Мартчета 2026 😀

• 25 999
  • 761
  •   1
Отговори
# 240
A имаше ли симптоми на отлепяне? Аз съм много нова в цялото нещо, досега не съм имала бременност. Първите дни след трансфера и първите положителни тестове имах болки в матката и кръста, явно от прогестерона, после отминаха. Днес обаче пак ме придърпва. Сякаш в яйчниците, пак малко в кръста, малко в матката. Но зацапване няма. Съвсем леки са усещанията, но аз се филмирам, защото си нямам идея какво е нормално. В 5+4 съм, видяхме сакче миналата седмица още, другата ще ходя за пулс. Та да, нормални ли са тези усещания и при нормално развитие на нещата?

# 241
A имаше ли симптоми на отлепяне? Аз съм много нова в цялото нещо, досега не съм имала бременност. Първите дни след трансфера и първите положителни тестове имах болки в матката и кръста, явно от прогестерона, после отминаха. Днес обаче пак ме придърпва. Сякаш в яйчниците, пак малко в кръста, малко в матката. Но зацапване няма. Съвсем леки са усещанията, но аз се филмирам, защото си нямам идея какво е нормално. В 5+4 съм, видяхме сакче миналата седмица още, другата ще ходя за пулс. Та да, нормални ли са тези усещания и при нормално развитие на нещата?
Единствения симптом при мен беше зацапването, не съм имала болки или нещо такова.

# 242

Вчера и днес имах леко кафеникаво зацапване. Не съм имала други проблеми. Кръста ме боли от повече от седмица, така че не го отдавам на отлепването.

# 243
Дано всичко се развие ок

# 244

Вчера и днес имах леко кафеникаво зацапване. Не съм имала други проблеми. Кръста ме боли от повече от седмица, така че не го отдавам на отлепването.
А изписаха ли ти нещо да пиеш. Аз пиех но шпа и магнерот, които казаха , че успокояват контракциите на матката и прогестерон, който помага за прикрепването на сакчето.

# 245

А изписаха ли ти нещо да пиеш. Аз пиех но шпа и магнерот, които казаха , че успокояват контракциите на матката и прогестерон, който помага за прикрепването на сакчето.

Да, изписаха ми Утрогестан и Но Шпа.

# 246
Мами, вдигате ли кръвно? Моето кръвно по принцип е 90-100/60, но няколко дни стига до 120-125/80 и не се чувствам много ОК. Нормално ли е нямам представа.. от всичко се плаша

# 247
Кръвно не съм мерила изобщо, прокървих и аз миналата събота, слава Богу доста малко, сега все още има малко зацапване и съм магнерот + утрогестана. Каза, че е доста възможно да е от няколкото прегледи, които се събраха наведнъж. Стискам палци на всички да изкараме до финал със здрави бебчета.

Някоя от мацките решила ли си е за пренатален? Обмисляме да направим в nmgenomix след 10та седмица.

# 248
Аз смятам да правя пренатален, само че още не съм решила къде. Имам час за преглед на 18-ти и ако всичко е наред на 19-ти ще правя пренаталния.

Не знам при вас как са нещата, но на мен по цял ден ми се гади има и дни, в които се стига и до повръщане. Пия някои дни хапчета за повръщане и повръщането спира, но чувството за гадене си остава. Ако някои е намерил решение, нека го сподели

# 249
Все още нямам гадене... при теб кога започна?

# 250
Аз смятам да правя пренатален, само че още не съм решила къде. Имам час за преглед на 18-ти и ако всичко е наред на 19-ти ще правя пренаталния.

Не знам при вас как са нещата, но на мен по цял ден ми се гади има и дни, в които се стига и до повръщане. Пия някои дни хапчета за повръщане и повръщането спира, но чувството за гадене си остава. Ако някои е намерил решение, нека го сподели
И аз съм така, не повръщам, но ми се гади, постоянно, дори през нощта като се събуждам до тоалетната, като че ли газираната вода ме облекчава, може да пробваш.

# 251
Момичета, включвам се с малко полезна информация, имаме право на безплатен БХС към НГЛ, може да прочетете повече тук;
https://genetika.maichindom.com/%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d1%86% … 0%b8%d0%bd%d0%b3/

# 252
Момичета, включвам се с малко полезна информация, имаме право на безплатен БХС към НГЛ, може да прочетете повече тук;
https://genetika.maichindom.com/%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d1%86% … 0%b8%d0%bd%d0%b3/
Аз по-скоро ще пропусна БХС, решила съм да направя вместо него пренатален тест. С дъщеря ми не бях запозната с него и не съм правила, но за тази бременност съм решила да го направя.

# 253
Ох, мен също ме мъчи страшно гадене, вечер. Стане ли 17:00 -18:00 и се започва, една топка горе в стомаха и гадено от всичко, ужасно е неприятно… не съм намерила нищо, което да помага Sad

# 254
Аз ще правя и двете, Йонси, БХС ми е интересен заради рисковете от гестационен диабет и прееклампсия. Знам, че е само статистика, но от чисто любопитство ще го пусна.
А тук чета и за ФМ по здравна каса, но не пише как стават нещата: https://www.nhif.bg/bg/nzok-za-teb/useful/573

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 19:10 от Seaglass

Общи условия

Активация на акаунт