Мартчета 2026 😀

• 25 869
  • 761
  •   1
Отговори
# 195
Момичета, сблъсквали ли сте се със запек в предишна бременност или в момента да ви мъчи, от 3 дни и това е ,,в куверта” 😅, много ме боли корема, направо ме срязва, отивам до тоалетна и не мога, знам, че не е хубаво да се напъваме, тъй като това причинявало контракции, попринцип бих казала, че хапвам доста плодове, старая се да пия течности, някоя, ако може да даде някакъв съвет ще съм благодарна.

Фибри хапваш ли? При мен това най-много помага Simple Smile
Хапвам, да, може би ще се постарая да ги увелича, четох някъде за топла вода с лимон и мед сутрин, и това ще пробвам, в друго тема хвалеха много натуралната Активиа, взех си за закуска, дано проработи.

Хапвай повече салати, като лично аз бих ти препоръчала да не хапваш зелена салата, маруля и т.н., защото подуват една идея повече Grinning аз от това страдам в момента - един ден съм като балонче, на другия ден нищо ми няма Grinning
Аз също много се подувам, не мога да си закопчая панталоните и това подуване започна още преди да си направя тест, даже така се и усъмних преди закъснението, тъй като досега никога не съм имала проблем с подуването.

Коремчето ми се редува през ден с подуването, но гърдите... майко мила, имам 1 сутиен, който ми става, попринцип преди цикъл винаги съм така и си нося този сутиен само тогава, ама сега ще се докупуват Grinning няма да изкара само той 9 месеца
Аз този проблем с гърдите го нямам😅 Попринцип съм с много малки гърди и се шегувах с моя мъж при първата ми бременност, че щом и бременността не помогна да станат по-големи, значи е безнадежден случай, хахаха😅😅

# 196
Момичета, може ли да помоля да не се цитирате при всеки директен отговор на горен пост, че не се чете вече тази тема.
За запека - освен изброените храни и напитки, може да опитате и с хуск. На мен обаче най-много ми помагаше слабителния мармалад Laxatinil Fruct.

Последна редакция: чт, 24 юли 2025, 14:16 от Seaglass

# 197
Знаете ли вече кой ще ви следи? И понеже ми е първа бременност как стоят нещата със записването на ЖК. Аз съм от провинцията и две от близките ми приятелки са се следили при Галя Богданова в Света София, на 8.08 си записах час при нея и ще говорим за проследяването. Записах си и час за ФМ при Калев в Щерев. Все добри отзиви четох и се надявам да оправдае очакванията ми.

# 198
Днес трябваше да съм преглед при Дойчиновски в МЦ Вита, но някак си магически часът ми бил даден на друга дама... записах се за днес при д-р Леков (в Аджибадем изражда), да види прогестерона за всеки случай. Решила съм да се следя в Щерев, на 13.08. имам час при д-р Арабаджи... изчетох хиляди коментари, и за Вита, и за Щерев... основната разлика е, че в Щерев ще пуснат бащата при нас, във Вита ще види бебенцето през стъклото и чак на изписването ще се гушкат и не сме много окей и двамата с този вариант.. За МФ ми препоръчаха ФемиКлиник, не знам някоя дама има ли отзиви от тях? Simple Smile

# 199
Знаете ли вече кой ще ви следи? И понеже ми е първа бременност как стоят нещата със записването на ЖК. Аз съм от провинцията и две от близките ми приятелки са се следили при Галя Богданова в Света София, на 8.08 си записах час при нея и ще говорим за проследяването. Записах си и час за ФМ при Калев в Щерев. Все добри отзиви четох и се надявам да оправдае очакванията ми.
Аз се следях в Надежда, бях много доволна, там и раждах, ако всичко е наред през следващите седмици, отново ще се запиша там.

# 200
Уonsii при кога в Надежда? Аз сякаш избрах Димова.
KKN3 аз си правих там феталните предния път, доволна съм. Харесвам д-р Славкова.

