Цветарки, продължаваме да обменяме опит - 5

• 28 211
  • 388
  •   1
Отговори
# 120
От 10 дни имаме азалия (azalea japonica) и от 4 дни е с въшки ... и изсъхна  Confused Естествено всичкия цвят падна, вчера като се прибрахме взех та я пресадих и напръсках, ама й е доста лош вида - изглежда си направо увехнала ... уж спазихме всички предписания Sad ... ще взема да потърся и специалната пръст ... Някакви идеи какво още мога да й помогна? newsm78

важно е да се полива редовно,иначе е пагубно.най-вероятно си я купила болна от магазина.за 4 не виждам как може да умре.
казваш,че е изсъхнала  Thinking може би в магазина не са я поливали + въшките и затова се е получило така
вземи и специална пръс за рододендрони.и я поливай редовно,дано живне.дръж я на хладно

Искам да допълня lamita за азалиите, четох, че в месеца трябвало да се поливат с кисела вода (с лимон или краем случай оцет), също на определено време (2 седм. май newsm78) да се добавя и азот...- в повечето цветарски има тази добавка.

за това се слагат пирони.те сами  си пускат

# 121
Имам сега една роза на балкона и Камелия съм си купила, знам, че и тя е страшно капризна. Дано да успея да я отгледам. 

махни всички цветя,които са до Камелията.тя не обича ''конкуренция'' и загива.това ми го каза една жена,която я е отглеждала дълги години

# 122
Здравейте, момичета!
У дома имам доста цветя, но в действителност не разбирам много...  Повечето съм си ги разсадила от съседи и познати.
Много ми е чудно обаче защо цветята, които съм си купувала от цветарски магазини, така и не просъществуват.   newsm78 Умират много скоро след като ги взема вкъщи...  Купувам си ги цъфнали, пракрасни, големи растения, а до седмица вече съм ги изхвърлила. Въпреки грижите, които полагам за тях...
Имате ли обяснение?!

# 123
Здравейте, момичета!
У дома имам доста цветя, но в действителност не разбирам много...  Повечето съм си ги разсадила от съседи и познати.
Много ми е чудно обаче защо цветята, които съм си купувала от цветарски магазини, така и не просъществуват.   newsm78 Умират много скоро след като ги взема вкъщи...  Купувам си ги цъфнали, пракрасни, големи растения, а до седмица вече съм ги изхвърлила. Въпреки грижите, които полагам за тях...
Имате ли обяснение?!

свикнали са да живеят при други условия,които нямат нищо общо с тези в домовете ни.
нормално е да имат период на климатизиране,през който трябва да ги задържиш.зависи от растениено,но ако обича висока влажност на въздуха,трябва да го пръскаш всеки ден и т.н.
на мен пък не ми умират  Thinking

# 124
Утро77 - проблема е,че цветята ти не са крадени,а купувани..... Mr. Green Тук установихме,че т.нар. крадени цветя(Изключвам ако са изкуствени)се захващат без проблем! Ти си стигнала до подобен извод, е, не си ги крала, ама са от съседи!

п.п.Ламита, дали е възможно на един пост да ти е мнението?Че понякога става пост след пост....  Благодаря!

# 125
Хм
Аз пък мислех, че цветята не бива да се крадат.  newsm78
Нали ви казах, че нищо неразбирам от цветя - цяло чудо е, че имам у дома цветя от години насам. /които не съм уморила имам предвид  Crazy /
А какво ще ми кажете за стайните теменужки? Четох някъде, че за да цъфтят, трябвало да им сложа в почвата противозачатъчно хапче. Аз такова нямам под ръка. А си имам една доста хубава, която беше цъфнала, когато ми я дадоха есента. От тогава не е цъфтяла.

# 126
А какво ще ми кажете за стайните теменужки? Четох някъде, че за да цъфтят, трябвало да им сложа в почвата противозачатъчно хапче.

И това бе коментирано и бе казано,че това наистина не е мит, а  работело добре това хапче.....

# 127
Тогава ще им търся хапче значи! Joy

# 128
в предишни теми бях прочела за една ''рецепта'' от мая,за обилен цъфтеж.съвсем случайно я споделих с една позната и тя ми каза,че я е прилагала и имало ефект.
тази година,мисля и аз да я приложа на някои цветя
ето рецептата,за тези,които не я знаят
В 5 л. вода се разтваря 1 пакетче хлебна мая,оставя се да престои 2 дни и на всеки 20 дни се поливат цъфтящите цветя
ако авторката на рецептата си я познае,моля да не се сърди,че съм я постнала отново,или че не съм цитирала името и(просто не помня)
  bouquet

# 129
В 5 л. вода се разтваря 1 пакетче хлебна мая,оставя се да престои 2 дни и на всеки 20 дни се поливат цъфтящите цветя
ако авторката на рецептата си я познае,моля да не се сърди,че съм я постнала отново,или че не съм цитирала името и(просто не помня)

Това не го знаех ,но ще го пробвам.
Благодаря ти Hug

# 130
Хъъъм, таман да кача една снимка на цъфнала теменужка (не е изкуствена) в снимка-бг, а те да вземат баш сега да се реорганизират...
За протокола - цъфти без противозачатъчно Mr. Green

Ей я на - тука я метнах Wink
http://www.bgphoto.net/request/photo/25300/90518/4436573/.jpg

И да ви питам за един жасмин - както е видно от снимката
http://www.bgphoto.net/request/photo/25300/90518/4436818/.jpg
не му е правена конструкция, а е на 10-ина години. Дали тепърва да му правя, или да чопна едно ново стръкче и с него да се боря? А дали знаете има ли претенции към пръстта?
П.П. Това е същия жасмин, на който кактусите за малко да видят сметката Cry

# 131
  • Варна
honey13 , това не е жасмин, на хибискус ми прилича...
да не обърка снимките?

# 132
Здрасти, Flash*, радвам се да те видя Grinning
Снимката е никаква... Утре ще го снимам на светло. Отдавна не е цъфтял, но иначе цветчетата са едни дребни, бели и много хубаво миришещи.

# 133
искам да попитам - миналата седмица изнесох цветята си на терасата, в петък ги полях обилно, понеже заминахме за Великден на гости и като се върнах в понеделник по ръбчетата на мушкататото имаше малко изсъхнало  newsm78 на какво може да се дължи това? на липса на вода ли или още не са се климатизирали добре? трябва ли да предприема нещо или това е нормална реакция? newsm78

# 134
  • Варна
Здрасти!:-) Снимай да видим.
Аз имам жасмин от 3 години, след нова година го остригах нула номер щото ме ядоса...старите стъбла едни дебели, новите хилави и аз хванах ножицата. Порасна си милия и сега е симпатичен и свежичък, ще видим само дали ще цъфне. Simple Smile Мисля да повторя процедурата и със другия - стефанотиса, че и той е пуснал едни дълги лиани, ще ми се да е по компактен и гъст.

И моите теменужки цъфтят по няколко пъти в годината без хапчета. Понякога като ме хване срам/че тотално си зарязах цветята Embarassed/ ги торя и толкова.

П.П. Четох за някакви пирони...мен по химия никаква ме няма но ми е много чудно - желязото разтваря ли се във вода... все си мисля, че не. Някой да е внимавал в час по химия?

Общи условия

Активация на акаунт