Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 92

• 22 809
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
Нищо ти няма, спокойно. Simple Smile Чети и питай, това ще е твоето дете.

Има ли актуална тема за козметиката? Само от 2024 намирам. С какво си хидратирате кожата, против стрии, целулит, т.н.? Препоръки?

# 481
Тук проверявам козметиката, много добре е обяснено какво със съставките не е наред, избягвам изкуствените аромати, защото са доказано опасни -https://incibeauty.com/en

# 482
  • Melmak
Бях на лекар. Отидох при случаен гинеколог, непозната за мен, защото още не бях ходила на първи преглед.
Питах я за ядене, пиене, всичко. Каза, че в първия триместър има две основни неща, които да забранени - басейни и суши (сурово месо и риба).
Каза, че не бива да мисля толкова за 1 чаша бира или вино и няма да свърши света. Да не се разбира като пиене до откат всяка вечер.
Каза, че може да се тренира, да се работи и да се живее нормално. Направо като ви чета как всичко преглеждате и премисляте какво ядете, ще психясате.

Каза, че най-вероятно ще ми изпише прогестерон, защото съм с поликистоза и ир.
Било профилактична доза, не терапевтична. Прати ме да си пускам утре щитовидни.

# 483
Тук проверявам козметиката, много добре е обяснено какво със съставките не е наред, избягвам изкуствените аромати, защото са доказано опасни -https://incibeauty.com/en
Приложението не е коректно. Изчислява всичко не по състава, който съдържа даден продукт, а смята всичко като 100% съдържание от него. Има много информация в интернет и клипчета с проби. Плюс, че някои марки си плащат, за да излиза по-хубав състав отколкото е и да се купува. По-коректно е да копирате и поставите състава в ЧАТ ГПТ като ще анализира според реда, концентрацията и ще изкара кое е вредно.
Ползвам Палмерс и Веледа Мама и нямам нито една стрия (за сега 29 г.с). Но според мен всичко е до кожа и еластичност и продуктите само допринасят за хидратацията.

# 484
Аз използвам сега серията на Алверде, доволна съм от олиото, крема и душ гела.
Харесвам и Биобаза.

Този коментар за това, че много четем и т.н не е уместен, защото на знаете кой в какво положение е, колко загуби има и т.н. Simple Smile Радвайте се на спокойна бременност и не се чудете на другите. Simple Smile

# 485
  • Melmak
Аз използвам сега серията на Алверде, доволна съм от олиото, крема и душ гела.
Харесвам и Биобаза.

Този коментар за това, че много четем и т.н не е уместен, защото на знаете кой в какво положение е, колко загуби има и т.н. Simple Smile Радвайте се на спокойна бременност и не се чудете на другите. Simple Smile

Коментарът ми е такъв, защото няма как да има продукти със сурово мляко, всичко е пастьоризирано, ползват се яйчен меланж и подобни вместо яйца. Кой бизнес би рискувал да натрови хора? Хлябът с квас се пече, не се яде суров.

# 486
В този ред на мисли да ви споделя и аз. Бременността ми е след инвитро и когато отидохме на първи преглед (беше само за кръвен тест и да се разбере има или няма бременност) и лекарят ми след като видя положителния резултат ни каза със съпруга ми да отидем да изпием по една чаша вино 😄 ние се спогледахме доста многозначително. За протокола - не съм пила и капка алкохол Hands V
Бях на лекар. Отидох при случаен гинеколог, непозната за мен, защото още не бях ходила на първи преглед.
Питах я за ядене, пиене, всичко. Каза, че в първия триместър има две основни неща, които да забранени - басейни и суши (сурово месо и риба).
Каза, че не бива да мисля толкова за 1 чаша бира или вино и няма да свърши света. Да не се разбира като пиене до откат всяка вечер.
Каза, че може да се тренира, да се работи и да се живее нормално. Направо като ви чета как всичко преглеждате и премисляте какво ядете, ще психясате.

Каза, че най-вероятно ще ми изпише прогестерон, защото съм с поликистоза и ир.
Било профилактична доза, не терапевтична. Прати ме да си пускам утре щитовидни.

# 487
Аз лично използвам бадемово или кокосово масло. С първата бременност се мазах всеки ден с кокосово масло и слава богу се разминах с нови стрии.  Сега се мажа от време на време.

# 488
Може и така да е, но мен основно ме интересува какви съставки присъстват, защото избягвам някои, не купувам само продукти с рейтинг 20/20. Сверявам и с етикета. Против ChatGPT съм, защото всяко едно търсене хаби много природни ресурси.
Съгласна, че стриите са до ген, но все пак е хубаво да се хидратира и омазнява кожата.
Приложението не е коректно. Изчислява всичко не по състава, който съдържа даден продукт, а смята всичко като 100% съдържание от него. Има много информация в интернет и клипчета с проби. Плюс, че някои марки си плащат, за да излиза по-хубав състав отколкото е и да се купува. По-коректно е да копирате и поставите състава в ЧАТ ГПТ като ще анализира според реда, концентрацията и ще изкара кое е вредно.
Ползвам Палмерс и Веледа Мама и нямам нито една стрия (за сега 29 г.с). Но според мен всичко е до кожа и еластичност и продуктите само допринасят за хидратацията.

