Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 65

• 91 447
  • 746
  •   3
Отговори
# 675
Картофената супа на Бени от вчера  Grinning Така точно не съм  правила ,много ми допадна Heart Успешен ден, и се пазете Kissing Heart

# 676
Посъбрани снимки на неща, направо от фраера

Спетзофай

Чушки бюрек

Омлет

Панчета

Патладжан

Спокойна седмица и да сте здрави!

# 677
  • Варна
На кого му беше горещо, а? На ви сега есен, есен, дъждовен сезон.Аз ще кашлям, дори без с...л (секрет от нослето). Снощи бе спетзофай и у нас, ама кой да снима? Днес палачинки с кис. мляко по Звездев, от мен и малко овесени ядки в сместа :

# 678
  • Под сянката на разлистените кактуси
Свинско филе с гъби и зелен фасул

# 679
  • Бургас
Мекици

Шарена, здравословна салата - панджар, морков, зелена ябълка,царевица, магданоз и лимонов сок

# 680
  • Once there was a Hushpuppy...
Тази вечер сме на леща

И баница с овче сирене и масло

И от вчера имаше печено пиле (без снимка остана) и картофена салата с праз + мезета

# 681
  • София
.                 

# 682
Ориз като в Wok to walk. Като харесаме много как правят нещо в някое заведение, после вкъщи се уча да го правя.

# 683
  • При децата ми
Включвам се с една много вкусна боб чорба, която по-късно направих на боб яхния.

Скрит текст:

От предните дни имаше картофена супа, която обожавам, ама кой да снима!

Little Queen, може ли рецептата за Wok to walk?

# 684
# 685
Hrispa76,

Сварявам жасминов ориз, като на 100г ориз слагам 125г вода. Правя го в оризоварка, като добавям и сол. Загрявам уока, слагам малко мазнина и в нея запържвам месото, след което го изваждам. Чуквам в тигана две яйца и ги накъсвам с дървена бъркалка, вадя ги и ги слагам при месото. Нарязвам на ивици лук и го запържвам в тигана, после добавям зеле и морков на ивици и подправям щедро със сос от стриди и малко соев сос. Като поомекнат зеленчуците, без да си губят цвета, добавям ориза, месото, яйцата, свалям от котлона и разбърквам добре докато всичко се омеси.

Типичния вкус и усет за Уок ту Уолк идват от ориза и от соса от стриди. Соса го купувам готов от азиатските магазини, Билла или Кауфланд, а ориза много пъти съм се опитвала да го правя на тиган или на пара, но все става твърде влажен, не мога да го докарам както го прави оризоварката.

На снимката отгоре съм поръсила със сусам, но понякога слагам и хрупкав лук, който купувам от лидъл. Ако слагаш кълнове, те се слагат съвсем накрая иначе изчезват. Предишни пъти съм слагала и парчета хрупкав пържен джинджифил, те се слагат в началото за да могат да се пръжнат добре, но сега не ми се занимаваше.

Лесно се прави цялото нещо, единствената досада е да готвиш отделните добавки една по една, защото искат различно време и ако ги оставиш повече се пресготвят, накъсват, пускат вода и т.н. Най-добре е ако всичко ти е сготвено предварително и ти само загряваш тигана, омесваш нещата и добавяш соса - всъщност точно това правят в Уок ту Уолк.

# 686

За днес толкова.

# 687
Сега имам у дома ориз ама заради вас ми се яде боб. Мрън!

# 688
Солени кексчета изпекох в хладния петък, който ни изнанада с първите снежинки сняг. Правят се за броени минути и са много вкусни и мекички.😊😋🥨👩‍🍳
https://inthebeniskitchen.com/2025/10/03/%d1%81%d0%be%d0%bb%d0%b … 1%88%d0%bd%d0%be/

# 689
Нареждам се след Бени и аз на отчет.

Бишкотена тортичка с домашни бишкоти, боровинково сладко, заквасена сметана и крема сирене. Супер семпла. Става и с готови бишкоти, но от меките. Савоярди - не.

Мусака

Сандвич на тиган

Бюрек с готови кори. Семпла рецепта, без масло, с олио. Но много вкусен се получи Simple Smile

Пърленки със содено тесто. С извара, сирене, кашкавал

Суши

Олади. Като казанлъшките понички са и са идеални за хапване със сладко или пудра захар. Може и мед.

Какаов кекс брауни - това е новият ми любимец, който ще направя поне 5-6 пъти, докато ми втръсне.

Сафрид

Салата

Тутманик с газирана вода

Приятна петъчна вечер Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт