Зона X - най-новото екстремно приключенско риалити шоу на България

• 16 300
  • 177
  •   1
Отговори
# 135
Моля, Продукцията да оставят само Дамян или някаква друга там да му партнира.
То вече е заснето докрай.
ПИП, дето е AI звучи сто пъти по-естествено от тази.

# 136
Продуцентите изглежда четат бгмама и са изпълнили съкровеното желание на многобройните зрители - чисто силови битки между мъже и жени без никакви жилетки, хендикъпи и изравнялки. Чудя се само къде са възторжените форумци

# 137
Продуцентите изглежда четат бгмама и са изпълнили съкровеното желание на многобройните зрители -
Те по принцип четат и често са го казвали в подкастите им. Но няма как да реагират, щом всичко е отдавна заснето, в момента просто го монтират.

# 138
  • София
Има подобрение в монтажа, явно ни четат. И не само тук, то и на други места сигурно са ги критикували. Но нямам време да чета в Ютюб канала им какви са мненията.
Та да, дадоха само най-важните разговори, показаха много повече от двете битки, а не като досега набързо, набързо и айде приключихме.
После и съвета, най-важното, дъра-бъра и това е.
Това ти е един епизод. Даже пак е много 80 минути. Трябва време и ще се научат родните продукции да монтират 60 минути стандартен епизод в който да има всичко. Може би трябва да минат още няколко години, но това е пътя.
Иначе са обречени.

Яд ме е много, че точно двете ми двойки фаворити ще се изправят в битка за оцеляване, като тук са ми и трите жени фаворити: Габи, Никол и Ива. Гатев ми е 50 на 50 ама нали е с Габи и за него също съм. От останалите харесвам Наско най-вече. Ама и той един популист. Боби ми е приятна изненада досега в сезона като държане. Винаги си казва какво мисли, няма нищо прикрито в него.

Очаквам Боби и Иво да победят. Гогов и Маги нямат никакъв шанс.
Очаквам Никол и Ива да победят Гатев и Габи, защото видях, че има плуване.
Така или иначе която и двойка да отпадне ще се спаси, защото Португалеца и Маги са много зле, най-вече жената. Така че те ще са първата елиминирана двойка този сезон след игра.

# 139

Те по принцип четат и често са го казвали в подкастите им. Но няма как да реагират, щом всичко е отдавна заснето, в момента просто го монтират.
Е как, баш са реагирали още при заснемането, болшинството от форума (а и мрежите) точно това си иска и то не от вчера, ей в ИВ анкетата почти всички нали са хуманисти искат да няма жилетки но значителна част си харесват сегашния смесен формат т.е. битките да са като тукашната. Според мен е безумие, но аз съм от маргиналите.

Абстрахирайки се от нелепостта на битките обаче Ива и Никол се представят доста разочароващо, особено Ива и то не само в тази игра. А и тактиката им куца - Никол изглежда по-пъргава и издържлива но взе чисто силовия елемент, а Ива ковто е доста по-едра и вероятно по-силна физически отиде да търчи и Ради я би а Йоана изостана само заради недъга си. Стратегията също - останаха близки само с тези с които ще се елиминират(и които също се проявиха като страрези с рокадите). Симпатизирам им и се надявам на плуването се представят по-добре, но май изобщо не са се готвили за формата.

Последна редакция: чт, 25 дек 2025, 03:01 от spidrer

# 140
в ИВ анкетата почти всички нали са хуманисти искат да няма жилетки но значителна част си харесват сегашния смесен формат т.е. битките да са като тукашната. Според мен е безумие, но аз съм от маргиналите.

Малко двусмислено кое точно е безумие:
- да няма жилетки
- да има смесен формат
Ако може да поясниш.

Ето един вариант за разделяне (Аз го мисля за ИВ, където няма как да стане заради лицензионни права, но идеите могат да се ползват и за други племенни формати)
- при племенна битка, да се бие цялото племе само ако консенсусно всички са съгласни.
- Ако не са - да се срещат мъже с мъже и жени с жени и по някаква точкова система да се определя печелившото племе - примерно Отбор А (10 точки от мъже, 5 точки от жени,  Отбор Б (7 точки от мъже и 9 точки от жени) -- следователно отбор Б печели.
За елиминационни - битки - Първият загубил отбор номинира по сегашната система, тоест без ограничения мъж или жена.  Ако номинира мъж, то вторият загубил отбор, няма право да номинира жена.  И обратно - ако им пращат жена, трябва да отговорят  с жена.  Ако първият и вторият загубил отбор е един и същи - прилага се същото правило на второто гласуване кой да ходи на елиминация.

Какво става ако нямат човек с който да отговорят - това е много интересен въпрос който може да се реши по различни начини (без жилетки!). Примерно тогава гарантирано елементите на битката ще са за памет, пъзели, равновесие/баланс - все неща които никоя жена няма да каже че мъжете са по-добри (нито мъж ще каже че жените са по-добри).

В крайна сметка ако останат 4 жени във всички племена - те отиват на полуфинал и финал независимо колко мъже има останали. Аналогично и за мъжете. Всеки "поток" си има един финалист за "голямата награда", тоест има две "големи награди".   Може да се случи че единият финал да мине, а другия пол да продължи да играе още известно време докато намалеят до 4.

# 141
Е как, баш са реагирали още при заснемането
Предаването е ЗАСНЕТО през лятото, още преди ние да започнем да си чешем езиците тук!
От екипа могат да реагират единствено при монтажа на епизодите и нищо друго! Не могат да махнат или сменят водещата например. Могат да намалят или увеличат сцени с битовизми при монтажа, да речем. Или да променят начина, по който представят игрите. Ама да им пишем “сменете водещите” или “изгонете еди кой си участник” е безмислено. Какво като четат тук?

Странно е, че не си развиват ФБ страницата, там да четат коментари (както е при ефирните реалитита), а четат БГмама.

# 142

Предаването е ЗАСНЕТО през лятото, още преди ние да започнем да си чешем езиците тук!

Ние си чешем езиците от години по въпроса за жилетки и изравнялки в други формати, на това казвам, че са отреагирали, не на коментарите в тази тема може би със злорадство - искате равни битки между половете без предимства - на ви такива.
[

Малко двусмислено кое точно е безумие:
- да няма жилетки
- да има смесен формат
Ако може да поясниш.

Безумие е комбинацията от двете - смесен формат без изравнялки. Иначе варианта който описваш е многократно прилаган вече - сегашното  Desafio,  Exatlon в Мексико, Германия и др. турския Survivor....За баланс се използват различни схеми - когато единият пол превиши с двама задължително се номинира от него или просто се редуват всяка седмица мъж, жена. Няма и тежки локации. Но това вече не е смесен формат или поне не в тоя смисъл, смесен е само отборно но  два отделни турнира за мъже и жени индивидуално + битовизми от Биг Брадър

# 143
  • София
Основното мнение на 1 стр. е обновено. 😊
Благодаря за което.

Дано и следващият епизод да има стегнат монтаж и това да е нещо като ново начало за шоуто.

# 144
Яд ме е ,че разделиха близнаците.

# 145
EП.9

Сериозно ли няколко души казват "канцера" (дори и след напускането на Николас?)  Че и "канцлера" се чу?
Тези xора не са чували за "карцер"?

Последна редакция: пн, 29 дек 2025, 22:59 от diziler

# 146
  • София
Епизод 9

Имаме ясно изразени коалиции. Те си се знаеха, но все пак да ги официализираме:
Ивайло и Боби + Иван и Йоанна + Гогов и Ради
срещу:
Ива и Никол + Габи и Гатев + Наско и Дидо

Аз определено съм за втората тройка.
Близнаците са машини, но по-добре да се пробват в ИВ, там ще имат истинска конкуренция, тук обезсмислят игрите общо взето. Гогов и Ради дразнят, основно заради Гогов.

Браво на Ивайло, с лекота си взе битката. Гогов пак не спря да философства.Само Маги е по-слаба от него от целия каст. Ама иначе приказва за всички на квадрат.

Втората битка на застрашените ми хареса. Ама тази локация насред Дунава е много гнусна с тази тинеста вода. Отврат. Толкова ли не можаха да отидат някъде на морето, има изолирани места. Направо е гняс за гледане, какво остава за участниците там.
Браво на Ива и Никол. Най-накрая да си вземат битка. Никол беше машинка на трасето, а Ива се справи със стрелбата и пъзела. Габи не ми хареса на трасето, доста изостана, нетипично за нея. Пъзела я затрудни, явно не е тренирала подобен род пъзели.
Но очаквам Габи и Гатев да се справят с лекота срещу Маги и Ники.

Сега ще е по-интересно, като се съберат всички в една Зона.

# 147
Точно щях вчера да питам дали остана някой, който да гледа това предаване. Аз го пускам само защото няма друго (а през септември и октомври не ми стигаше времето), но изобщо не ми е интересно, без да виждам драстични проблеми в самата продукция. Просто закъсняха - със старта на излъчването, със самите епизоди, а и с цялостното заснемане на предаването, защото май зрителите се поотегчихме от Игри на волята.

# 148
  • София
Аз го гледах снощи, първата част на епизода беше доста празна, много мучене и тн, после дойде игра, в която на всеки синхрон всеки от тях казваше как ще завърши играта. Ок, очевидно е кой е най-силен физически, но човек поне може да си помисли, че може да има някакъв обрат.

От следващата игра пак човек можеше да гадае, но само по изражение, поне не го казваха директно кой е победил. Беше доста по-интересно.

Надявам се Габи и Гатев да победят и да останат още  малко.

# 149
Ренито пак говори като робот... никакъв съспенс, никакво изчакване, директно им изпляска  кои са класирани на последно място. Безумно! Няма ли продуценти, да се намесят, да кажат: "Не го изстрелвай така, направи някаква пауза 2-3 секунди, говорѝ по-естествено"... Тотал шета е тази жена!

Много ме накефи как отдавна порасналите деца помнят дума по дума целия диалог "ми той умрял, ма", дето е от 2009 или 2010. 15 години със сигурност има от тогава. На 33:18 мин. от епизода.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт