Мартчета 2026 😀

• 25 509
  • 761
  •   1
Отговори
# 645
Аз малко по-минималистично го давам и ще си използвам униформата от първата бременност - три памучни черни клина от НМ. Може би ще си взема още един, че синът ми много ме цапа, когато сме в парка. Надявам се пак да се събера в по-широките блузи и пуловери, а зимното яке си го носех разкопчано с шал отгоре е ми беше много добре, не съм зиморничава. Клиновете от онази “лигава” изкуствена материя се смъкват и спарват, но от памучните съм много доволна.

# 646
Момичета да ви се оплача, отивам аз днес за продължение на болничния, два часа чаках отпред пред кабинета, най-накрая влизам и докторката ми казва "ми то нямаш направление", аз отидох с това, което ми даде АГ. Обаждам си на АГто и тя ми казва аз съм забравила да ти го пусна спокойно утре ще дойдеш да ти го пусна и в петък ще отидеш за болничния ще ти пуснат със задна дата. Добре де ама аз не съм спокойна, ще могат ли със задна дата? Страх ме е да не се прекъсне болничния, толкова ме боли главата, доста си се ядосах..

# 647
Момичета да ви се оплача, отивам аз днес за продължение на болничния, два часа чаках отпред пред кабинета, най-накрая влизам и докторката ми казва "ми то нямаш направление", аз отидох с това, което ми даде АГ. Обаждам си на АГто и тя ми казва аз съм забравила да ти го пусна спокойно утре ще дойдеш да ти го пусна и в петък ще отидеш за болничния ще ти пуснат със задна дата. Добре де ама аз не съм спокойна, ще могат ли със задна дата? Страх ме е да не се прекъсне болничния, толкова ме боли главата, доста си се ядосах..
Може със задна дата, да, на мен са ми издавали така по друга причина. А исках да те питам за болничния, нямам намерение да взимам още от сега, тъй като работата не ми е тежка и не ми пречи, на ще дойде момевт, в който няма да мога да седя по цял ден на стол и ще се наложи да изляза, на мен АГ ми каза, че ако искам да изляза болничен до края на бременността от сега, трябва фиктивно да се водя в болница, реално да ме пишат, че съм рискова бременност и така да изляза болничен до края, иначе не могла толкова дълъг болничен да се взима. Не съм я разпитвала по-подробно защо е така, тъй като все още не ме интересува, но ако ти знаеш нещо по въпроса. Мисля, че я разбрах, че ако се водим в болница, имаме право на 180 дни непрекъснат болничен, а иначе имаш ли идея на колко болничен имаме право, без да трябва да се лежи в болница. В интернет четох нещо за 135 дни, като в тях се включват и тези 45 дни преди раждането.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 16:26 от yonsiii1917

# 648
Виждала съм, че в Синсей има линия за бременни. Не съм взимала нищо, но обмислям след време да си взема дънки.

# 649
Може със задна дата, да, на мен са ми издавали така по друга причина. А исках да те питам за болничния, нямам намерение да взимам още от сега, тъй като работата не ми е тежка и не ми пречи, на ще дойде момевт, в който няма да мога да седя по цял ден на стол и ще се наложи да изляза, на мен АГ ми каза, че ако искам да изляза болничен до края на бременността от сега, трябва фиктивно да се водя в болница, реално да ме пишат, че съм рискова бременност и така да изляза болничен до края, иначе не могла толкова дълъг болничен да се взима. Не съм я разпитвала по-подробно защо е така, тъй като все още не ме интересува, но ако ти знаеш нещо по въпроса. Мисля, че я разбрах, че ако се водим в болница, имаме право на 180 дни непрекъснат болничен, а иначе имаш ли идея на колко болничен имаме право, без да трябва да се лежи в болница. В интернет четох нещо за 135 дни, като в тях се включват и тези 45 дни преди раждането.
Точно така, аз бях 3дни приета в болницата, не съм лежала. От там ти дават 30 дни и после с комисия ти продължават болничния. Диагноза съм забелязала, че винаги пишат заплашващ аборт. АГ те препраща към болницата, там те приемат, като те изпишат тогава ти дават болничния и след това АГ ще ти каже къде трябва да ходиш за продълженията.

