Цветарки, продължаваме да обменяме опит - 5

• 28 223
  • 388
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Може ли да наема (със заплащане, разбира се)  някоя от вас за флорист в къщи? Сериозно! Да каже какво цвете къде, как, да взема, да гледам ... за балкона и за хола ... ще кажем какво искаме дали ще стане, ще даде идеи и т.н. ...
От скоро влизам тука и незнам кой би се навил ... моля, който иска да ми пише на ЛС.
Мъжа ми ме е подбрал  Sunglasses Laughing - иска подбрани цветя ... аз му казвам, че цветя не стават за един месец, а с години, ама разправяй му Crossing Arms

# 136
Може ли да наема (със заплащане, разбира се)  някоя от вас за флорист в къщи? Сериозно! Да каже какво цвете къде, как, да взема, да гледам ... за балкона и за хола ... ще кажем какво искаме дали ще стане, ще даде идеи и т.н. ...

Препоръчвам: микки, Дими и ламита, дано не забравям някоя мама-флористка.... Но от тези,които се сещам, съм фен на тези три дами! А те после да не забравят да делят с мен хонорара  Joy

Резултати(крайни) от анкетата:
Предпочитам предимно: 
Цъфтящи цветя  11 (26.8%)
Зелени цветя  7 (17.1%)
Градински цветя  2 (4.9%)
Нетрадиционни цветя  0 (0%)
От всички по малко  21 (51.2%)
Друго  0 (0%)

Дайте предложения за нова анкета.....

# 137
Цоци, на мен ми е интересно дали повечето от нас разчитат на цветарските магазини и гледат купешки цветя или сами си ги завъждат или от познати. Ако прецениш пусни една питанка Hug

Така да не ги харесвам тези "Холандски" тип цветя, много са ми капризни и винаги ми умират. Последния път си купих една разкошна бегония- мъничка с два цвята/ мъжко и женско/, пурпурно червени, занесох я в офиса и за 2 дни и изсъхнаха цветовете  Twisted Evil, направо ми секна мерака за цветя.
 Не съм от най- запалените цветарки, но постепенно се увличам.

# 138
Цоци, на мен ми е интересно дали повечето от нас разчитат на цветарските магазини и гледат купешки цветя или сами си ги завъждат или от познати. Ако прецениш пусни една питанка Hug

Моля, заповядай исканата анкета.....Гласувай народе!

# 139
Душичка си ти Hug
 Така като се замисля всичките ми "оцелели" цветя са подарени.

# 140
  • гр.Добрич
Купешките цветя се скапват бързо, защото ги помпат със разни стимулатори. За пръстта им да не говорим. Така че аз съм се отказала засега да купувам такова цвете или не по празниците. Имам доста неуспешни опити с купешки китки, завършили плачевно. Не със всички е така, но като цяло е голям процента на провалите.

Азалиите, родендроните и гарденията се нуждаят от желязо и затова някои им забиват пирон в пръстта, но това много бавно става. По магазините продават торове обогатени с желязо или направо Хелатно желязо. Обичат кисела почва, затова ако е обикновена се поливат с лимонов сок или оцет, разреден във вода.

За жълтото по мушкатото - щом си изнесла саксиите навън, явно слънцето ги е прегорило.

# 141
Flash*,
за пироните - казват, че се бодяли в пръста на азалиите, за да подкиселяват почвата.
Обаче, сега се сещам, че на вилата имаме 1 вишна, на която има забоден ееееей такъв пирон! Бяха ми казали и защо, ма убий ме - не помня Embarassed Тя, горката, е много зле, хем й съхнат клоните, хем и смола пуска - сигурно за нещо такова са й го ковнали newsm78

А за теменужките, срам - не срам Embarassed, откакто започнах да чета тук взех да ги торя, преди това си караха на самотек...

# 142

предполагам,че всяка от нас би го направила с благородна цел.аз лично не бих взела нищо за това

за анкетата-гласувах с 5 опция.въпреки,че от много време си купувям цветята.както съм писала,напоследък изснобарях и раздадох голяма част от цветятя.сега съм на мания екзотични и трудно гледащи се цветя.а те се набавят от магазините.(но това не ми пречи да си крадвам от време на време и после да го давам на някоя приятелка  Joy )

