Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 92

• 22 782
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Аз съм Rh- при партньор Rh+. И при предната, и при настоящата бременнност (водени от двама различни АГ на ЖК) пусках 2 пъти тест за антитела (отрицателен) и и двата пъти около 28-29 г.с. ми поставиха Резонатив. Първото ми детенце е с Rh+, та тогава 48 часа след раждане ми поставиха и втора доза.

# 556
На мен ми беше странно, че ми назначиха само веднъж тест и не ми поставиха по време на бременността. На моя приятелка също при отрицателен тест й поставиха Резонатив профилактично, а в последствие пък бебето си беше с Rh-.

# 557
Здравейте, момичета. В 34г.с и днес бях на.преглед като АГ ми каза, че имам леко намалени околоплодни води и не било притеснително. Някоя мама да е била с такъв случай и как се е развила бременността до края? Признавам си притесних се.

# 558
Здравейте, изчетох всичко за запушен нос по време на бременност, но темите са по-старички. Някакво ново откритие през 2025г има ли, което да облекчи това състояние, ще се побъркам... в 21г.с. съм, от два месеца съм със запушен нос и не мога да спя. От седмица съм на капки за нос Африн, чудни са, но не трябва да се ползват повече от седем дни и за довечера от сега съм в паника. Ползвах стеримар, назориг, фитоназал, абсолютно никакъв ефект. Мисля да взема бонбони кармолис, но търся и други идеи. Благодаря Simple Smile

# 559
На мен ми разрешиха Виброцил, защото от по-леките нямах никаква полза почти. Каза ми АГ да не прекалявам с тях, по макс седмица и и после пауза с някакви леки капки, слагах Назориг. Пролетта и лятото ми се обостря ужасна алергия, а тогава бях 7 месец до раждането, а в този период лигавицата се подува и от бременността, та беше непоносимо.
Инхалации с физ. разтвор редовно, Виброцил, когато е много силно запушването и вечер преди лягане, за да заспя, а през другото време като профилактика Назориг и Куикс (те са си с морска сол) за поддържане на лигавицата влажна. Бременността ми също започна със запушен нос, с такъв си и приключи. При мен се изразяваше в отекла лигавица, секрет почти няма, но сух и запушен нос, и ми беше невъзможно да дишам. В предишни такива епизоди съм карала няколко месеца на антихистамини и от тях ми се оправяше.

# 560
Здравейте, изчетох всичко за запушен нос по време на бременност, но темите са по-старички. Някакво ново откритие през 2025г има ли, което да облекчи това състояние, ще се побъркам... в 21г.с. съм, от два месеца съм със запушен нос и не мога да спя. От седмица съм на капки за нос Африн, чудни са, но не трябва да се ползват повече от седем дни и за довечера от сега съм в паника. Ползвах стеримар, назориг, фитоназал, абсолютно никакъв ефект. Мисля да взема бонбони кармолис, но търся и други идеи. Благодаря Simple Smile
Моят АГ ми изписа Naso libero,което си е пречистена вода и морска сол и за сега ми помага

# 561
Здравейте, момичета. В 34г.с и днес бях на.преглед като АГ ми каза, че имам леко намалени околоплодни води и не било притеснително. Някоя мама да е била с такъв случай и как се е развила бременността до края? Признавам си притесних се.

Аз бях така, през цялата бременност водите бяха на долната граница. В 37 г.с. вече силно намаляха и ме приеха под наблюдение. Всичко беше наред, ако записите на бебето са добри, няма от какво да се притесняваш. При мен малко пришпориха раждането около 10 дни преди термин, иначе според мен щях да си изкарам и до термин, тоновете до последно бяха добри. Като ми спукаха мехура наистина много малко изтече, но поне бяха бистри.
Спомням си, че много се наливах с вода, кокосова вода също ми бяха споменавали да пия.

# 562
Момичета, идвам с по-различен въпрос. Имаме кученце, малка порода, много послушно, спи по цял ден, не лае, не пишка, не ака вкъщи, много отдавна, обича децата. Качва се на дивана, спи с нас на спалнята от бебе.
Сега въпросът е, че и човешкото бебе идва и съм се притеснила как ще се спогодят и трябва ли някакви мерки в началото. Засега бебето ще е в нашата стая в next to me кошара, а след 6 м. ще си бъде в собствената стаичка.
Има ли тук майки или бъдещи такива с домашни любимци и как ще процедирате? Не ми се иска да отделям кучето да спи в друга стая, защото много ще страда, в същото време се чудя от хигиенична гледна точка, добре ли е да остане да спи при нас? Кучето е чисто, къпем я на две седмици, обезпаразитява се редовно. Ще й вземем и легълце ако сама иска да се отдели. Споделете своя опит.

# 563
  • Благоевград
Момичета, идвам с по-различен въпрос. Имаме кученце, малка порода, много послушно, спи по цял ден, не лае, не пишка, не ака вкъщи, много отдавна, обича децата. Качва се на дивана, спи с нас на спалнята от бебе.
Сега въпросът е, че и човешкото бебе идва и съм се притеснила как ще се спогодят и трябва ли някакви мерки в началото. Засега бебето ще е в нашата стая в next to me кошара, а след 6 м. ще си бъде в собствената стаичка.
Има ли тук майки или бъдещи такива с домашни любимци и как ще процедирате? Не ми се иска да отделям кучето да спи в друга стая, защото много ще страда, в същото време се чудя от хигиенична гледна точка, добре ли е да остане да спи при нас? Кучето е чисто, къпем я на две седмици, обезпаразитява се редовно. Ще й вземем и легълце ако сама иска да се отдели. Споделете своя опит.

