Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 92

• 22 748
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
И аз мажа от рано и редовно, както и с предната бременност, тогава корема ми се нацепи в последната седмица. Expressionless

# 586
И аз обмислях кокосово масло, дали има ефект? Знам, че най-добре било със свинска мас, но не съм сигурна дали ще го направя. Laughing

# 587
Аз се мажа откакто разбрах поне веднъж на ден. Взех маслото против стрии за бременни на So simple cosmetics.

# 588
И аз се мажа, откакто разбрах, че съм бременна. Сега ползвам две кремчета - Мустела и Др. Органик. Упорито мажа по 3 пъти на ден, но може би тъй като ми е втора бременност и корема вече е разширен, виждам стриите вече, но това да е проблема - да са здрави бебоците:)) Иначе тези дни си чакам резултатите от тестовете за уреаплазма и микоплазма, стискайте палци момичета да няма такива гадории, че не ми се мисли как и колко време ще ги лекувам по време на бременността... мерси:)

# 589
Аз започнах да се мажа от 14 седмица някъде. Нито една стрия нямах и бях много доволна докато не влязох в 36/7седмица и там ниско долу ми се нацепи много кожата въпреки всичкото мазане по няколко пъти на ден. Буквално стриите ми се появиха последните 2седмици от бременността, а преди това бях с много гладко коремче, въпреки че беше огромно. Проверявам сега и виждам, че на 12май са се появили първите, а родих на 28 май в 39+5г.с.
След раждането още в болницата ми се прибра почти напълно корема и там се донацепи още, та ако сте успели да се опазите през бременността се мажете и след раждането в болницата.

# 590
  • Melmak
Можете ли да ми дадете линк или снимка на крема на мустела и този на wooden spoon?
Още не се мажа, в 6 г.с съм. Аз още свиквам с мисълта, че съм бременна и сякаш изпускам неща.
Моя приятелка оня ден ми каза, че като родила първото дете преди да влезе да ражда нямала една стрия. Щом родила моментално се нацепила Sad

# 591
  • 🌊
Някоя имала ли е жестоки проблеми със запек и изобщо всичко, което се случва след храна? Буквално от всичко се подувам като боровинка и след това трябва да минат часове в тежест докато има някакво развитие. Имам чувството, че метаболизмът ми е преживял някаква жестоко забавяне.
Какво приемахте за такива ситуации... пробиотик?

Срам не срам и до спешното ходих насочена от АГ, минаха се всякакви диагнози и варианти за спешна операция, за да се окаже, че е това Persevere

# 592
Момичета, само да се похваля - и двата теста с ваг. секрет за уреа и микоплазма тъкмо излязоха отрицателни. Малко се успокоих и сега ми е по - леко на душата като съм изключила и тези гадории. Мерси:))

# 593
Някоя имала ли е жестоки проблеми със запек и изобщо всичко, което се случва след храна? Буквално от всичко се подувам като боровинка и след това трябва да минат часове в тежест докато има някакво развитие. Имам чувството, че метаболизмът ми е преживял някаква жестоко забавяне.
Какво приемахте за такива ситуации... пробиотик?

Срам не срам и до спешното ходих насочена от АГ, минаха се всякакви диагнози и варианти за спешна операция, за да се окаже, че е това Persevere

Аз имах в началните месеци, започнах да пия ежедневно Омнибиотик панда и нещата се стабилизираха. Иначе в тежките моменти ядях сушени сливи, пиех вода от разтворени в нея от предната вечер сушени сливи и така.

# 594
На мен проследяващата ми каза да си взема Фрутилакс сироп или Лаксатинил фрукт сладко, ако имам запек. Не съм ги пробвала, тъй като за момента съм ок, но може да опиташ.

Иначе за метаболизма и при мен е така - боли ме корема след ядене, чувствам се подута, тежко ми е дори и малко да ям.

# 595
Аз си бях с колит през цялото време - къде много обострен, къде просто имах много газове, но едната вечер така ме боля и ходихме до спешното само да ми обяснят, че ми няма нищо и най-вероятно болката ми е от червата Grinning Не пиех нищо - само сушени сливи и аз. На няколко пъти имах много жесток запек.
Иначе първия триместър не можех да помириша храна и почти нищо не ядях, втория бях много гладна, но на третата хапка щях да се пръсна. В третия вече ядях нормална порция без да имам чувството, че съм преяла от един резен морков.

# 596
Да ви кажа това с мазането е основно като ритуал за успокоение. Стриите дали ще се появят е основно генетично. На мен ми подариха кремове може би в петия месец и се мажех, когато се сетя. Накрая имах адски сърбежи (холестаза) и се мажех с лосион против сърбеж и не ми се занимаваше с тези против стрии изобщо. След раждането спрях с мазането, защото тотално ми беше писнало. Ами и една стрия нямам, но според мен е основно късмет

# 597
Аз се мажа някъде от 3-ти месец с едно масло от ДМ и съм доста доволна. Иначе пия и пробиотик - Garden of Life, Prenatal.

Момичета, аз съм с нова драма, понеже при мен постоянно изникват проблеми. Имам чувството, че не мога да се зарадвам на тази бременност.
Забелязах малко кафеникави нишки в урина и точици кръв по бельото, като от порязано, а не вагинално течение и пуснах днес урина, пълно с еритроцити, кръв и бактерии. Утре ще пускам и стерилна. АГ иска да ходя на уролог - някой с препоръка за такъв в София?

# 598
Реално идеята на всички кремове/лосиони/масла против стрии е просто да хидратират кожата, това подобрява нейната еластичност. Така че, изобщо не е необходимо продукта, който си вземете да е конкретно против стрии. Аз започнах да се мажа в началото на втори триместър с хидратиращия лосион на CeraVe. От както влязох в трети триместър го замених с олиото на Палмърс за суха и сърбяща кожа. Освен това, веднъж седмично под душа ползвам ексфолиант в зоната на корема, гърдите, дупето и бедрата. Той премахва мъртвите клетки и спомага абсорбцията на хидратиращите продукти. Предната бременност процедирах по същия начин и не ми се образува нито една стрия. А знам, че съм склонна към образуването на такива, защото имам ужасно много по дупето и горната част на бедрата от тийнейджърските години.

# 599
  • 🌊
Ох, благодаря ви, ще прегледам всички посочени. Лежах 3 дни в болница, защото и те се стреснаха какво може да е - АГ, образна диагностика, хирург, уролог всичките се събраха и се чудеха какво да ме правят.

Иначе за стриите от четене по темите разбрах, че е важно да е масло и да се гледа да няма от допълнителните непрепоръчвани за бременни съставки като ретинол. Купих си няколко неща и почнах да ги слагам. Мен ме притеснява сега мазането, защото в болницата ми се скараха, че корема не трябва да се пипа, защото можело да се предизвикат контракции.

Общи условия

Активация на акаунт