Цветарки, продължаваме да обменяме опит - 5

• 28 205
  • 388
  •   1
Отговори
# 105
Моля, дали ще може практични съвети за това как се гледа азалия, драцена, нолина. Кратко и ясно...

съжалявам,че толкова късно отговарям   bouquet
АЗАЛИЯ
1.по-добре я сложи на сенчесто място,да не е на преки слънчеви лъчи.
2.пръскай и листата,когато не цъфти.
3.дръж я в хладна стая.зимата може и в такава,която не е отоплявана.
4.забучи 2-3 ръждиви пирона в почвата(или метална пластинка).
5.никога не забравяй да я поливаш.малко засушаване и веднага се отразява
6.по възможност купи тор за азалии-струва 1 и нещо

п.с.имам няколко азалии,разделени на 2 отбора,живеещи в противоложни условия.единият отбор е на преки слънчеви лъчи в много топла стая,а другия обратното.

# 106
Пускам си обява(съвсем сериозна.....) - в събота - 14.04. - ще бъда в софия заради празника на многодетните родители. Ще бъде в парк-хотел Москва... Ако някой иска да ми подари нещо - като цветя  и живее близо до мястото- моля да заповяда..... Ще бъдем там до 14ч.

Ламита, благодаря! Петуниите и те се видяха,че тръгват да излизат...

Ще се изкарваме с цветята... - в неделя може би.....

# 107
Цитат на: lamita link=topic=178971.msg3655542#msg3655542 date=117613282date=1176128098

пръскай ги преди да са заболели и така въобще няма да хванат.поне тези препарати са евтини и се разреждат 1 към много.
благодаря ! Hug

# 108
  • София
От 10 дни имаме азалия (azalea japonica) и от 4 дни е с въшки ... и изсъхна  Confused Естествено всичкия цвят падна, вчера като се прибрахме взех та я пресадих и напръсках, ама й е доста лош вида - изглежда си направо увехнала ... уж спазихме всички предписания Sad ... ще взема да потърся и специалната пръст ... Някакви идеи какво още мога да й помогна? newsm78
А, и още нещо: виждали ли сте някъде дървени саксии? Такива продълговати и кръгли ми трябват, мъжа ми си е навил да си направим балкона с дървени саксии  Thinking

Последна редакция: пн, 09 апр 2007, 22:35 от galita

# 109
Не съм виждала дървени саксии. Но има разни плетени кашпи или по-точно кошове, в които можеш да сложиш каквато искаш саксия.
Определено въшките за 4 дена не могат да съсипят цветето. Проблема е в другите условия- течение, поливане, или нещо друго.

# 110
Нещо такова, може би?
http://www.slanchogled.com/?81&02&96232
Но те ще изгният много бързо... newsm78
Друг вариант - да купиш фолио, което наподобява дърво и да облепиш отстрани обикновени пластмасови.

# 111
Такива не бях виждала, honey13. Наистина ще изгният бързо. Може би трябва да са мажат с корабен лак или с нещо друго да се импрегнират. Сега се сетих, че съм виждала сандъчета направени от капаци от чам. Имат доста естествен вид. Но може би вътре бяха сложени пластмасови.

# 112
  • София
мда, нещо такова и вътре да се сложи пластмасовата ... знам, че ще изгният и му казвам ама той вика щяло да бъде много красиво Crazy Някъде съм виждала пластмасови имитиращи дърво, но не се сещам къде  newsm78
А за азалията ми - само веднъж я бях поливала, не е на течение, нито да я огрява слънце, нито на тъмно ... може и от магазина да си е била тръгнала  Thinking
Искам да допълня lamita за азалиите, четох, че в месеца трябвало да се поливат с кисела вода (с лимон или краем случай оцет), също на определено време (2 седм. май newsm78) да се добавя и азот...- в повечето цветарски има тази добавка.

# 113
Азалията е много красиво цвете, но като ви чета май никога няма да се престраша да си я купя. Много е капризно, аз със сигурност няма да се справя с отглеждането й. Имам сега една роза на балкона и Камелия съм си купила, знам, че и тя е страшно капризна. Дано да успея да я отгледам. 

# 114
Пускам си обява(съвсем сериозна.....) - в събота - 14.04. - ще бъда в софия заради празника на многодетните родители. Ще бъде в парк-хотел Москва... Ако някой иска да ми подари нещо - като цветя  и живее близо до мястото- моля да заповяда..... Ще бъдем там до 14ч.

Ламита, благодаря! Петуниите и те се видяха,че тръгват да излизат...

Ще се изкарваме с цветята... - в неделя може би.....
Така искам да ти подаря нещо, но....немам какво.
Имам само сакъзи и петунии, които купих наскоро. Иначе си на 5 мин. от нас newsm78
Ми хайде да пием кафе в кафенето до парк хотела преди обяд. Онова с белите чадъри. Искаш ли? Който иска нека се присъедини.

# 115
  • София
мамчета,

първо Христос възкресе!! и сега, зачетох по - горе за облепяне на саксии от пластмаса с фолио, та се сетих как рпавя аз. Понеже една по една всички саксии ги сложих в кашпи (пластмасовите само з аградиснки ми се виждат удачни), та имам една драцена в голяма саксия, за която кашпа не съм виждала добре на размер. нея я обиколих със златна опаковъчна хартия по Рождество, много добре си пасна с интериора ан украсата, а и сега стои добре, единствено се мачка от въртенето ан саксията, но вижте, че пак издържа доста...давам идея просто.

# 116
Така искам да ти подаря нещо, но....немам какво.
Имам само сакъзи и петунии, които купих наскоро. Иначе си на 5 мин. от нас newsm78
Ми хайде да пием кафе в кафенето до парк хотела преди обяд. Онова с белите чадъри. Искаш ли? Който иска нека се присъедини.

Можеш да ми подариш присъствието си!!!!!! Преди обяд??? Може би между 9,30-10 часа, защото аз имам дейно участие в този Празник и ще бъда заета с него....(да се похваля - ще отговарям за готварския конкурс), часа е ранен за съботен ден, но ако желаеш мога на ЛС да ти дам номера на мобилния си и да се доразберем на място. А на нашия Празник - ще има деца,които ще сеят цветя....

# 117
  • БГ
Момичета пускам ви снимка на моята цъфнала драцена от преди 3 години.Извинявам се за качеството снимката е правена с обикновен фотоапарат и е сканирана.Не изглежда като тези които Маргарита е показала от тропиците, но все пак е мило родно производство.
http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2602336
http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2602337

# 118
De4i супер! Peace Peace

# 119
Момичета пускам ви снимка на моята цъфнала драцена от преди 3 години.Извинявам се за качеството снимката е правена с обикновен фотоапарат и е сканирана.Не изглежда като тези които Маргарита е показала от тропиците, но все пак е мило родно производство.
http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2602336
http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2602337

Много е хубава!

Общи условия

Активация на акаунт