Не се заяждам, само питам - смятате да отделите в друга стая 6-месечното си човешко бебе и не се замислите как ще се чувства то и че ще го е страх, а Ви е жал за кучето Ви, че трябва да спи в друга стая, защото ще страда?

Най-добронамерено Ви препоръчвам да прочетете и прегледате материали за развитието на детето през първата година и тогава да вземете най-правилното решение за Вашето семейство.

# 564
Благодаря за коментара, но не съм търсила мнения и насоки относно отделянето на бебето. Разбира се, ще преценим и подходим по най-добрия начин за нашето семейство. Има различни теории за възпитаване и отглеждане на дете и всеки избира сам подходящата за него. Не съм тук, за да ме критикува някой зад клавиатурата. Интересуваше ме дали някой тук се е сблъскал/ ще се сблъска с отглеждане на дете и куче.

# 565
Ние сме с котка, знам че е малко по-различно отколкото с куче, но мислим да си го оставим при нас. Доста съм чела колко е по-добре за малките деца да отраснат с космато братче/сестриче.. за момента сме го завели на ветеринар, има всички ваксини, потвърдиха ни, че е здрав. Когато бебето дойде, ще го наблюдаваме, той е с благ характер, но е животно и имам едно на ум все пак. Примерно не мисля да го оставям да спи в кошчето на бебето, но в същата стая - да. Имам много приятели с кучета, даже големи породи, които нямат проблеми от съжителството на кучето и бебето. Даже знам че нова черта в характера им се отключва - стават по-спокойни около бебето. Успех на вас 🤍

# 566
Аз ще втрещя, но сме цял зоопарк и чакаме октомври бебе. Имаме коте(инвалид), охлюв (не градински, не тормозя тях, гигански Африкански е вече на 5г), чинчила(в клетка е, но има разходки и е пусната с часове) и гущери в терариум.
Та сега ремонтираме по-голям имот, но бебето ще е при нас в спалнята до готовност на детската стая(божа работа кога ще се случи, може и след година ++). Котката също няма да бъде отделяна, но тя е малко темерут и си има любими места и за сега не проявява интерес към бебешките покупки. Чинчилата нямам притеснения, тя не пуска косми и обикновено не се качва по мебели често.
Цялостно съм спокойна, смених прахосмукачката, минавам с парочистачка, имам и прахосмукачка за акари. Не се вглъбявам, че ще живее в стерилна среда, но искам да избегна алергии и не искам някое животинче да бъде ощетено. Разбира се и бебето вече става приоритет и част от цирка.
Сестра ми беше с бебе и в два добермана и три френски булдога.. като само френчитата живееят през повечето време в къща. Запозна ги с бебето, сега юнака е на три години и тези кучета го пазят като очите си. Нямали са проблем, първоначално знам, че не ги пускаше където е бебето докато укрепне и после всичко постепенно като пропълзя беше неизбежно. Но ако животните са гледани, ваксинирани, обезпаразитявани и прочие, не мисля че ще има какъвто ѝ да е проблем при спазване на хигиена и просто не моментално хвърляне на бебето в джаза с космите.

# 567
Относно алергиите - бях на лекция на един професор от Англия за чревен микробиом, който каза че има проучвания, че децата, които живеят с животинки са много по-здрави и с по-малко алергии, противно на очакванията. Всъщност, тя цялостно обясняваше колко важно е детето да не живее в стерилна среда, за да може да развие силна имунна система. Нашият котак също мислим да го оставим в спалнята и да видим как ще е към бебето. Ако има проблеми ще го мислим в движение.

# 568
Ние сме с късокосместо куче и целият апартамент е непрекъснато в косми. Ще трябва да започна да пускам робота прахосмукачка по-често. Никога не е спал при нас и е обучен да не се качва на легло при постлани чаршафи, което беше изискване на мъжа ми, за което сега съм благодарна.

За мен е интересна темата за първоначалното запознаване на кучо с бебето. Опитах се да потърся съвети на експерти, но пак се чувствам неподготвена. Родителите ни ще идват за изписванета и ще сме много хора и съм сигурна, че и кучо ще е много превъзбуден от вниманието и хората, а за запознанството трябва да е спокоен, така че, сигурно ще го отложа, т.е. няма да му представя коша с бебо при първото влизане през вратата. Родителите ми предлагат да вземат кучето за известно време, но по-скоро не искаме да го даваме.

# 569
Относно алергиите - бях на лекция на един професор от Англия за чревен микробиом, който каза че има проучвания, че децата, които живеят с животинки са много по-здрави и с по-малко алергии, противно на очакванията. Всъщност, тя цялостно обясняваше колко важно е детето да не живее в стерилна среда, за да може да развие силна имунна система. Нашият котак също мислим да го оставим в спалнята и да видим как ще е към бебето. Ако има проблеми ще го мислим в движение.
И аз съм чела доста такива проучвания за алергиите. Ние нямаме домашен любимец вкъщи, но никога не съм се престаравала с чистенето именно, защото знам, че детето не трябва да живее в стерилна среда. От съвсем малък сина ми има контакт с кучета и котки (не улични). Сега не ви е на дневен ред захранването, но и при него най-новите препоръки на СЗО са за въвеждане на храните алергени (и редовното им включване в седмичното меню) между 6 и 12 месеца, защото така значително се намаля вероятността детето в последствие да развие алергия към конкретната храна.

Общи условия

Активация на акаунт