# 201
Благодаря ти, Поли!

Преди малко бях на лекар, не можа да потвърди бременност, не видя да е извънматочна, ендометриума е 1.6, като цяло е обнадежден, че всичко е наред и нормално. В понеделник ще се видим пак и се надява, вече да намерим сакче Simple Smile Опитвам се да съм спокойна, хахах, не ми се получава

# 202
KKN3, кой ден след овулация ти е? Стискам палци всичко да е наред! За серклажа - не го мисли отсега, ембриончето е съвсем малко и тепърва се закрепва в матката, няма как да тежи на шийката и да я накара да се отвори. Доколкото знам се прави след 12 г.с. и си е рутинна процедура, даже да ти се наложи, не е нещо страшно. 🍀

# 203
Seaglass, последен цикъл беше на 07.06., следих овулация с лентички и ЛХ пийк беше на 24.06. Поради тази причина и не очаквах бременност, защото тестове около 07.07. бяха отрицателни. Според доктора (и според мен) просто съм била с доста по-късна овулация отколкото лентичките са показали (доктора каза, че хич не им вярва) аз си предполагам и кога е било зачеването (05-07.07.). Провери и тръбите и каза, че за момента нито може да изключи извънматочна напълно, нито вътрематочна. Каза, че според ЧХГ е едва 4та-5та седмица и още не е слязло в матката, ендометриума е доста удебелен като за имплантация. Ще пусна утре пак ЧХГ поне да го следя удвоява ли се + прогестерон. За прогестерона каза, че няма да ми дава да пия нищо сега, защото е много рано, ще го проследим след като има потвърдена бременност. Прегледа и шийката, каза че доста добре е зараснала след ЛЛЕТЦ, към момента е около 3см, но и той е на мнение, че на 99% ще се наложи серклаж, което не е неочаквано за мен.

Спокойствие и търпение и никакво натоварване, това ми каза - без резки движения, без вдигане на тежко, без полови контакти.

# 204
KKN3 аз си правих там феталните предния път, доволна съм. Харесвам д-р Славкова.
Ненов

# 205
Това, че са го направили ръководител на Родилна зала само подлъгва жени да се записват при него. Тлъсто отрицателно ми е мнението за Ненов.

Ненов

# 206
Мен Ненов ми е бил на визитация, не останах с лошо впечатления, има странно чувство за хумор обаче, но в конкретната ситуация на мен ми помогна да погледна по-рационално на ситуацията 😀

# 207
Това, че са го направили ръководител на Родилна зала само подлъгва жени да се записват при него. Тлъсто отрицателно ми е мнението за Ненов.

Ненов
Ами не знам, аз нямам лоши впечатление от него, малко по-строг е, но съм оставала доволна от него, всеки има различно мнение, говоря като човек, който се е следил при него и е останал доволен. Както с всеки лекар най-вероятно ще има и положителни и отрицателни отзиви.

# 208
Аз мразя Ненов. Недейте Ненов. Той не си обича работата вече. Не ми се разказва цялата история, но е зъл неебателен дядка. В инвитро темите има няма излизат лошите мнения за него.

# 209
Ох, за запека и аз съм в кюпа. Някой писа за мармалад, ще пробвам. Аз и като цяло си имах проблем преди това с ходенето до тоалетна, но винаги преди цикъл ме разхлабваше 😁😁
подут ми е корема и на мен..
Иначе бях на преглед следобяда, даже чух сърчице..много слабо, но се чуваше. Запазих си час за 13.08. - тогава някъде каза лекарката. Аз понеже нали имах записан час при тази, която ме изражда първия път, защото всъщност при която исках, е в отпуск. Ама сега като го помисля миже би ще си остана при тази да ме следи - д-р Станева. Като цяло си бях много доволна от нея, не знам що си бях навила на пръста при Анна Атанасова. Почнах с имена, че току виж някоя варненка имаме 🤣

Последна редакция: чт, 24 юли 2025, 21:05 от Yasmina.B.

Общи условия

Активация на акаунт