Мартчета 2026 😀

• 25 639
  • 761
  •   1
Отговори
# 150
На мен Начев ми е казал да му звъня при отклонение на стойностите. Може да пробвате, ако не е в отпуск Simple Smile

Дали можете да дадете съвет за добър ендокринолог, при когото мога да направя онлайн консултация скоро? По принцип ходя при Начев, но не съм в София, а тсх рязко е скочило и трябва да го проконтролираме.

# 151
Моето TSH преди няколко месеца беше 0,17, а сега е станало 7,48 и утре имам час при ендокринолог да ми смени лекарствата

# 152
Здравейте, момичета! Плахо се записвам и аз, след 1 месец опити и едва 5 седмици след сватбата, вчера тестовете излязоха положителни, бях се отказала вече да се надявам за този месец, тъй като всички тестове до преди вчерашните (вкл и кръвни) бяха отрицателни. Вчера след 2 положителни домашни теста, пуснах и кръвен, ЧХГ близо 500, утре ще отида да го повторя, за да видя удвоява ли се. Simple Smile 30г, първа бременност, термин към момента 16.03.2026г. Имам записан час при д-р Дойчиновски във Вита, в четвъртък, надявам се и той да потвърди и да чуем сърчице. Simple Smile

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 14:08 от KKN3

# 153
Здравейте, момичета! Плахо се записвам и аз, след 1 месец опити и едва 5 седмици след сватбата, вчера тестовете излязоха положителни, бях се отказала вече да се надявам за този месец, тъй като всички тестове до преди вчерашните (вкл и кръвни) бяха отрицателни. Вчера след 2 положителни домашни теста, пуснах и кръвен, ЧХГ близо 500, утре ще отида да го повторя, за да видя удвоява ли се. Simple Smile 30г, първа бременност, термин към момента 16.03.2026г. Имам записан час при д-р Дойчиновски във Вита, в четвъртък, надявам се и той да потвърди и да чуем сърчице. Simple Smile
Честито ❤
В четвъртък по-скоро може да видите сакче, не се притеснявай, ако още нищо не се види вътре, ехограф засича ембрионче след 2500-3000ЧГХ.
Да споделиш как е минало!

# 154
Честито ❤
В четвъртък по-скоро може да видите сакче, не се притеснявай, ако още нищо не се види вътре, ехограф засича ембрионче след 2500-3000ЧГХ.
Да споделиш как е минало!

Благодаря! Simple Smile

Каквото каже, това ще е, най-вече искам да го питам за серклаж. Правиха ми ЛЛЕТЦ миналата година при акад. Горчев в Плевен и той ме беше предупредил, че забременея ли ще трябва серклаж заради скъсената шийка, та да видим и Дойчиновски какво ще каже.

# 155
Мило момиче, само да ти кажа, че серклажа не е задължителен. Аз имам конизация 2021г, но тъй като шийката ми беше достатъчно дълга, си родих преди година бе серклаж, просто мерихме тази шийка доста често, да не стане фал Simple Smile
Я кажете, вие спряхте ли кафето? Много ми е тегаво без кафенце сутрин...

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 15:56 от Zimone

# 156
Аз не съм спряла кафето, без това съм кисела, ако го спра съвсем няма да се стои около мен 😀
Я кажете при вас как минаха първите прегледи, аз днес бях, реално на втори, очаквах малко повечко 😀
Видяхме ембриончето, сърдечната дейност и това беше, насрочихме следващия преглед на 14-ти август. Не знам и аз какво очаквах де, ама малко ми се стори 😀 Питах за добавки, каза че към момента освен фолиева киселина няма нужда от друго и кръвни не ми назначи 😀

# 157
На 8 ми беше първия преглед и на него се видя само плоден сак. На 16 беше втория, видя се ембрион тогава отговарящ на 6 г.с. и АГ видя и сърдечна дейност която аз така и не видях. Още първият път ми изписа ФК и Дуфастон, а на 16 ми каза да си пусна ТСХ и фТ4, които днес изследвах и сега чакам резултати. Следващия преглед е на 6.08, но понеже не съм от София и от сега мисля за ФМ къде да бъде.
Кафе пиех всяка сутрин, но има дни в които само от миризмата още докато машината работи ми се гади и сега пия на 2 3 дни по 1 сутрин.

# 158
Пия по две кафета с мляко от години, през първата бременност не го спрях, още кърмя и пак си пия, в умерени количества не е вредно според повечето източници, но трябва да се пие и много вода, понеже е диуретик. Има кофеин в шоколада и други храни и напитки. Който може да го спре - супер!
Много хубаво, че се повдигна темата за шийката. Момичета, искайте да ви ги измерват и наблюдават, за да не стане гаф, дори и да нямате конизации и други проблеми. Казвам го с оглед горчивия опит на моя позната.

# 159
Не съм спряла кафето, пушех айкоз, спрях него и съм достатъчно кисела без айкоза, че да спра и кафето, познати с по 2 бременности ми казаха, че от 1 кафе сутрин, не е проблем. Simple Smile

# 160
Момичета на вас изследвания кога ви пускат? След като се запишете за женска консултация ли? Аз вече бях на 4 прегледа, друтата седмица съм на преглед пак и вече с направление тип 9 и каза, че тогава ще ми пусне изследвания

# 161
Тогава се пускат, защото с направлението вече влизаш в програма “Майчино здравеопазване” - https://www.nhif.bg/bg/nzok-za-teb/useful/573

# 162
Аз по принцип не съм голяма пиячка на кафе. Общо взето пия за спорта 😃 аз никога не го пия седнала на спокойствие, при мен се пие на крак и все студено 🤣 откакто разбрах, че съм бременна спрях да пия, въпреки че аз пия кафе с мляко..абе хем ми се пие, хем не 😃 и аз не знам какъв ми е кефа вече и затова не пия 😂
Аа и редактирам поста, че забравих да добавя, че пия ФК отдавна, още с опитите. Сега си взех витамини за бременни на прегнакеър, те си имат фолиева. Много съм злояда и поне да си набавям витамините така, че…както ям 10 неща на кръст 😁

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 17:00 от Yasmina.B.

# 163
Пия и аз витамини + фолиева киселина, започнах ги като почнахме опитите. Има ли значение фолиевата киселина, смениха ли ви я, питам мацките, които са били вече на преглед?

# 164
Пия Неофолик Мета на Неофарм и АГ каза да продължа да я пия нея.

Общи условия

Активация на акаунт