Мартчета 2026 😀

• 20 089
  • 761
  •   2
Отговори
# 720
Аз вчера бях на феталната морфология и след  малко отивам да давам кръв. Добре мина прегледа с изключение на това че детето изпоти лекаря с позицията си. Гледа ме с коремен и трансвагинален ехограф(сменя ги по няколко пъти докато види всичко). Накрая на прегледа дъщерята застана както трябва, направо за снимка и като видях изражението на лицето на лекаря много смешно ми стана. Тази сутрин съм с главоболие, може би защото се събудих през нощта и ми трябваше време да заспя пак. Текна ми и малко кръв от едната ноздра. Мерих си кръвното,но ми е нормално. Смятам сега да пробвам да изпия едно слабо кафе и повечко вода и отивам по задачите. Пишете и вие как сте, проверявам по няколко пъти на ден дали сте писали нещо ново.

# 721
  • Русе
Привет и от мен! Добре дошла, daliqlove! Flowers Cherry Blossom

Аз също вече имам резултати от пренаталния тест - всичко е наред, получих обаждане на 10.09, като пуснахме пробата на 04.09. Полът излезе, но е още неизвестен, защото решихме да се съберем семейно и ще разберем всички заедно. Blush

На 18ти имам час за преглед и записване за ЖК, и се вълнувам пак да видя малкото човече. Също така трябва да пуснем и необходимите изследвания. На предния преглед не успяхме, защото не бях с правилното направление (тип9). По ПРМ съм в 15+1 г.с.

# 722
Добре дошли на новите момичета!

Иначе и аз съм добре, почивката свърши и сега си чакам прегледа на 23. Гадене все още имам 15+1, но е все по-рядко. На работа ме боли главата явно от компютъра, кръвното обаче е добре. От началото на бременността съм + 2 кг. и ми се плаче при положение, че не трябва да качвам много.

# 723

Иначе и аз съм добре, почивката свърши и сега си чакам прегледа на 23. Гадене все още имам 15+1, но е все по-рядко. На работа ме боли главата явно от компютъра, кръвното обаче е добре. От началото на бременността съм + 2 кг. и ми се плаче при положение, че не трябва да качвам много.
На мен 2 кг ми се струват съвсем нормално, при положение, че си в 16-та седмица вече. Аз сега съм 13+3, на кантара все още няма разлика, но съм подготвена да започна да виждам такава, все пак и апетита се увеличава и бебето започва да расте по-бързичко.

# 724
1кг е само от почивката Grinning другите ядяха морски дарове, а аз само плакнех очите и бухах паста, ризото, тиквички, сладолед и тем подобни Grinning

# 725

Аз съм + 4 кг, не си позволявам да хапвам вредни неща, имам движение и пак качвам килограми, не знам на какво се дължи това. Сега съм в 16 седмица, а до края на бременността не ми се мисли как ще изглеждам.....

# 726
Здравейте и от мен!
Добре дошла, daliqlove! Вече на много места се практикува успешно VBAC, така че предходното секцио невинаги означава, че и следващото раждане трябва да е с ЦС. Сигурно вече си си проучила, де, моля да не се приема като осъждане или агитиране или нещо друго. ✌
Вчера бях на ЖК, днес на БХС/ФМ и Niptify, всичко изглежда в норма и по всяка вероятност ще си имаме още едно момченце! 💙 Честно казано, камък ми падна от сърцето, защото жените в моя род вече няколко поколения имат доста нездрави връзки с майките си и малко се притеснявах, че ако имам момиче, ще предам, дори и без да искам, някакви травми или проблематични модели. Сега остава да измислим името. Вчера го видяхме да си смуче ръчичката и беше толкова сладко. 🥺
Иначе отново съм с предна плацента, този път рискът от прееклампсия е много нисък и няма да пия аспирин. Рискът от гестационен диабет също излезе доста нисък, 4%, та се надявам с редовно следене на КЗ да пропусна обременяването с глюкоза.

# 727
Здравейте и от мен! 🤗
Първо, честито на всички за хубавите новини!
Най-накрая и аз намерих тази група 😁 аз съм 14+3, мина първа фетална морфология и БХС, казаха, че всичко е наред. Естествено, по закона на Мърфи, след това разбрах за съществуването на пренаталните тестове и сега чакаме резултати и от там (опитвам се да не го мисля много).

# 728
Аз миналата седмица ходих на фетална, но ме върнаха за този четвъртък, понеже бебчето беше много малко, а трябвало да е поне 45мм. Това вероятно ще измести термина ми за април, но така или иначе ще е секцио и пак ще си остана за март. При нас ситуацията е много сложна и се отказахме от пренаталния тест, ще правя амниоцентеза като дойде време и ужасно много се страхувам от самата процедура и от риска от спонтанен аборт. Надявам се всичко да е наред и да минава по-бързо тази бременност.

# 729
Фрийки, много е малък риска и съм чувала момичета да казват, че минава бързо и нищо не усещат. Само си избери добър специалист и си нареди нещата така, че да можеш да си починеш след процедурата. Успех, стискам палци! 💚

# 730
Момичета, как сте? Къде се губите всички? Поли много отдавна не се е включвала 😌
Здравейте, не съм се включвала, наистина. Но е някаква лудница около нас, на нова позиция съм, в образованието работя и сега ни е най-напечено 😅 Иначе минах ФМ всичко е наред, доктор Славкова каза момче, в Надежда д-р Димова каза “по-скоро не е момче”… та не знам. 😀 Навярно на ФМ са прави, но се надявам много на момиченце 😀

# 731
Аз също карам тези седмици с кеф, защото имам енергия. Заминавам на първото море, че август го прекарах в леглото и на дивана предимно.
Мисля,че съм около +4кг. Не съм качвала килограми от години, но четох, че е важно да не се качва много, защото влияе отрицателно. Като гледам как ям непрекъснато, ще трябва повече да се раздвижвам 😀
И в тази връзка знаете ли за някой работещ лосион за стРии? Или поне какво вие използвате?

# 732
Здравейте,
Има ли майки, които са качили килограми малко повече отколкото е необходимо? 😁
Може да сте го споменавали, но има ли facebook група за мартенските ни бебчета ?

# 733
За щастие за сега кантара все още седи на килограмите, които забременях, с първата бременност качих 12-13 кг, силно се надявам и сега да не са повече. Относно крема за стрии, ползвам този на so simple cosmetics, ползвах го и при първата бременност, тогава не бях много редовна, но за щастие нямах нито една стрия, може би си е и до кожа, ще видим този път, засега мажа редовно откакто влязох в 4-ти месец, ще се старая и за напред да продължавам.

# 734
Всички кремове са почти на една и съща основа, независимо от цената им.
Миналия път си взех по бурканче кокосово масло, какаово и масло от ший. Разтопих на водна баня, смесих, метнах някакви други налични масла из несесера - бадемово, арган... И толкоз. Огромно количество за 10-тина лв. себестойност. Както не се мажа редовно, до скоро още се подвърташе бурканчето. Сега съм слагала 2-3 пъти масло от гроздови семки. Дори не помня кога съм го купувала и, ако се сетя изобщо, слагам.

Аз с килограмите съм на -3 спрямо началото, след един скапан ентеровирус, който прекарах миналата седмица и още ми се вие свят. То и без това не е добре да качвам кой знае колко, че си имах в повече, а и при мен нещата се объркват след раждане, при кърмене, заради проблеми там, но този път смятам да действам по различен начин.

Общи условия

Активация на акаунт