Мартчета 2026 😀

• 25 524
  • 761
  •   1
Отговори
# 105
Много се радвам, че нещата са добре Ясмина 💕
Аз с първата си бременност слагах тези глобули, защото имах падащ прогестерон, не е най-приятното нещо, но пък нямах странични ефекти, нито кървене.
Само утрогестан ли ви беше изписан при падащ прогестерон и как се повлияхте, започна ли да се покачва след приема, тъй като и аз установих спад на прогестерона след изследване?

# 106
Много се радвам, че нещата са добре Ясмина 💕
Аз с първата си бременност слагах тези глобули, защото имах падащ прогестерон, не е най-приятното нещо, но пък нямах странични ефекти, нито кървене.
Само утрогестан ли ви беше изписан при падащ прогестерон и как се повлияхте, започна ли да се покачва след приема, тъй като и аз установих спад на прогестерона след изследване?
Да, само това. Ами слагах ги за периода, за който ми ги бяха изписали, не съм правила после повторно изследване. Всичко беше наред.

# 107
Здравейте,  момичета! Плахо влизам и аз в темата. Преди два дни си правих тест, ярко положителен, на 10 ден закъснение, та смятам, че съм за тази група. Това ми е втора много желана бременност. Нямам търпение за прегледа. Имам бебче на година и 4 месеца.
Мъчи ме обаче от два дни невероятно главоболие, едва гледам... Пих преди няколко часа два парацетамола, ефект никакъв. Имам спомен, че друго не може да се пие... Вие как сте с главоболието?

# 108
Здравейте,  момичета! Плахо влизам и аз в темата. Преди два дни си правих тест, ярко положителен, на 10 ден закъснение, та смятам, че съм за тази група. Това ми е втора много желана бременност. Нямам търпение за прегледа. Имам бебче на година и 4 месеца.
Мъчи ме обаче от два дни невероятно главоболие, едва гледам... Пих преди няколко часа два парацетамола, ефект никакъв. Имам спомен, че друго не може да се пие... Вие как сте с главоболието?
И аз съм с точно толкова закъснение, надявам се и при двете нещата да завършат положително😁, но засега нямам никакви симптоми и като бях бременна с дъщеря ми нямах абсолютно никакви, та ще видим….

# 109
Главоболие имах първата седмица след закъснението, за съжаление при мен парацетамола не помогна.
В момента повече ме мъчи постоянното гадене - пия газирана вода с лимон, студено мляко, ям зелени ябълки.. облекчението е временно и скоро след това пак съм като болна. С първата ми бременност нямах никакви симптоми почти до края, и честно казано, очаквах и сега да е така.

Момичета, а гледам масово изследвате прогестерон - ако няма някаква симптоматика, която да подсказва, че спада, има ли смисъл да се изследва?

# 110
аз първите дни имах страшно главоболие, но не го отдадох на това, а просто аз съм си с вечно главоболие 😁 нищо не пия, аз съм напред вече в материята 😁😁 понякога просто каквото и да пия, няма минаване, та си трайкам и такаа 🤪

# 111
То хубаво, ама аз и да искам, не мога да си трайкам Grinning с първата бременност лягах и умирах, а сега едно пумпалче ми е постоянно на главата и на корема. Все едно съм трамплин Grinning а иначе, освен главоболието, до вчера гърдите така ме боляха, че нямах никакво съмнение, че съм бременна

# 112
  • София
Понеже гледам, че много обсъждате прогестерон - имайте предвид, че моментното измерване не носи точна информация. Той е на пикове, така да се каже. Аз самата съм била с недостиг, често кървене и тн при предходна бременност, затова сме го обсъждали с д-р Ибрям не веднъж.

# 113
Zimone, и моето момче става на годинка и четири месеца тази седмица и също ме използва за трамплин и катерушка, отделно трябва и да го вдигам и нося, та ти съчувствам напълно. Още го кърмя и му никнат кучешките… купонът е пълен! 🎪  При главоболие ми помагат пиенето на повече вода и хубавите дълги душове, които са лукс с малко дете. 😂
Irelia, с риск да ме линчуват - в деня след първия положителен тест направих втори, линията беше по-наситена. Звъннах да запазя час при АГ за след две седмици и това беше, нито ЧХГ, нито прогестерон съм пускала. НО не съм имала предишни проблеми. Гледам да не се филмирам излишно, тялото си знае работата, ако има нещо нередно, ще се разбере.

# 114
Разбира се, че не е нужно да се пускат изследвания, ако нямате предпоставки.
ЧГХ ми го назначи лекар, тъй като заминавахме за море, а не беше сигурна дали сакчето е на място и не се развива бременност извън матката. ТСХ при рутинни изследвания видяхме, че не е съвсем ок, та затова го следим.
Като цяло, когато сами си назначаваме изследвания в повечето случаи само се панираме.
Аз да се оплача от моята “мъка” 😀 върл фен съм на луканката, та казвам ви, не знам как ще оцелея 9м без 🫠😀😀

Последна редакция: нд, 20 юли 2025, 19:18 от Poly12

# 115
Главоболие имах първата седмица след закъснението, за съжаление при мен парацетамола не помогна.
В момента повече ме мъчи постоянното гадене - пия газирана вода с лимон, студено мляко, ям зелени ябълки.. облекчението е временно и скоро след това пак съм като болна. С първата ми бременност нямах никакви симптоми почти до края, и честно казано, очаквах и сега да е така.

Момичета, а гледам масово изследвате прогестерон - ако няма някаква симптоматика, която да подсказва, че спада, има ли смисъл да се изследва?
Не, няма смисъл, аз го изследвах, тъй като имам един спонтанен аборт в 5-6 г.с, след това с втората ми бременност с дъщеря ми също имах прокървяване и бях на утрогестан до 5-ти месец, бях решила, че забременея ли отново, ще го изследвам със сигурност.

# 116
Момичета, създадох група във Фейсбук, как предпочитате, да пусна линка тук и да влизаме срещу ник нейм, или по-скоро желаещите да ми пишат на лично, за да пратя линк?

# 117
Момичета имате ли някакви болки? Адски много ме боли кръста, ходя като някоя баба не знам така ли ще е през цялата бременност..че и нищо не мога да пия до колкото знам, ужасно е..ако и вие сте така, как се справяте?

# 118
Момичета, създадох група във Фейсбук, как предпочитате, да пусна линка тук и да влизаме срещу ник нейм, или по-скоро желаещите да ми пишат на лично, за да пратя линк?
Изпрати линка направо тук

# 119

Общи условия

Активация на акаунт