Връзка между вярваща християнка и полу-мюсюлманин?

• 12 414
  • 377
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
Споко. Тя е още в медения месец. Аз се забавлявам Simple Smile

И какво прави в Тунис някой човек - на почивка/екскурзия е! Даже майка ми наскоро беше.  На о-в Джерба.

# 301
  • Paris, France
Може, но за мен например би било невъзможно да си възпитавам децата в мюсюлманска вяра. Не мога даже да си го представя. А повечето мюсюлмани очакват точно това. Което всяка жена трябва да си го знае. Колко са мюсюлманите, които ще ходят на кръщене на детето си християнче?
Ужас! Естествено, че никой не очаква от друговерка да възпитава децата в ислямски стил. Как може човек да предаде това, което няма? Възпитават си ги бащите. Все пак тяхното име носят и техния род продължават.

Ако друговерката не е съгласна децата и да се възпитават ислямски, не сключва брак с мъж, който е вярващ и го желае.

Вярващ мюсюлманин няма да влезе в църква извън някакво извънредно обстоятелство. Няма да допусне детето му да е кръщавано. Малко хора искат децата им да бъдат тровени с идеология, в която самите те не вярват.

Друговерците не бива да се женят помежду си ако всеки много държи на вярата си. Баста.

Мен пък най- много ме впечатли, че излизаш със свекърва си. Много забавно ще да е.

В тунизийските квартали, дори туристическите, хич не е забавно жена, която е видимо чужденка да излиза сама. Веднага и се налепват глутници младоци, които си търсят виза, та да дойдат със самолета вместо да гребат и плуват. Без да искам да обидя северноафриканците и живеещите там, сама там не бих излязла без нужда. Досадно и гадно е и колкото по-стара и дебела ставам, толкоз повече се лепят. Не ходя разголена, гримирана или натокана, та да е затова. Майка ходеше сама в Тунис. Аз не бих. В малките магазинчета гледат да те метнат. И аз бих излязла с местна ако отивах на пазар там.

Някой писа, че било по-добре за момчетата. Не е. От момчетата се очаква да учат, да работят, да издържат майките си и всички неженени сестри ако бащата умре. За да се оженят се иска жилище, злата, пищна сватба. От мъжа се очаква да издържа жена си. Нейните пари са си за нея, дори и да получава 10 пъти колкото него.

# 302
Аз се чудя Sani90, нас или себе си се опитва да убеди колко всичко е наред с мъж мюсюлманин, някак много истерично ми идва.

Мен ме впечатли и едно нейно изказване- ако мъжа чистел и готвел, жената щяла да си клати краката по цял ден. Чудя се, това наистина ли го мисли, или прекрасното мъжле мюсюлманин й е го е набил в главата.

Ами може би не работи и затова, ако мъжът и готви и чисти, тя няма да има какво да прави.  Много жени са домакини и и нас и тогава е нормално да готвят и чистят и да създават уют, щом ги влече.

Иначе явно религията не е никакъв фактор в семейството им, ако и двамата не са вярващи няма и проблем.

# 303

Някой писа, че било по-добре за момчетата. Не е. От момчетата се очаква да учат, да работят, да издържат майките си и всички неженени сестри ако бащата умре. За да се оженят се иска жилище, злата, пищна сватба. От мъжа се очаква да издържа жена си. Нейните пари са си за нея, дори и да получава 10 пъти колкото него.

Не и ако се изхитри да си вземе немюсюлманка Wink Особено модерна, светска, независима и незапозната с техните обичаи.

# 304
  • По света и у нас
Какво пък и е на свекървата, и тя е човек...
А ако това е с цел да ме пази - защо не.

# 305
Да пази от какво?

# 306
А какви са шансовете за успешен брак между полухристиянка и четвърт мюсулманин?
И двамата месоядни. Обаче свекървата е виган.
Той зодия Водолей, тя Скорпион, ама два часа преди Стрелец (изкарали я със секцио).

# 307
И в Испания е пазена. Извинете, придружавана от свекървата за кеф. Аз изтръпнах, пък нека да е прекрасно.

# 308
  • София
А, мръдна̀, а ѝ секнал медения месец след 9 години.

# 309
  • Paris, France
Вярно е, че от всички араби тунизийките имат най-много права, но надали могат да имат много изисквания след като са дооста бедни, имат и режим на водата.
Режим на водата имаше в Стара Загора през 80те и не забелязах някоя да бягаше от българин само заради режима. Него и у майка си ще си го има. Имат си изисквания и си държат на положението. Допреди 20-30г там хипогамия не съществуваше. Силно образованата и печелеща стара мома по-скоро умираше девствена, отколкото да се ожени за мъж под нейното ниво. Бедния там никой го не иска. Или отива в Либия и събира пари за дом, обзавеждане, кола итн, или идва в Европа, или си умира сам. Имат поговорка "Бедния само майка му го обича". Има си количество злато, обзавеждане итн, което е изискване за брак. Също, жена със собствени имоти няма да иска мъж с по-малко имоти от нея, въпреки че доходите от нейните имоти са си за нея.
И в Испания е пазена. Извинете, придружавана от свекървата за кеф. Аз изтръпнах, пък нека да е прекрасно.
Не. Тунис имаше предвид. Те няма да идат чак в Испания ако свекървата ще излиза с тях 🌞 Тя в Испания си гледа нейния си бизнес и си излиза сама. То и при тях има доста кражби, май и нападения.

# 310
Sani, на теб ти се радвам, че си си ОК с мъж мюсюлманин. Кофти е за момичета, коите се подлъгват само по хубавото, а после не са готови за компромисите. Ти виждаш палатите, добрите неща, излизаш със свекървата. Колко европейски момичета обаче това ще го приемат? Аз не бих се доближила никога до такъв живот, мен доста ме плаши. Не сме всички чак толкова желаещи да живеем в среда, различна от тази, в която сме израсли.

На моята дъщеря казвам да си носи късите поли и панталонки, да се гримира и ако някой мъж има проблем с това, веднага да го зареже.

# 311
Sani, на теб ти се радвам, че си си ОК с мъж мюсюлманин. Кофти е за момичета, коите се подлъгват само по хубавото, а после не са готови за компромисите. Ти виждаш палатите, добрите неща, излизаш със свекървата. Колко европейски момичета обаче това ще го приемат? Аз не бих се доближила никога до такъв живот, мен доста ме плаши. Не сме всички чак толкова желаещи да живеем в среда, различна от тази, в която сме израсли.

На моята дъщеря казвам да си носи късите поли и панталонки, да се гримира и ако някой мъж има проблем с това, веднага да го зареже.
Както многократно споменах аз говоря за моя ЛИЧЕН опит и не си мисли,че аз най-лошите сценарии съм си ги превърнала в главата милион пъти преди да отида да се запозная с него и семейството му бях на крачка да не го направя ,защото се поставят всичко под общ знаменател 👌 Аз си ходя с къси рокли и деколте и повярвай моят мъж не е изключение има много като него с модерно мислене ,много наши приятели от Тунис са женени с испанки и децата им са прекрасно възпитани гарантирам ти ! Хайде сега да поговорим за насилието над жени в България от псевдо мъжете ! Колко пъти гледаме по новините за насилие над жени след хиляди оплаквания в полицията няма полза нищо не се прави те са на свобода,докато не убият и жената не се окаже натикана в куфар ! Искам да попитам заради тези комплексари всички ли българи са еднакви ? Очаквам отговор

# 312
Ти сама написа, че излизаш със свекърва си, не е моя измислица.
И в Испания с кого излизаш, освен с мъжа си?
Позволява ли ти да ходиш разголена с приятелки, без него, на кафе, обяд, вечеря?
Питам от любопитство.
Иначе замъци, богатства, и да те е страх да излезеш без придружител в Тунис ми е страховито. На мен.
Изразявам си мнението. Ти си живей в приказката, не ми пречиш.
И стига с това насилие в България, не е повече от всякъде другаде в белите държави. В арабските няма статистика.

# 313
  • Най-красивата страна
И все пак не е лошо ,когато жената ще се омъжва в мюсюлманска страна,първо да проучи какви са законите,какви са правата и,да има отделени някакви лични средства...за да не реве после ...

А появи ли се дете,животът се променя,хората се променят...
Жената е особено уязвима в периода след раждането.

# 314
Така е, преди детето някак всичко е различно. После се появяват изненади, които изобщо преди това не си ги мислил.

Общи условия

Активация на акаунт