бясна съм.бях си направи разсад от петунии.на опаковката бяха само червени и лилави цветове.продовачката ми каза,че само такива ще цъфнат.сега гледам,че едно от тях ще цъфти в бяло  #Cussing out или поне такава му е пъпката.ще чакам да цъфне,за да кажа.но бели никак не ми харесват  Naughty

honey13,камелията ми има нови листа.явно добре се е климатизирала.след няколко дни ще се отворят хубаво и ще пусна снимка да я видиш.мерси много отново   bouquet

# 143
Flash*, ето новите снимки:
http://snimka.bg/album.php?album_id=116277&photo=24
http://snimka.bg/album.php?album_id=116277&view=1&photo=25
http://snimka.bg/album.php?album_id=116277&photo=26
не, че са много по-качествени, но поне ми показаха колко е прашасал, горкия Embarassed

lamita, страшно се радвам, че камелията е тръгнала. Бях се притеснила дали не съм я прецакала нещо понеже бая време седя на тъмно и без поливане...

# 144
  • София
lamita, благодаря, че откликна!  Hug Ще се 'посъветваме' още с мъжа ми и при възможност ще ти пиша на лични за помощ.
Хайде и аз да се присъединя към отбора на орхидеите - от днес се сдобихме с 2 броя Phalaenopsis. Ето ги: http://i118.photobucket.com/albums/o98/galia_gtsp/Razni/DSC00249.jpg?t=1176322682 и http://i118.photobucket.com/albums/o98/galia_gtsp/Razni/DSC00248.jpg?t=1176322727
Изчетох каквото намерих за тях, да видим как ще се справим Thinking
А азалията май съвсем си загина  Sad ... прилича на неполивано цвете. Въшките й измряха, но май и тя си отива.  #Cussing out Дали защото при пресаждането (с големи скандали от моя страна) майка ми все пак и поразряза корена, отстрани само - беше ужаасно сплъстено, не съм пресаждала такова цвете досега  Thinking - пръстта и корените бяха едно цяло въпреки опитите да изхвърлим част от пръстта.

# 145
  • София
галита, прекрасни са!!! искам и аз Sad, пиши как се справяш с гледането.

# 146
lamita и аз чакам да видя камелията ти.За 8-ми март подарих на три познати камелии.Бяха страхотни- с едни едри пъпки(като на божур),имаха и цъфнали.На себе си не посмях да купя,защото не знам как се гледат.

# 147

Можеш да ми подариш присъствието си!!!!!! Преди обяд??? Може би между 9,30-10 часа, защото аз имам дейно участие в този Празник и ще бъда заета с него....(да се похваля - ще отговарям за готварския конкурс), часа е ранен за съботен ден, но ако желаеш мога на ЛС да ти дам номера на мобилния си и да се доразберем на място. А на нашия Празник - ще има деца,които ще сеят цветя....
Ооооо толкова рано е абсурд да станем. Няма да се получи. Жалко SadНие към 9:30 ставаме, а сме готови за излизане.....след 100 часа.

# 148
Mamica  Cry Hug, друг път.....

# 149
lamita, страшно се радвам, че камелията е тръгнала. Бях се притеснила дали не съм я прецакала нещо понеже бая време седя на тъмно и без поливане...

сложила съм я на североизточен балкон.сутрин я огрява пряко слъчнице за около час и малко,после се измества,но иначе е на много осветено място.да ти кажа честно,поливам я през ден и веднага ''изпива'' водата.не допуска да се застой в паничката  Naughty  сега я загледах,че се е ''запъпила'' с листа.може ви има 3-4 нови пъпки  Grinning
до 2-3 дни ще и пусна симки

А азалията май съвсем си загина  Sad ... прилича на неполивано цвете. Въшките й измряха, но май и тя си отива.  #Cussing out Дали защото при пресаждането (с големи скандали от моя страна) майка ми все пак и поразряза корена, отстрани само - беше ужаасно сплъстено, не съм пресаждала такова цвете досега  Thinking - пръстта и корените бяха едно цяло въпреки опитите да изхвърлим част от пръстта.

според мен не е трябвало да и режете корена  Thinking а както сте я изкарали от саксията,без да чоплите пръстта,да я сложите в нова саксия и да досипете пръст

момичета,много ме зарибихте с орхидеите,това ми е любимото цвете,но до сега не исках да го гледам у дома.все си мислех,че по този начин ще ми умре ''любовта'' към него.а дойде ли празник в къщи се напълвах с орхидеи(за букети,не обичам никакви други цветя).Но сега мисля да си взема някаква орхидея  Thinking ще се поразходя из магазините и ще видя кои видове продават

Общи условия

Активация на акаунт