# 650
Точно така, аз бях 3дни приета в болницата, не съм лежала. От там ти дават 30 дни и после с комисия ти продължават болничния. Диагноза съм забелязала, че винаги пишат заплашващ аборт. АГ те препраща към болницата, там те приемат, като те изпишат тогава ти дават болничния и след това АГ ще ти каже къде трябва да ходиш за продълженията.
Ясно, благодаря за разяснението.

# 651
Аз мисля, че болничен със задна дата може само до 24ч назад да се издава. Няколко дни май няма как. Попитайте със сигурност, за да не стане проблем.

# 652
Момичета, ако повърнете веднага след като сте изпили витамините, пиете ли ги пак, че тъкмо ги изпих и има няма 10 мин по-късно ми се догади и повърнах, но не видях дали ги изповръщах.

Аз лично ги пия пак - не знам дали е правилно, но не мисля, че от прием на двойна доза еднократно нещо ще стане.
Аз пийнах само фолиева киселина след това, но 5 минути след това отново повърнах, та се отказах от пиенето на витамини за този ден, трети опит не съм правила.😅
Ааа, Йонси, добре дошла в клуба 😁 аз като ги повърна цели, щото колкото и гадно да звучи, си гледам легена за хапчетата, ако съм ги пила наскоро 😁 ако ги няма, не пия, ако са си там, ги пия, но изчаквам малко, защото от водата веднага връщам 😁
Аз днес бях на преглед и ме записаха на ЖК вече. И това бебе ще е много шавливо 😁 не се спря, то голямо мятане и въртене беше 😁 каката и до ден днешен си е все такава, все едно червеи има в дупето 😁 пуснахме кръв и урина, източиха ми кръвта направо 😁 лаборантката що така груба, не в знам ама ръката ме боли 😁 ще я споменавам няколко дни сега 🤣 въпреки че е много рано, аг-то й се вижда девойка, то и аз съм си с такова усещане и настройка 😁 ама да видим 😁
секс иначе не правихме покрай кървенето ми и общо взето докато всичко е наред, сега си правим, то и на мен си ми се прави де 🤣 да не се правя на светица 🤣 ама мъжо е моряк и заминава в понеделник, та ще има няколко месеца суша, но не е болка 😌😁

# 653
Момичета, ако повърнете веднага след като сте изпили витамините, пиете ли ги пак, че тъкмо ги изпих и има няма 10 мин по-късно ми се догади и повърнах, но не видях дали ги изповръщах.

Аз лично ги пия пак - не знам дали е правилно, но не мисля, че от прием на двойна доза еднократно нещо ще стане.
Аз пийнах само фолиева киселина след това, но 5 минути след това отново повърнах, та се отказах от пиенето на витамини за този ден, трети опит не съм правила.😅
Ааа, Йонси, добре дошла в клуба 😁 аз като ги повърна цели, щото колкото и гадно да звучи, си гледам легена за хапчетата, ако съм ги пила наскоро 😁 ако ги няма, не пия, ако са си там, ги пия, но изчаквам малко, защото от водата веднага връщам 😁
Аз днес бях на преглед и ме записаха на ЖК вече. И това бебе ще е много шавливо 😁 не се спря, то голямо мятане и въртене беше 😁 каката и до ден днешен си е все такава, все едно червеи има в дупето 😁 пуснахме кръв и урина, източиха ми кръвта направо 😁 лаборантката що така груба, не в знам ама ръката ме боли 😁 ще я споменавам няколко дни сега 🤣 въпреки че е много рано, аг-то й се вижда девойка, то и аз съм си с такова усещане и настройка 😁 ама да видим 😁
секс иначе не правихме покрай кървенето ми и общо взето докато всичко е наред, сега си правим, то и на мен си ми се прави де 🤣 да не се правя на светица 🤣 ама мъжо е моряк и заминава в понеделник, та ще има няколко месеца суша, но не е болка 😌😁
Аз също си имам някакво усещане, че е момиче, ще видим, абсолютно нищо не е казвала за пол, ще видим дали усещането ми е било правилно като излязат резултатите от пренаталния. При мен пък и двата последни прегледи е много мързеливо, само по някоя ръчичка виждах да се мърда😅 Не си спомням много добре дъщеря ми как беше, но и тя не беше от много мърдащите, даже много пъти ми се е случвало да се паникьосам, да пия кафета, да ям шоколади, само и само да мръдне, тя си е спинкала сладко сладко може би, така беше и след като се роди, поспалана, още от бебе, сутрин не мога да я вдигна за детска😅😅 Грешката с витамините снощи си беше моя, усещах преди това, че ми се гади и може би като пийнах повечко вода с тях ми е дошло в повече, тук последните дни гаденето е вечер, вчера си легнах и гладна даже, защото това, което бях хапнала го бях повърнала и не  посмях да хапна нищо друго.

