Тази тема е само за нас – онези, които не се боим от тъмното… поне когато става дума за коса

Ако си боядисвате косата у дома, гонейки перфектния нюанс на кестен, модерната мока, шоколад или дори патладжан – добре дошли в нашия клуб!

Мацките в отбора на Ариел и Рапунцел си имат собствени теми, време е и за Покахонтас! Надявам се тук да обсъждаме:

Вместо запис предлагам кратък лексикон:

Самата аз съм доста нова в темата за домашното боядисване, но след една изненадващо висока сума в салон се позачудих дали пък да не се осмеля (отново. Имам 2-3 боядисвания в домашни условия в последните години, студентските опити няма да ги броим)... В проучването си попаднах на няколко полезни материала, затова ще ги включа в секцията по-долу. Не претендирам да са най-най-полезните, но за мен бяха.

НАРЪЧНИК НА ТЪМНОКОСАТА БОЯДЖИЙКА
Какво означават цифричките (или буквичките) на опаковката на боята
Най-важното за материалите + базова техника в 12 минути
Демонстрация на боядисване от фризьор - с безамонячната боя на Phyto
Как да преминем от черна коса към живи шоколадови нюанси [внимание: с обезцветяване!] - с боя Artego и боя pH
DIY балеаж на дълга коса
Плейлист в ТикТок "Как да тонираме кичури в домашни условия … в 5 кратки части. Ако не ви излиза директно първото видео, потърсете потребителката - @daniella_brit, плейлистът е пин-нат най-отгоре.
Гайд за боядисване с Wella