При препоръка за прекъсване на бременност, потърсете второ мнение!

• 778
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте,има ли от Вас дами такива,които са карали така наречена ''цветна бременност'' и при консултация от гинеколог самият той да е объркал бременноста с ''бъбречна недостатъчност'' и да Ви е предложил да махне бебето и да Ви каже,че бременноста е рискова за Вас и бебето.Аз бях в подобно състояние и естествено отказах тъй като ми беше първа бременност.Направих  допълнителни консултации и с други лекари,които ме увериха,че карам цветна бременност и всичко е наред. Взех правилното решение,през цялата бременност нямах никакви проблеми, но въпреки че родих със секцио заради тесен таз,се появи на бял свят едно здраво и красиво бебенце!Така,че е хубаво ако имате някави съмнения относно бременноста е хубаво да се консултирате допълнително с компетентни лекари!

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 17:57 от Moderator (Nikol)

# 1
  • София
Колко лекари и на каква възраст потвърдиха тази "цветна бременност"?
Питам, понеже в медицината подобен термин не се ползва от поне половин век и повече, защото такова състояние не съществува. Има кървене по време на бременност.
И как уж е решил, че е бъбречна недостатъчност, а е предложил аборт за несъществуващ уж плод?

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 17:55 от Fever Ray

# 2
Колко лекари и на каква възраст потвърдиха тази "цветна бременност"?
Питам, понеже в медицината подобен термин не се ползва от поне половин век и повече, защото такова състояние не съществува. Има кървене по време на бременност.
И как уж е решил, че е бъбречна недостатъчност, а е предложил аборт за несъществуващ уж плод?

Двама лекари на средна възраст около 50 те години,единият от които беше нефролог,другият естествено гинеколог чрез различни изследвания и тестове определиха че в никакъв случай няма нищо общо с бъбречна недостатъчност. На техен лекарски език -''Имплантационно кървене'',а на по-прост език  се нарича "цветна", защото кървенето се случва приблизително по време на очаквания менструален цикъл, заблуждавайки жената, че има менструация, въпреки че тя може да е бременна и въпреки че имплантационното кървене е нормално, кървенето може да е признак на по-сериозни състояния като спонтанен аборт или извънматочна бременност. Ето това беше обяснението от тяхна страна.Но след като резултатите бяха добри всичко премина нормално.А за първият гинеколог не мога да кажа как е преценил за бъбречната недостатъчност.Не случайно бях посъветвана да се обърна към специалисти.И все пак от тогава до сега са минали вече 10 години,но случайно наскоро чух от две млади дами,мои познати че са минали през подобен  проблем и бяха притеснени дали има нещо нередно,така се сетих и за моят случай.

# 3
  • София
Интересно.
Имплантационното кървене няма общо с т.нар. по народному цветна бременност.
При последната то е не само при имплантация, а и по-късно и обикновено подлежи на лечение.
Моя братовчедка изкара такава бременност преди много години. Имаше постоянни и тежки кръвоизливи през цялата бременност. Роди живи и здрави близначки.
Лекарите не можеха да дадат обяснение защо и точно от къде кърви. Беше писала по темата във форума, но тя от години не го ползва и не знам дали още се пазят някъде и дали биха излезли в търсачката.
Явно или не са ти обяснили добре, или не са били достатъчно добри, особено този, който е искал да прави аборт, без дори да е сигурен, че има бременност.
То и затова е добре самите ние (пациентите) да сме запознати с някои термини, очаквани състояния и т.н., с не да се предоверяваме.
Както и да е, важното е, че детето ти се е родило живо и здраво.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 20:47 от Fever Ray

# 4
Интересно.
Имплантационното кървене няма общо с т.нар. по народному цветна бременност.
При последната то е не само при имплантация, а и по-късно и обикновено подлежи на лечение.
Моя братовчедка изкара такава бременност преди много години. Имаше постоянни и тежки кръвоизливи през цялата бременност. Роди живи и здрави близначки.
Лекарите не можеха да дадат обяснение защо и точно от къде кърви. Беше писала по темата във форума, но тя от години не го ползва и не знам дали още се пазят някъде и дали биха излезли в търсачката.
Явно или не са ти обяснили добре, или не са били достатъчно добри, особено този, който е искал да прави аборт, без дори да е сигурен, че има бременност.
То и затова е добре самите ние (пациентите) да сме запознати с някои термини, очаквани състояния и т.н., с не да се предоверяваме.
Както и да е, важното е, че детето ти се е родило живо и здраво.

При мен кървенето не беше обилно и не съм имала чак тежки кръвоизливи,от 6 до 12 дни само бяха в самото начало,но след два положителни теста за бременност и  при първият преглед от този гинеколог,доста се стресирах и уплаших,за това ми препоръчаха нови по-обстойни прегледи,които поне ме успокоиха!

# 5
  • София
Често срещано е в първите седмици. Обикновено се дължи на хематом, който изтича. Радвам се, че се е развило успешно.
Имплантационното кървене обикновено е няколко дни преди закъснението и е само няколко капки. То изтича от мястото, където ембрионът се е закачил.
През следващите седмици понякога (някои лекари смятат, че е на същото място,заради разкъсването на лигавицата) се образува въпросният хематом.
С третата дъщеря имах такъв. Изтече за няколко дни и мина.
Някои жени нямат този късмет. При едни минава от самосебе си, но при други понякога хематомът повлича и ембриончето навън.
Затова трябва веднага да се прави консултация с добър лекар в такъв случай и да се приемат предписаните лекарства
И не бива да се мисли за аборти и т.н.

# 6
Често срещано е в първите седмици. Обикновено се дължи на хематом, който изтича. Радвам се, че се е развило успешно.
Имплантационното кървене обикновено е няколко дни преди закъснението и е само няколко капки. То изтича от мястото, където ембрионът се е закачил.
През следващите седмици понякога (някои лекари смятат, че е на същото място,заради разкъсването на лигавицата) се образува въпросният хематом.
С третата дъщеря имах такъв. Изтече за няколко дни и мина.
Някои жени нямат този късмет. При едни минава от самосебе си, но при други понякога хематомът повлича и ембриончето навън.
Затова трябва веднага да се прави консултация с добър лекар в такъв случай и да се приемат предписаните лекарства
И не бива да се мисли за аборти и т.н.

Да,може би е така!Все пак Ви благодаря за споделеното от Вас мнение!Най-важното е при всяка бременност и раждане всичко да е наред , бебетата и децата  на всички да са живи и здрави!Хубава вечер!

Общи условия

Активация на акаунт