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 20:19 от Seaglass

# 489
Ще се повторя като кажа, че ИМА продукти със сурово мляко. Бях в началото на бременността, когато започнах да купувам само вакуумирани сирена и кашкавали уж за безопасност и докато си хапвах сладко съвсем случайно обърнах опаковката на кашкавал Белииса и пишеше сурово мляко.
На мен също ми казаха "тренирай си, прави си секс, живей си живота" докато в 7-ма седмица не прокървих и не се видя хематом с отлепване, което продължи с лежане и много лека активност месец и половина.
Така че всяка история е различна, приемам този форум като място, където можем да си споделяме анонимно с други хора с нашата съдба, особено ако като мен сте в 16-та седмица и още не сте казали на никого за бременността 😅 Така че е хубаво да се подкрепяме повече, вместо да се сочим с пръст.
Girls support girls.

П.п. https://skinsort.com/ingredient-analyzer това е сайтът, който ползвам и разбива съставките една по една

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 20:30 от ms_97

# 490
Лекарката може да казва всичко, но алкохолът е доказано много вреден за плода и няма безопасно количество. Трудно, не трудно - никакъв алкохол по време на бременност е научният консенсус. Суровата риба (не всяко суши е със сурова риба) може да носи листерия, та може да навреди, но алкохолът 100% ще навреди, въпросът е колко точно.

Иначе купешкото мляко е пастьотизирано. Ако пък и се готви с него, никакъв проблем не е. Листерията умира при 70 градуса по Целзий.

Не се лишавайте от риба! Тя има омега 3 мастни киселини, които са много важни за развитието на мозъка. Ако не риба, яжте поне орехи, в тях има растителни омега 3. Е, аз като бях бременна, не можех да погледна риба, особено сьомга, но ако на вас ви се яде, яжте, стига да е от тези с нисък живак.

А гаденето обикновено почва към 6 гс, но зависи. При мен почна преди закъснението и се махна с раждането. При някои пък няма изобщо гадене.

Иначе яжте каквото можете, гледайте да е здравословно, но това да си бременна не е хич лесно и ако от здравословните храни ви се повръща, давайте го на хляб, щом се налага

# 491
Ще се повторя като кажа, че ИМА продукти със сурово мляко. Бях в началото на бременността, когато започнах да купувам само вакуумирани сирена и кашкавали уж за безопасност и докато си хапвах сладко съвсем случайно обърнах опаковката на кашкавал Белииса и пишеше сурово мляко.
На мен също ми казаха "тренирай си, прави си секс, живей си живота" докато в 7-ма седмица не прокървих и не се видя хематом с отлепване, което продължи с лежане и много лека активност месец и половина.
Така че всяка история е различна, приемам този форум като място, където можем да си споделяме анонимно с други хора с нашата съдба, особено ако като мен сте в 16-та седмица и още не сте казали на никого за бременността 😅 Така че е хубаво да се подкрепяме повече, вместо да се сочим с пръст.
Girls support girls.

П.п. https://skinsort.com/ingredient-analyzer това е сайтът, който ползвам и разбива съставките една по една

Да, и аз знам че има продукти със сурово мляко, но задължително трябва да пише, че са такива на етикета поне според европейски стандарти.

# 492
Хора... Ама аз ядох суши 2 дни преди да разбера, че съм бременна. Какво да правя сега, да кажа ли на доктора?

# 493
Сушито е опасно заради опасността от листерия при суровата риба, която може да е замърсена. Не всяко парче сурова риба има листерия, но ако го има, може да е фатално за плода. Но ако сте яли и нищо ви няма, значи нямате листерия. Просто не яжте сурова риба пак заради риска.

Суши с готвени съставки не е проблем

# 494
Злодеида, аз точно преди да разбера, бях на един доста щур рожден ден, на който си пийнах и пушнах много. Мисля да споделя тази част от живота си, когато отида на преглед😀
Иначе, момичета, аз съм на мнение, че трябва да сме преди всичко спокойни, да внимаваме, но да не психясваме. В идеята си да не погълнем нещо, което не трябва, влияем на децата си по друг начин - докато се натоварваме ние. Simple Smile
Стискам палци всички да сме добре, да имаме успешни бременности и да си гушкаме дечицата след няколко месеца.
Все пак трябва да си кажем, че бабите ни и дядовците ни не са знаели, че е проблем да се ядат еди-колко си храни. 😀

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 23:04 от darbie9596

Общи условия

Активация на акаунт