Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 92

• 22 663
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
По време на бременност удряли ли са ви по -големите деца в корема. В 7ми месец съм вече, малката залитна и се облегна ама със засилка в горната част на корема ми.
Хем не ми се струва много сериозно, хем ме гложди дали да не отида на преглед.
За втори път си случва, преди месец пак така, ходих тогава, всичко беше наред.

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 21:00 от Flower90

# 676
Тя вече е около 20 гс, та ми е странно, че сега пита за пола. Явно всички сме я запомнили. Ако правя скъп тест и съм записала, че искам да знам пола, няма да чакам във форума да ми разгадават резултатите, а директно ще звъня на лабораторията или посредниците.
Преди 2-3 седмици пак въпросната жена зададе поредният въпрос, на който трябва да отговори лекар, та се чудя нещо дали не се гъбарка с хората в темата.
Много интересни хора да в големи седмици съм направихме бейби парти преди 1 ден исках да попитам и тук какво е знам пола на бебето този форум е такъв нали да се питаме знайки

# 677
Умряха ме и детето и отворена врата на кола.
Слава богу всичко е наред.

Иначе гаденето не е задължително нещо . Много е възможно първите седмици да не изпитвате никакъв дискомфорт, което би било страхотно.

# 678
И аз се дзверих над тази таблица да се чудя,как се разбира пола на бебето ви,а вие го знаете. Защо е нужно да питате като знаете? Както и да е не го казвам с яд или нещо подобно,просто ми е странно..

# 679
Сигурно този въпрос ви е задаван 10000 пъти, обаче ще ме разберете.
В 6 седмица и 2 дни съм. Единственият симптом на бременност са ултра болезнените ми гърди. Четох, че гаденето почва в 6 седмица. Сега започнах да се чудя в ред ли съм? Нямам кървене или някакви спазми.
Аз нямах никакви симптоми, дори се разминах с гаденето и повръщането, като сега се смятам за късметлийка, дори гърдите не ме боляха. Това че нямах никакви симптоми обаче ме караше да се шашкам постоянно, и трепнех за прегледа за да видя, че вс е наред.

# 680
В 6 седмица и 2 дни съм. Единственият симптом на бременност са ултра болезнените ми гърди. Четох, че гаденето почва в 6 седмица. Сега започнах да се чудя в ред ли съм? Нямам кървене или някакви спазми.

Не е задължително да имаш гадене. Много жени има, на които не им се гади през първия триместър, а даже обратното - гони ги неистов глад 😁
Аз от 6та седмица до 15та имах ужасно гадене, но без повръщане. Само като се сетя какво ми беше изтръпвам 🫣 Надявам се да те размине, но както densy123 каза - като нямаш много симптоми и все още не усещаш детето почваш да се шашкаш. После пък като започнеш да усещаш детето е шаш дали се движи достатъчно 😂

# 681

Гаденето не е задължително. Някои жени нямат гадене изобщо. Други пък имат толкова ужасно гадене, че не могат да ядат или дори да поемат течности и трябва да са в болницата на системи. И повечето са по средата. При мен гаденето започна преди закъснението и продължи до раждането, но при повечето не е така.

Между другото, гаденето и неистовият глад изобщо не са взаимно изключващи се. Аз имах и двете - гадеше ми се ужасно от глад и също ако ям повече наведнъж. Малки порции на често само. Също и вода не можех да пия - само газирана. Ноо гладът по време на бременност е нищо в сравнение с глада по време на кърмене

# 682
  • Melmak
Сигурно сте прави. Аз очаквах, че ще имам гадене (не знам защо?!) и после четох, че то почвало чак в 6 г.с. Викам си, о, значи е рано. Надявам се и аз да ме подмине, утре съм пак на лекар, да видим.
Иначе мислех, че гаденето си е масово, помня кумичката ми казваше “не знам защо му викат сутрешно гадене, като е денонощно..”
О, яде си ми се нормално, излиза ми се, не съм се спряла даже, очаквах и да ми се спи, не ми се.
Забременявала съм преди много години, бях бременна за едва 5 седмици и усещах всичко де що може - гадене, не понасях миризми, болки и опъване ниско долу, спеше ми се непрекъснато, нямах сила да вървя, а бях на 20 години. Но явно една бременност с друга общо няма.

Благодаря ви! Zimk, ужас, много гадно така през цялата бременност, героиня си!

# 683
Мен не са ме удряли, но сама се ударих в шкаф - нищо ми нямаше. На третата фетална лекарката много силно ме натискаше, за да се обърне бебето, до степен, че ми течаха сълзи от болка, мястото в последствие посиня, но на ехографа се виждаше съвсем леко натиска й, а до малкия въобще не стигаше, колкото и да натискаше. Околоплодните води го пазеха. По-скоро удар май е опасен да не причини отлепване на плацентата, но тогава евентуално би имало кървене някакво или промяна и намаляне на движенията на бебето. Иначе бях свидетел колко натиск отнесе корема ми на прегледа докато с ехографа гледаше и едвам се отразяваше натиска.

Симптомите може да са различни при всяка бременност и въобще не е нужно да има гадене, радвай се Grinning защото и на мен сега ми става лошо като се сетя как повръщах от въздуха и свалих 6кг за няколко седмици, гадеше ми се до няколко седмици след раждането. А моя съученичка, която е с поликистоза, много непостоянен цикъл, веднъж на няколко месеца - разбра че е бременна в 16г.с., нямаше грам никакъв симптом и мислеше, че просто отново няма да има цикъл няколко месеца и на случаен преглед при АГ се вижда вече бебе, а не сак и ембрион. Но да, нито гадене, нито болезнени гърди - нищо. Просто липсата на цикъл, която тя и по принцип си имаше.

Иначе - да, за въпроси е форумът, но няма никакъв смисъл като имате дори парти за бебето, имате пренатален (хайде, може да не сте успели да разчетете резултата) да се пита какъв пол е. Да, за въпроси е, но жени си задават притесненията, нямат възможност за по-ранен преглед, не могат да се свържат с АГ. В случая си знаете какъв пол е и е излишно да се пита, че и след парти за пола.

# 684
Аз съм потресена, че се пита във форума за пола на детето,  а имаш парти и вече си го знаеш .. Предполагам авторката иска просто и ние да знаем какво дете ще има, иначе не намирам смисъл.

# 685
  • Melmak
Genome, ако имах нередовен цикъл, сигурно тази ти приятелка, щях да съм аз. Аз имам много редовен и веднага разбрах, преди теста, че съм бременна. Обаче явно съм mother of the year, не знаех, че трябва да спра метформина, пих го известно време, инозитола не бях спряла, пратих мъжа ми за фолиева киселина метилирана, той не казал метилирана, аз два дена нея я пих, докато се светна, че тая ФК не е ок, да ходя да си купя метилирана. И после от форума разбирам, че то важното било до 6 седмица да се пие…

# 686
  • Телиш/Плевен
Много интересни хора да в големи седмици съм направихме бейби парти преди 1 ден исках да попитам и тук какво е знам пола на бебето този форум е такъв нали да се питаме знайки
Преди няколко седмици попита и след като получи отговор, че бебето е момиче, си изтри поста. Беше качила същия тест. Със сигурност не само аз помня, а и потребителката, която ти отговори тогава. Това е проява на неуважение към всички, които ти отговарят на въпросите.

Flower90, бебето е добре защитено по принцип, но ако не ти е много спокойно, може утре да отидеш на преглед. Иначе доста бременни падат и/или се удрят неволно, случва се. Blush

hechicera_, наистина всяка бременност е различна, както и всеки организъм. Няма такова нещо като задължителни симптоми, нито някой може да каже дали при теб ще има и какви точно. Радвай се, че нямаш гадене, дано и занапред да нямаш, че си е неприятно, особено ако е продължително. Hug

# 687
  • На изток от Ада
Инизитол може при бременност.  А за метилирана фолиева , ако нямаш мутация може да пиеш и немитилирана.

# 688
Жената е останала с грешно впечатление, че тук се задават въпроси, за които знае отговорите. Точно, както предположих, задават се гатанки. Ама тук не сме деца да си играем.

Аз през цялата бременност не съм повръщала, една седмица имах гадене, една нямах. И така редувах, докато не влязох във втори триместър. Точно, както са описали, като нямах никакви симптоми, започвах да се притеснявам, че нещо не е наред.

# 689
Genome, ако имах нередовен цикъл, сигурно тази ти приятелка, щях да съм аз. Аз имам много редовен и веднага разбрах, преди теста, че съм бременна. Обаче явно съм mother of the year, не знаех, че трябва да спра метформина, пих го известно време, инозитола не бях спряла, пратих мъжа ми за фолиева киселина метилирана, той не казал метилирана, аз два дена нея я пих, докато се светна, че тая ФК не е ок, да ходя да си купя метилирана. И после от форума разбирам, че то важното било до 6 седмица да се пие…

Няма никакъв проблем да се пие нормалната фолиева киселина. Метилираната е за тези, които имат генетична мутация, заради която не могат да усвояват нормалната правилно. Та спокойно.

Иначе има изследвания, че бременностите с момиче е по-вероятно да имат гадене - моето е момиче. Но не е 100%, просто е по-голяма вероятност, има си много бременни с момчета, на които много им се гади и бременни с момичета, на които не им се гади

Общи условия

Активация на акаунт