Цветарки, продължаваме да обменяме опит - 5

• 28 650
  • 388
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте момичета хубави като пролетни цветя Hug

извинявам се, че се намесвам в темичката ви, но се надявам да ми помогнете.
Кажете ми какво да го правя този кактус  Tired ...доста е висок, всеки момент може да се счупи...а края му гледам вече се разклонява на 2 ooooh!

докато бяхме в чужбинско си е "живял сам" с не знам колко си поливания на година и е станал това, което виждате Peace
Чудя се дали мога да го резна и засядя наново .... newsm78

Благодаря ви предварително  bouquet

# 196
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Не мога да дам съвет за кактуса, защото никога не съм гледала, но не издържам да кажа че съм изумена колко е голям!!! Shocked

# 197
някоя може ли да ми помогне със съвет ако си открадна антуриум дали ще се хване от листо newsm78 много ми харесва, ама 30лв най- евтиния който намерих, иначе намерих и къде има за прибиране Twisted Evil ама незнам ако откъсна листо или клонче, понеже виждам че има и издънки дали ще се хване Crazy
От "клонче" - да! От листо категорично не!

благодаря, ще се науча да прибирам значи Hug

# 198
Мами, до сега си играх с изкарването на цветята...... Тръгна много лошо... Не прецених,че трябва да балансирам цветарника и една саксия натежа(в началото) и 2 саксии с цветя ми заминаха.... Уж пак ги боднах, дано се хванат..... За едното по не ме яд, ама за другото.... Мисля,че се казва санагониум(дали го изписвам правилно?), най-малкото - от снаха ми е.

Имам въпроси - трилистника го изкарах на терасата. Добре ли е това. Хем е на слънце, но е в ъгъла,където има сянка. И може да се каже,че е на непряка светлина, но е топла терасата ми. А алоказията - нея може ли навън,че в къщи не дава никакво развитие.....

Мушкатите и сакъзчетата така са издали багажа зимата.... Изкорених ги всичките и засадих само зеленките - млади и тънки... дано се хванат!

Имам от празника на многодетните едни семена,които трябва да посадя. Не знам какви са, защотото това е с цел. Като ще имаш дете - не знаеш какво ще е(момент на изненада е), така и цветята - да не знаеш какво ще очакваш... Ама моля за жокер - семенцата са едни извити - като червейчета - малки, къси, извити. Какво може да е? newsm78  Ще ги посадя сигурно утре.

Кое е това цвете?

# 199
Я, да ви попитам сега за нашата тераса съм харесала това цвете, знаете ли как се казва, прилича ми на някаква детелинка, ама много хубаво цъфнала?
на мен не ми излиза снимка  Thinking да не е лилава детелинка,която цъфти с много нежни бледо розави цветове?

това го знам като маймунско ухо.чувала съм,че и на него някои викат дървото на живота  Shocked
цъфти с малки бледо жълти цветове.лесно се гледа.не трябва да се прекалява с поливането,защото загнива.обича светлината,но да не е на южен балкон с преки слънчеви лъчи

Чудя се дали мога да го резна и засядя наново .... newsm78
според мен може да го отрежеш,така ще се разклони.отчупеното също може да се вкорени.
ако решиш да се отървеш от него ще ти е по-трудно.като много малка си спомням,че майка ми няколко години се опитваше да махне един кактус и той все поникваше.накрая изхвърли саксията и така реши проблема

# 200
Имам от празника на многодетните едни семена,които трябва да посадя. Не знам какви са, защотото това е с цел. Като ще имаш дете - не знаеш какво ще е(момент на изненада е), така и цветята - да не знаеш какво ще очакваш... Ама моля за жокер - семенцата са едни извити - като червейчета - малки, къси, извити. Какво може да е? newsm78  Ще ги посадя сигурно утре.

Можеш ли да ги снимаш? Иначе по това описание на мен ми приличат да са от невен Crossing Arms

# 201
  • Разпиляна във въображението
Момичета днес си купих семена на Физалис (мехунка). Харесаха ми плодчетата. Въпроса ми е някой друг имали това цвете? Многогодишно ли е или едно годишна? Лесно ли се гледа? Общо взето всичко сръвзано с цветето. Благодаря

# 202
lamita - благодаря  Hug

А трябва ли да го сложа във водичка да си пусне корен или мога и така да го бучна (след като го резна Wink)

# 203
lamita - благодаря  Hug

А трябва ли да го сложа във водичка да си пусне корен или мога и така да го бучна (след като го резна Wink)

мисля,че директно може да го боднеш,но за всели случай ще проверя и ще ти пиша  Wink

# 204
ако говориш за " дървото на живота", направо в пръстта го слагай, не му трябва никаква вода преди това, аз знам че се хваща ии гледа много лесно и цъфти дори Peace

# 205
Оки Ламита Wink...чакам..

ТЕди, говоря за кактуса, на който приложих снимка на предходната страница Wink

# 206
а видях, там ме няма Blush

# 207
Можеш ли да ги снимаш? Иначе по това описание на мен ми приличат да са от невен Crossing Arms

СЕМЕНА?????

# 208
  • гр.Добрич
Цоцоланке, това наистина са семена на Невен.

# 209
Да си попитам пак... Трилистника може ли да ми стои на терасата????? В момента е там, дали да го прибера в къщи? А алоказията - тя вирее ли на тераса?

Общи условия

Активация на акаунт