Отговори
Здравейте, красиви брюнетки! Coffee Chocolate Bar

Тази тема е само за нас – онези, които не се боим от тъмното… поне когато става дума за коса Satisfied
Ако си боядисвате косата у дома, гонейки перфектния нюанс на кестен, модерната мока, шоколад или дори патладжан – добре дошли в нашия клуб! Nature Sparkles (Ако се боядисвате в салон, но искате да споделите изключително успешна комбинация от нюанси - също!)

Мацките в отбора на Ариел и Рапунцел си имат собствени теми, време е и за Покахонтас! Надявам се тук да обсъждаме:

Pushpin Любими марки и цветове за тъмнокоси
 Pushpin Какви нюанси сме пробвали и какъв е бил резултатът
 Pushpin Домашни трикове за по-лесно и прецизно боядисване
 Pushpin Вдъхновяващи „преди/след“ снимки, които ни карат да ахнем
 Pushpin Гафове, победи и всичко между тях

Вместо запис предлагам кратък лексикон:

Heart Eyes С коя боя и кой номер сте в момента, доволни ли сте или сте в търсене на „следващия перфектен нюанс“?
Sign Exclamation Боядисвате ли се у дома и ако да, какви са вашите тайни - използвате ли продукт за защита на скалпа или пък специален шампоан за след боядисване, пелерина или стара тениска... какви съвети бихте дали на начинаещите?
Lollipop Кога - боядисване, кога - глейзинг?
Nature High Brightness Изсветлявате ли косата за лятото или поддържате еднакъв интензитет през цялата година?
Misc Art И специално за дамите с балеаж или кичури – как се грижите за тях през лятото (с усложняващите фактори като слънце, море, басейн)? Имате ли си изпитани комбинации за тониране?

Самата аз съм доста нова в темата за домашното боядисване, но след една изненадващо висока сума в салон се позачудих дали пък да не се осмеля (отново. Имам 2-3 боядисвания в домашни условия в последните години, студентските опити няма да ги броим)... В проучването си попаднах на няколко полезни материала, затова ще ги включа в секцията по-долу. Не претендирам да са най-най-полезните, но за мен бяха. Blush Надявам се по-опитните брюнетки да съдействат в разрастването на тази секция от материали.

НАРЪЧНИК НА ТЪМНОКОСАТА БОЯДЖИЙКА

Какво означават цифричките (или буквичките) на опаковката на боята

Най-важното за материалите + базова техника в 12 минути

Демонстрация на боядисване от фризьор - с безамонячната боя на Phyto

Как да преминем от черна коса към живи шоколадови нюанси [внимание: с обезцветяване!] - с боя Artego и боя pH

DIY балеаж на дълга коса

Плейлист в ТикТок "Как да тонираме кичури в домашни условия … в 5 кратки части. Ако не ви излиза директно първото видео, потърсете потребителката - @daniella_brit, плейлистът е пин-нат най-отгоре.

Гайд за боядисване с Wella

# 1
Моите цветове са 6.23, 6.7, 6.8, 7 в топлата гама, понякога смесвам но близки цветове, че не ми се експериментира в непознатото,  последно смесвах 6 и 6.45, станах Бакърена по краищата, не ми хареса. Ползвала съм и алфапарф еволюшън, инебрия, лонда и фрамеши. Не забелязах някакви отенъци може би все пак трябва да стане в салон това.

# 2
Да похваля боята на Tahe - мисля, че става въпрос за тази, тъй ме правиха в салон и се разбрахме да не е органичната им линия като за първо боядисване с тях.

Боядисвана съм в средата на юни, едва в момента ми се показват вече рижавите оттенъци (боря един балеаж, който съм спряла да правя от 2020, но продължава да излиза и излиза...), но пък са много симпатични и въобще не ми пречат. За този период съм била на море за 10 дни в Гърция, в които няколко пъти съм се киснала в силно соленото море и не съм си измивала косата с чиста вода след това, както и още два уикенда на нашето Черноморие. Не използвам и шампоан за боядисана коса. На този фон просто чудесно представяне, доста съм впечатлена!

Нямам идея кои 2 номера смесиха в салона, но и явно няма да мога да дублирам резултата сама - сайтът на марката е доста слабо зареден - в раздел "Шоколадови" имат 2 нюанса. А салонското изживяване ми дойде на цена, на която не искам да го имам на 2 месеца. Smile Но казвам в случай, че някоя мадама им е хвърлила око или има салон наблизо, който работи с тях.

Вкъщи имам боя на Wella Koleston Perfect (и техен оксидант в еднолитрова разфасовка), но е 6/00 - харесах от позната, но ми се струва, че ще стане плосък цветът и вероятно ще смесвам с друго. И без това една боя няма никакъв шанс да ми стигне. Искам да държа цвета неутрален обаче, не топъл... Записала съм се за терапия в салон другата седмица, вероятно ще е протеинова, та тъкмо след това ще е идеално време за боядисване.

# 3
Да похваля боята на Tahe - мисля, че става въпрос за тази, тъй ме правиха в салон и се разбрахме да не е органичната им линия като за първо боядисване с тях.

Боядисвана съм в средата на юни, едва в момента ми се показват вече рижавите оттенъци (боря един балеаж, който съм спряла да правя от 2020, но продължава да излиза и излиза...), но пък са много симпатични и въобще не ми пречат. За този период съм била на море за 10 дни в Гърция, в които няколко пъти съм се киснала в силно соленото море и не съм си измивала косата с чиста вода след това, както и още два уикенда на нашето Черноморие. Не използвам и шампоан за боядисана коса. На този фон просто чудесно представяне, доста съм впечатлена!

Нямам идея кои 2 номера смесиха в салона, но и явно няма да мога да дублирам резултата сама - сайтът на марката е доста слабо зареден - в раздел "Шоколадови" имат 2 нюанса. А салонското изживяване ми дойде на цена, на която не искам да го имам на 2 месеца. Smile Но казвам в случай, че някоя мадама им е хвърлила око или има салон наблизо, който работи с тях.

Вкъщи имам боя на Wella Koleston Perfect (и техен оксидант в еднолитрова разфасовка), но е 6/00 - харесах от позната, но ми се струва, че ще стане плосък цветът и вероятно ще смесвам с друго. И без това една боя няма никакъв шанс да ми стигне. Искам да държа цвета неутрален обаче, не топъл... Записала съм се за терапия в салон другата седмица, вероятно ще е протеинова, та тъкмо след това ще е идеално време за боядисване.
Два цвята с Колестон:

Смесването е в съотношение 10-10-15

# 4
Уааааау, само с боя? Без балеаж, без кичури, без дори избирателно обезцветяване на някои части? Мега резултат!

Ако пак реша, че искам топъл цвят, ще действам с тези нюанси заължително. Heart Eyes Много ми отива, обаче сега съм решила, че искам по-неутрален, понеже съм на фаза с грим в студената гама (лилаво, розово, студено прасковено) и според мен грам не отиват на медено-карамелена коса.

Общи условия

Активация на акаунт