Скрийнинг и излишни притеснения

• 711
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте, мили майки!
Искам да споделя история от времето на първата ми бременност. Пропуснах първия скрийнинг на 13 седмица, но отидох на втория и установиха в дясната страна четвърта артерия и това означвало много сириозен признак за синдром на Даун. Предложиха ми амниоцентеза, но не ми казаха, че може да се пуснат и кръвни изследвания, затова я направих. Два дни бях в болница и чаках три седмици за резултатите и накрая се оказа, че няма нищо. Детето ми се роди живо и здраво, сега е на два месеца.
Искам да кажа на всички бъдещи майки да не се притесняват, защото аз бях много притеснена.

Моля, пишете на кирилица!
модератор

Скрит текст:
Zdraveite mili maiki
Iskam da si spodelya istoriyata po vreme na pirvata mi bremenost  propusnah pirviya skrinig na 13 sedmica obachee otivam za vtoriya skrinig ii ustonoviha na bebeto v dysnata strana chetvirta arteriya ii tova znachilo mnogo silen priznag za sindrom na Daun predlojiha mi aminocenteza tiy katoo moji da se puskalo ii krivni no te nemi go kazaha ii se prenudih ga go napravya dva dena byah na bolnicata ii chakah 3 sedmici za rezultatite ii nakraya nqma nishto slava na Boga detoto mi se rodi jivo ii zdravo sega e na 2meseca
ISKAM DA KAJA NA VSICHKI BIDESHTI MAIYKII NE SE PRITESNYAVAITE ZASHTOT AZ BYAH MNOGO PRITESNENA MNOGO SIM PLAKALA VIE NE DEYTE

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 18:34 от bubanka

# 1
А ако не бяха излишни притесненията? Наистина се раждат деца със синдром на Даун, спина бифида, сиамски близнаци и всякакви тежки увреждания.

# 2
Как така да не се притесняват другите майки?  Вие сте имали късмета и щастието да нямате проблем. Животът, който водим и храната, която консумираме, за съжаление увеличава риска от всякакви малформации. Аз лично си правих пренатален тест, когато бях бременна, и това ми донесе много спокойствие. Ако отново забременя, също бих се тествала.

# 3
  • София
Имали сте късмет.

# 4
Много ми е интересно какво по-важно сте имала да правите, че сте пропуснала изследванията и  прегледите в една от най-важните седмици.
А иначе не разбрах целта на поста???

# 5
  • София
Много ми е интересно какво по-важно сте имала да правите, че сте пропуснала изследванията и  прегледите в една от най-важните седмици.
А иначе не разбрах целта на поста???

Има и такива майки, които отказват да правят, каквито и да е било изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт