Мартчета 2026 😀

• 20 255
  • 761
  •   1
Отговори
# 60
Реално пренатеста може да замести Биохимичния скрининг, БС е по-скоро изследване на вероятностите, тоест на твоите години, с твоя начина на живот, колко често може да се случи да има някои от синдромите, които се изследват.
Пренатест е неинвазивен тест, което означава, че той изследва ДНК на плода. То не заменя феталната морфология, а по-скоро е допълнително за твое спокойствие.
Благодаря ви, ще попитам за него.

# 61
Аз малкия съм къпала само с Юриаж и то до съвсем скоро, а е вече на 6г.
От всичко друго се обриваше. Абсолютно до кожа си е, живот и здраве и с бебето ще процедирам с тази марка. Себе си мазах с Палмарс, нямам нито 1 стрия по корема. Не съм сигурна, че е от мазането, но все пак със сигурност е помогнало.
Ще правите ли пренатест? Избрали ли сте кой и в коя седмица? Аз със сина ни не съм правила, та сега ще проучвам тепърва, но има толкова много, че тотално се обърках.
Аз мисля този пъти да направя пренатест. Да си призная при първата бременност не бях запозната с този тест и съответно не съм правила. Даже онзи ден разцъквах да разбера кога се прави. За мен е хубаво да се прави, разбира се, ако се има финансовата възможност, защото не е никак евтин. Моя приятелка роди януари месец и е мед. сестра, та като се реши да пуска такъв тест, се чудеше между две фирми, една от която беше в болницата, където работи, а другата, където ражда. Разликата била в това, че от едната болница отиват във Франция, а в другата в Италия мисля, че беше казала. А разликата в цената беше двойна.

# 62
Aз доколкото проучих разликата в цената идва от транспортирането, колкото по-далече, реално толкова по-скъпо.
Аз гледах един на Синево беше много прилична сума, покриваше най-честите синдроми и пол на бебето. Беше около 800лв, което е на половина от повечето.
https://www.synevo.bg/veracity/

# 63
Със сина ми ползваме козметиката на Wooden Spoon и не сме имали проблеми, но пак си е до кожа. Също, не го къпехме всеки ден, което според мен предотврати излишни дразнения. Препаратът за пране за цялото семейство е без аромат и не ползвам омекотител.
Относно пренаталните тестове, и този път ще правим Ninalia в “Св Марина”, Варна. Пълният пакет е 850 лв, пращат го във Франция. Другите са безбожно скъпи заради посредниците, които взимат комисионна.
БХС е чисто статистическо изследване, при неинвазивния пренатален тест извличат ДНК на плода от кръвта на майката и е най-добре след 10 г. с. да се направи, за да има повече ДНК.
Най-важни обаче са феталните морфологии при добър специалист, аз бях на три при доктор Славяна Галева, която завежда отделението по ФМ в “Шейново”, страхотна е, пак ще съм при нея, живот и здраве.

# 64
Със сина ми ползваме козметиката на Wooden Spoon и не сме имали проблеми, но пак си е до кожа. Също, не го къпехме всеки ден, което според мен предотврати излишни дразнения. Препаратът за пране за цялото семейство е без аромат и не ползвам омекотител.
Относно пренаталните тестове, и този път ще правим Ninalia в “Св Марина”, Варна. Пълният пакет е 850 лв, пращат го във Франция. Другите са безбожно скъпи заради посредниците, които взимат комисионна.
БХС е чисто статистическо изследване, при неинвазивния пренатален тест извличат ДНК на плода от кръвта на майката и е най-добре след 10 г. с. да се направи, за да има повече ДНК.
Най-важни обаче са феталните морфологии при добър специалист, аз бях на три при доктор Славяна Галева, която завежда отделението по ФМ в “Шейново”, страхотна е, пак ще съм при нея, живот и здраве.
охо, още една варненка 😁 и аз точно за Св. Марина говорех. Аз с предната бременност ходих на ФМ при Анна Атанасова в Майчин дом и при нея смятам и да се следя този път.

# 65
Ех, само по душа съм от морето 🧜♀ , иначе съм от София, отидохме до Варна за теста. Само си търся оправдания да ходя на море. 😂

# 66
Ех, само по душа съм от морето 🧜♀ , иначе съм от София, отидохме до Варна за теста. Само си търся оправдания да ходя на море. 😂
ехх, значи 😁 и с първата бременност преобладаваха майките от София 😁 що такааа 🤪😁

# 67
Здравейте, записвам се и аз в групата.
Днеска вече успях да отида на лекар 5+6гс
Втора бременност с дете на годинка и няколко дена
Днеска коментирахме неинвазивните пренатални тестове и лекаря на мен ми препоръча cell genetics, но не знам дали бих си направила там защото аз също се колебая за Св. Марина

# 68
Здравейте, записвам се и аз в групата.
Днеска вече успях да отида на лекар 5+6гс
Втора бременност с дете на годинка и няколко дена
Днеска коментирахме неинвазивните пренатални тестове и лекаря на мен ми препоръча cell genetics, но не знам дали бих си направила там защото аз също се колебая за Св. Марина
Добре дошла 😇 нали знаете, че лекарите навярно имат някакви договори или уговорки с дадени фирми и съответно насочват към тях Simple Smile

# 69
Добре дошла, Rokkyy!
Някои лекари наистина получават процент, ако тяхна пациентка си направи определен тест. Кой пакет Ви препоръчаха? Може да сравните със “Св Марина” и така да изберете.

# 70
На мен моята докторка ми даде този лист с тези изследвания. Прена тест друго ли е? За първи път ми е и нищо не знам

При кой лекар сте от гр. Русе? И на ФМ при кого мислете?

# 71
На мен моята докторка ми даде този лист с тези изследвания. Прена тест друго ли е? За първи път ми е и нищо не знам

При кой лекар сте от гр. Русе? И на ФМ при кого мислете?
При доктор Аръшева, и при нея ще е ФМ, това са и цените, каза че може да има някой друг лев разлика. Доволна съм от нея. Иска да изляза в болничен от 1ви август, понеже ми е по-тежка работата.

# 72
Здравейте, мили момичета!
Приемате ли нови /притеснени/ попълнения.
Казвам се Полина и съм на 27г. от Варна.
Моята история е следната, започнах противозачатъчни таблетки на 10юни, които пих 7 или 8 дни и след това спрях. След това имах многократни полови контакти.
Вчера на 8ден от закъснението отидох на гинеколог, нямам нищо в матката, не се виждаше нито бременност, нито знак, че цикъла наближава.
Доктора ме прати да си пусна кръвен тест за бременност. Оказа се положителен, със стойност 90, днес го повторих и вече е 180.
Въпреки това, влизам много плахо в тази тема и съм изпълнена с толкова много страхове….

# 73
Добре дошла, polina977, всичко ще е наред, притесненията са част от бременността, след това абсолютно неизбежна част от майчинството Simple Smile иии така цял живот…
Видях, че няколко момичета ще излизат рано в болничен поради естеството на работата си, аз обаче влизам в нова позиция от другия месец, направо не знам как ще кажа на работа 😀.. Та мисля, ако е възможно к всичко е наред, разбира се, да си работя до последно. Работата ми не е физически тежка, макар че по време на бременност това е неизвестно понятие, накрая и да спиш е физически тежка дейност 😀

# 74
Здравейте, някоя сблъсквала ли се е с понижаване на прогестерона, във вторник го изследвах и беше 17,2 ng, след това в петък го повторих и беше 15,6 ng. ЧХГ се покачва перфектно засега, пуснах прогестерона заради предишната ми бременност, с която прокървих към 6 г.с и  имах отлепен сак и приемах утрогестан до края на 4 месец.
В понеделник ще го обсъдя с АГ, но все пак искам да попитам и тук.

Общи условия

Активация на акаунт