Цветарки, продължаваме да обменяме опит - 5

• 28 227
  • 388
  •   1
Отговори
# 150
Понеже съм заплес  Embarassed не видях, че има тема за цветарстово, че пуснах отделна тема с въпроса си ...
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=181410.0Може ли да ми помогнете?

# 151
  • The O.C.
Здравейте!Имам въпрос и се надявам да ми помогнете.Преди месец ми подариха зюмбюл,цъфнал много красив.Сега прецъфтя и не знам какво да го правя.Той е в малка саксийка.Много ще съм благодарна за съветите ви.

# 152
задължително ли трябва да режем малко от корените, когато пресаждаме цвете  Thinking

# 153
задължително ли трябва да режем малко от корените, когато пресаждаме цвете  Thinking

Ами аз веднъж на един аспарагус така му орязах корените ...
Пресаждах го и не ми се събра в саксията, която бях избрала, та го орязах. После прочетох, че точно с корените на аспарагуса много трябва да се внимава, че имало грудки и не знам си какво ...
Нищо не му стана  ooooh!

# 154
Ами аз веднъж на един аспарагус така му орязах корените ...
Пресаждах го и не ми се събра в саксията, която бях избрала, та го орязах. После прочетох, че точно с корените на аспарагуса много трябва да се внимава, че имало грудки и не знам си какво ...
Нищо не му стана  ooooh!

питам, защото аз знам, че се прави, но много често забравям  ooooh! а днес пресаждах един лимон и пак не се сетих newsm45 та дали да го оставя така или  newsm78

# 155
  • Стара Загора
Nqkoi znae li kade v St-Zagora moga da namerq semena za cvetq.Dva dena ve4e obikalqm centara i ne moga da namerq kaskadna petuniq.

P.S.Izvinqvam se za latinicata ,no imam problem s Flextype

# 156

според мен има определени цветя,на които тази процедура не им влияе,а за други е пагубна.да не забарвяме,че това лежи в основата на направата на бонсаи
  bouquet

# 157
  • Варна
honey13 ,такъв жасмин не съм виждала досега. Пуснах в търсачката...прилича на този като му гледам листата. Изкъпи го, подрежи го от тук от там и толкова. Пробвай да си вкорениш нов, аз все не успявам с моите.
Аз имам такъв и стафанотис. На стефанотиса аромата е вълшебен...жасминенозюмбюлен. Simple Smile

# 158
  • Русе
Здравейте, момичета!   bouquet
И аз понеже съм заплес и не видях тази тема, пуснах въпрос в Градинарство, но тъй като там не получих информация реших да ви запитам и вас...
Имам циклама от 1 месец и вече започна да изсъхва, разбрах, че заспивала през лятото. Но така ли изсъхва цялата? И аз какво трябва да направя по въпроса за нейния спокоен сън?!  Laughing
Другото, от което много се интересувам са орхидеите! Искам такова цвете вкъщи, невероятно красиво е! Та как да постъпя? Да си го купя от цветарски магазин? Да си взема семенца ли? И кой вид от всичките е най-лесен за гледане, като се има предвид, че вкъщи е горещичко целогодишно - около 22 градуса. Благодаря ви и съжалявам, че за момента не мога да ви бъда полезна, а само нахално питам!  Hug

# 159
Flash* от този по-ситния жасмин миналата година подарих на приятелка.Като го купувах ми казаха,че може да се посади в градината.Тя го сложи и нищо му няма-оживя тази зима.

# 160
я и аз да се включа тук, първо да се оплача че може би липсата на време напоследък цветята я усещат, защото бамбо излязъл от еко почвата и мъ изсъхнали краищата на корените, шефлерата ми си замина, и за капак обърнах китайската роза  икак падна точно с главата надолу, мислех че всичко се е начупило #Crazy, тя къде е мъничка, добре е засега де, та да питам, да почвам ли да ги торя вече, април месец добре ли е за започване на торене?

# 161
Преди месец ми подариха зюмбюл,цъфнал много красив.Сега прецъфтя и не знам какво да го правя.
Засаждаш навън.

# 162
чакайте да питам, гледма сега в Пикадили в едни малки саксийки се продават много красиво цъфнали цветенца, правя ги на декоративни рози, ама не съм в час нито дали е такова, нито дали се отглеждат лесно, имате ли някакво инфо? Thinking

# 163
 tedy_e извинявай! Ти също си от арсенала на флористите на темата... Има около 5 момичета тук,които съм запомнила като добри в хобито си! За вас   bouquet

# 164
благодаря, поласкана съм Blush, и аз съм ви запомнила ама напоследък не съм се вясвала насам Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт