Мартчета 2026 😀

• 20 195
  • 761
  •   1
Отговори
# 735
Леко се притесних,момичета. Това са резултатите от бхс. На лекар съм другата седмица чак. На ФМ АГ каза за сега всичко изглежда нормално. Притеснението ми е ,че имам резултати от 320,550. На години съм вярно,но не знам какво да мисля . Има ли сред вас с подобни резултати?

# 736
Леко се притесних,момичета. Това са резултатите от бхс. На лекар съм другата седмица чак. На ФМ АГ каза за сега всичко изглежда нормално. Притеснението ми е ,че имам резултати от 320,550. На години съм вярно,но не знам какво да мисля . Има ли сред вас с подобни резултати?
Ох, аз затова съм малко против тези БХС, защото понякога може да доведе до голямо притеснение. Аз затова и не го правих. Направихме само феталната и пренатален тест. Вие пускали ли сте такъв тест?

# 737
Лина, моля, моля, какво е това за годините, аз ще съм на 34 като родя и хич не се смятам за стара 😂 БХС е само статистика, нищо не гарантира. Гледайте само комбинирания риск, не възрастовия. Ако може да отделите средства, пуснете пренатален, за да не се притеснявате, особено в случай на предходна загуба. NT е супер, 1,8, щом и ФМ е минала добре, значи няма нищо страшно.

# 738
За щастие за сега кантара все още седи на килограмите, които забременях, с първата бременност качих 12-13 кг, силно се надявам и сега да не са повече. Относно крема за стрии, ползвам този на so simple cosmetics, ползвах го и при първата бременност, тогава не бях много редовна, но за щастие нямах нито една стрия, може би си е и до кожа, ще видим този път, засега мажа редовно откакто влязох в 4-ти месец, ще се старая и за напред да продължавам.

И аз ползвам този, състава е чист! Отделно си взех и на cocosolis олио за стрии. Не знам дали и кое би помогнало, но се мажа сутрин с едното и вечер с другото.

# 739
Здравейте!
Включвам се и аз в темата - 12г.с+6дни. Правихме НИПТ и ФМ, за сега всичко е наред 🤞

# 740
Виждам, че се подмятат съвети да не се прави БХС при пренатален и ФМ, момичета, просто си имайте търпение лекар да разчете резултатите...

ФМ и пренатален не оценяват риска от прееклампсия, което е много често срещано за съжаление, не една и две приятелки така имам, на които едва им спасиха дечицата...

# 741
Виждам, че се подмятат съвети да не се прави БХС при пренатален и ФМ, момичета, просто си имайте търпение лекар да разчете резултатите...

ФМ и пренатален не оценяват риска от прееклампсия, което е много често срещано за съжаление, не една и две приятелки така имам, на които едва им спасиха дечицата...
На мен точно на ФМ д-р Чучумишев, каза, че няма риск от прееклампсия и каза, че няма смисъл да ми визмат пак кръв за БХС, при положение, че съм пускала пренатален. Не знам как точно го прецени, замери нещо, мисля, че беше нещо на маточните артерии, от което зависи, не помня вече,  но каза, че няма риск и че за него е ненужно да ми взимат кръв. Като такъв голям специалист му се доверих и не съм настоявала да ми взимат кръв.

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 16:37 от yonsiii1917

# 742
На мен на ФМ Гьошева ми каза, че няма риск от преекламсия, но аз нали съм си паника дори след прегледа си ме държеше тревожността, и при меренето на кръвното то показа 150, до сега такова кръвно не съм имала, та от него ми идва и високия риск от преекламсия 1:63. Превантивно ми каза да пия Акард, всеки ден го меря и е между 120/130, а долното е 70/80. Та донякъде си е притеснително БХС.

