Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 92

• 22 711
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте мами може ли да ми кажете какъв в пола на бебето

# 661
Според мен нещо липсва в тази таблица 😄

А отностно болничните, има отделна тема за Майчино счетоводство и може да попитате там. Но аз мисля, че тези 45дни преди раждане се водят към майчинството вече, а не е обикновен болничен. Също така, до колкото и аз съм питала (аз също съм с осигурителен доход над максималния) всякакви болнични, ако се ползват, няма да се отразят на размера на майчинството, само на вашите лични финанси в този конкретен месец. Но в другата тема със сигурност ще ви обяснят подробно.

Здравейте мами може ли да ми кажете какъв в пола на бебето

# 662
Каква е тази таблица?

# 663
В тази таблица не показва пола на бебето. Проверете някъде другаде дали пише fetal sex.
Ако е ХХ - момиченце
ХY - момче 🩷💙

# 664
Да, тези 45 дни преди раждането са част от т.нар. "отпуск поради бременност и раждане", който е общо 410 дни. Каквото остане от тези 45 дни (например детето се роди по-рано), се прибавя към дните след раждането.
Разликата в сумите идва от това, че се обезщетяват работните дни въз основа на среднодневното брутно трудово възнаграждение за последните 2 години. (т.е. неплатени отпуски и болнични са включени в изчислението). Затова за всеки месец от майчинството сумите варират, а не са равни, както е месечното трудово възнаграждение.

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 15:21 от darbie9596

# 665

Това е пренатест

# 666
Момиченце, защото на Y Chromosome - Not detected, т.е. липсва Y хромозомата, която отговаря за мъжки пол.

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 15:32 от genome

# 667
Този тест какъв е и кога се прави? Nerd

# 668
Пренатален/НИПТ тест, прави се по желание на пациент или АГ може да насочи при рискови фактори. Някои жени не правят БХС, а само пренатален тест, но БХС изчислява и други рискове. Пренаталният тест не е задължителен, поема се от пациента и сам по себе си е сравнително скъпо изследване, взема се кръв от майката, извлича се ДНК фракция на плода и се изследва за генетични заболявания, синдроми, както и пол на бебето. Принципно се прави след 10г.с, когато може да се извлече достатъчно голяма фракция. При мен беше в 11г.с
Има тема за пренаталните:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1229728.1575

# 669
Това е пренатален тест и се прави между 10-12 г.с. Показва дали плода има аномалии и пола на бебчето.

Но при мен още по телефона ми казаха какъв ще е пола, когато излязоха резултатите. Не знам защо, но имам чувството, че този въпрос на жената се повтаря от преди месец някъде. И мисля, че са й казали пола, още като е получила резултата, освен това, ако не е казано, после АГ го разчита и казва. Мисля,  че тук се задават гатанки, колкото да се включи в дискусията. Същата съм забелязала, че променя постовете и после няма и следа от въпроса, на когото момичетата отговарят.

# 670
Това е пренатален тест и се прави между 10-12 г.с. Показва дали плода има аномалии и пола на бебчето.

Но при мен още по телефона ми казаха какъв ще е пола, когато излязоха резултатите. Не знам защо, но имам чувството, че този въпрос на жената се повтаря от преди месец някъде. И мисля, че са й казали пола, още като е получила резултата, освен това, ако не е казано, после АГ го разчита и казва. Мисля,  че тук се задават гатанки, колкото да се включи в дискусията. Същата съм забелязала, че променя постовете и после няма и следа от въпроса, на когото момичетата отговарят.
Това забелязвам и аз. Върти едни и същи въпроси..

# 671
  • Благоевград
Тя вече е около 20 гс, та ми е странно, че сега пита за пола. Явно всички сме я запомнили. Ако правя скъп тест и съм записала, че искам да знам пола, няма да чакам във форума да ми разгадават резултатите, а директно ще звъня на лабораторията или посредниците.
Преди 2-3 седмици пак въпросната жена зададе поредният въпрос, на който трябва да отговори лекар, та се чудя нещо дали не се гъбарка с хората в темата.

# 672
Може ли да препоръчате сгъваема ваничка ?

# 673
  • Телиш/Плевен
Може ли да препоръчате сгъваема ваничка ?
Попитай в тази тема.

# 674
  • Melmak
Сигурно този въпрос ви е задаван 10000 пъти, обаче ще ме разберете.
В 6 седмица и 2 дни съм. Единственият симптом на бременност са ултра болезнените ми гърди. Четох, че гаденето почва в 6 седмица. Сега започнах да се чудя в ред ли съм? Нямам кървене или някакви спазми.

Общи условия

Активация на акаунт