# 654
Аз мисля, че болничен със задна дата може само до 24ч назад да се издава. Няколко дни май няма как. Попитайте със сигурност, за да не стане проблем.
Като отида утре ще попитам, че се притеснявам..

# 655
и на мен личната ми лекарка за болничния каза, че може с ден назад да го издаде, но напред примерно не може

# 656
Чухме се днес с Гьошева и ми каза да започна да приемам Акард, рискът от преекламсия идва от високото кръвно при меренето след прегледа. От както се помня никога до сега не съм вдигала 140/95, но за тази ФМ толкова се бях притеснила, че не знаех на кой свят съм. До сега най-високото кръвно ми е било 130/88-90. Всичко друго е наред, ниските стойности на хормоните не са чак толкова притеснителни според нея.
За секса - не правим, не смея, но и нямам никакво желание. Горкият ми мъж , но не се оплаква за сега. Grinning
Относно панталоните и мен ме стягат някои, но повечето са ми широки и с ластик. За сега не изпитвам нужда от нови, тези с копчетата обаче са мираж, до обяд бива, следобед вече не мога да ги закопчая. Grin

# 657
Кога се очаква да спре това лошо… Аз съм 10+5 и от 2-3 дни е някакъв тежък пик. Не повръщам, но цял ден ми е много зле. Надявам се да е пик и да намалее след примерно седмица. На някой разминава ли му вече от ранно-мартенските (аз съм 29ти)?

# 658
и на мен личната ми лекарка за болничния каза, че може с ден назад да го издаде, но напред примерно не може
ЛКК ми е издавал болничен с два дни назад преди няколко месеца като бях зверски болна.
Аз ще постъпвам петък в болницата за да ми дадат болничен, защото просто нито аз,нито работодателят ми иска да съм там,поради естеството на работата ми. Общо взето ми даде всичката останала отпуска и се разбрахме живот и здраве да се видим след 2,5-3 години.
Вчера и аз пуснах Niptify и сега тръпна с надежда всичко да излезе ок. Хората покрай мен все ги интересува какъв пол ще е детето. Само мен ли ме интересува какво друго може да излезе или просто те не го коментират. Не съм най-черногледият човек,но винаги съм била на принципа "Очаквай най-доброто,подготви се за най-лошото". Може и да не е правилно така,но...просто съм такъв човек.
Иначе по размери малкото човече върви напред и на всеки преглед дърпа по малко. Чак се чудя дали докато дойде време за феталната няма да мине подходящият момент и да не успея да си пусна БХС. Него държа да ги пусна най-вече заради прееклампсия и преждевременно раждане.

# 659
Кога се очаква да спре това лошо… Аз съм 10+5 и от 2-3 дни е някакъв тежък пик. Не повръщам, но цял ден ми е много зле. Надявам се да е пик и да намалее след примерно седмица. На някой разминава ли му вече от ранно-мартенските (аз съм 29ти)?
Аз утре правя 11+5, за съжаление още ми се гади, дори вчера повръщах 2 пъти. Казват, че пика на ЧХГ е между 9-11 седмица, след това започва да намалява и съответно гаденето намалява, стискам палци наистина да е така и да отмине, че съм така от 6-та седмица.😪

Общи условия

Активация на акаунт