# 743
По резултатите ми и аз разбирам, че ще имам проблеми с кръвотока и кръвното....

# 744
На мен на ФМ Гьошева ми каза, че няма риск от преекламсия, но аз нали съм си паника дори след прегледа си ме държеше тревожността, и при меренето на кръвното то показа 150, до сега такова кръвно не съм имала, та от него ми идва и високия риск от преекламсия 1:63. Превантивно ми каза да пия Акард, всеки ден го меря и е между 120/130, а долното е 70/80. Та донякъде си е притеснително БХС.
Да, на мен тогава преди прегледа ми мериха кръвното 4 пъти, 2 пъти на едната ръка, 2 пъти на другата ръка, било рутинно при тях, заковах 110/70 и на четирите мереня, което ми е и нормалното кръвно, с такова кръвно бях и при предната бременност. След това при доплеровото изследване на маточните артерии, доктора каза, че за него всичко си е наред и няма смисъл да ме дупчат. Отделно гледам да меря кръвно по-редовно за всеки случай.

# 745
И на мен Чучумишев ми каза, че няма смисъл от БХС, ако има НИПТ, въпреки възраст от 35г., но аз нямам НИПТ заради ПИД, та направихме БХС.

# 746
Нямам представа какво мерят и как, но НИПТ със сигурност не изчислява риск от прееклампсия. Стресът не го създава определено изследване, а ние сами си го правим... и на мен днес ми взеха кръв и ми излязоха резултатие и се опитвам сама да ги разчета без да има особен смисъл.

Не бих пропуснала изследване, независимо какво ми казва лекар, особено пък такова, което дава показател и за майката. Може и аз да съм по-голяма паника, не знам...

Отностно пренаталнитем, ако някоя още не е правила, не правете Панорама... пуснахме в НМГеномикс, кръвта пътувала 7+ дни до Щатите, защото имат нови регулации от септември на Щатските митници... не можаха да потвърдят качеството на кръвта и общо взето нямаме резултат... Утре ще пускам niptify... Дано там е по-добре, но и лекарката, която се опита днес да направи ФМ ми го препоръча... и за ФМ ще се връщам в петък/понеделник, че е много малко човечето още - 54мм, а на нея й трябвали около 60мм

# 747
Черешке, аз съм с нормално към ниско кръвно и преди ултразвука го измериха високо, но след това пак ми го измериха и си беше добре - преди такъв важен преглед всеки се притеснява.
KKN3, ужас, дано поне са ви върнали парите. Niptify за мен е най-добрият тест на пазара в момента. Иначе и преди сме коментирали БХС, подкрепям, че е хубаво да се направи.

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 17:01 от Seaglass

# 748
Нямам представа какво мерят и как, но НИПТ със сигурност не изчислява риск от прееклампсия. Стресът не го създава определено изследване, а ние сами си го правим... и на мен днес ми взеха кръв и ми излязоха резултатие и се опитвам сама да ги разчета без да има особен смисъл.

Не бих пропуснала изследване, независимо какво ми казва лекар, особено пък такова, което дава показател и за майката. Може и аз да съм по-голяма паника, не знам...

Отностно пренаталнитем, ако някоя още не е правила, не правете Панорама... пуснахме в НМГеномикс, кръвта пътувала 7+ дни до Щатите, защото имат нови регулации от септември на Щатските митници... не можаха да потвърдят качеството на кръвта и общо взето нямаме резултат... Утре ще пускам niptify... Дано там е по-добре, но и лекарката, която се опита днес да направи ФМ ми го препоръча... и за ФМ ще се връщам в петък/понеделник, че е много малко човечето още - 54мм, а на нея й трябвали около 60мм
Мерят налягането на маточните артерии и притока на кръв към матката. Ако нещо с тях не е наред има риск от прееклампсия, доколкото разбрах. При мен беше наред и съответно ми каза, че няма смисъл на правим и кръвно изследване.

# 749
Черешке, аз съм с нормално към ниско кръвно и преди ултразвука го измериха високо, но след това пак ми го измериха и си беше добре - преди такъв важен преглед всеки се притеснява.
KKN3, ужас, дано поне са ви върнали парите. Niptify за мен е най-добрият тест на пазара в момента. Иначе и преди сме коментирали БХС, подкрепям, че е хубаво да се направи.

С 330 зора ги върнаха… дано niptify излязат в срок, настройла съм се до края на септември все да знаем…

Общи условия

Активация на акаунт