Цветарки, продължаваме да обменяме опит - 5

• 28 236
  • 388
  •   1
Отговори
# 180
  • гр.Добрич
Lamita ти вече си професионалистка. Сигурно където и да влезеш, се оглеждаш за нови китки. Mr. Green

# 181
аз имам мания да се оглеждам, ама си признавам само си искам не съм прибирала без да питам Blush

# 182
  • София
Подсетихте ме да погледна и моята циклама (на стълбището беше цяла зима), обаче май моята е накакъв друг сой - цъфтя цяло лято, естента изсъхнаха листата и я прибрах, рядко поливах зимата и все си мислех, че сега трябва да я събуждам. Обаче, ми се струва, че е позагнила грудката й  newsm78 Утре ще разровя по-добре  Thinking Ако и тя си отиде, тази година съвсем на лошо тръгна - ще станат 3 цветя умрели (един бонзай, азалията и сега ако и тя  Sad ) Преди години си изрових от една гора горска циклама, но тя цъфти пролетта, а зимата почива ... мислех си, че и 'питомните' са така.
За шарения фикус - имам такъв при майка ми от 7-8 години - не обича много поливане, все позаболява (изсъхват ми листата), но го режем, и има години, в които е прекрасен. Не мога да кажа, че съм го разбрала как се гледа успешно обаче и определено не бих си взела такъв за удома сега.
lamita, ама успешен ден си имала, а! Joy newsm68

# 183
не разбрах дали мъжът ти е взел,ако не след 2 седмици пак ще ходя до банката и...  Mr. Green

взел е една клонка тъмно зелен, натопила съм го да се вкоренява, ама да видим какво ще стане!

не съм в София иначе и аз можех да я наобиколя тази банка  hahaha ама странно преди съм гледала на толкова много места, а сега като искам, никъде няма  Mr. Green

# 184
ние онзи ден в едно заведение видяхме 2 дървета шарен и 1 дърво тъмнозелен, и го обикалях, обикалях ама викам айде другия път направо ще си искам, трява да стана по- смела май Joy

# 185
Lamita ти вече си професионалистка. Сигурно където и да влезеш, се оглеждаш за нови китки. Mr. Green

това е първото нещо,което правя като влезна някъде.пред бях по-малка и не смеех да пощипвам цветята,но сега нямам срам  Joy когато съм с мъжо действам по-деликатно,защото него го е срам.особено,ако мястото е по-луксозно.
сега си търся закум.преди 2 лета бях в охрид и по магистралата цъфтеше свободно.бях взела страшно много чепки,но ги раздадох и не си оставих нито едно.сега ме е яд  Tired ако знаете къде има свиркайте  Whistling

# 186
  • гр.Добрич
сега си търся закум.преди 2 лета бях в охрид и по магистралата цъфтеше свободно.бях взела страшно много чепки,но ги раздадох и не си оставих нито едно.сега ме е яд  Tired ако знаете къде има свиркайте  Whistling

И аз си бях накъсала от Турция бял и червен, но не успях да го захвана.

# 187
  • Толбухин
Мамчета днес ми подариха Каменно цвете,и искам да знам дали и вие ги приспивате като цикламата.
  http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=19

# 188
Мамчета днес ми подариха Каменно цвете,и искам да знам дали и вие ги приспивате като цикламата.
  http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=19

зависи от вида,но мисля,че най-широко са разпространени,тези които спят зимата,а лятото лудуват  Thinking но иначе се приспива като цикламата(всички се приспиват по един и същи начин)

# 189
Flash*, цветчетата (по спомен, че вече не знам откога не е цъфтял) приличат на тези от описанието, но има 2 разлики - листата му са тънки и меки и не пуска млечен сок. Знам ли, сигурно е жасмин-менте newsm78

Lamita, с нетърпение ще чакам снимките Simple Smile

# 190
някоя може ли да ми помогне със съвет ако си открадна антуриум дали ще се хване от листо newsm78 много ми харесва, ама 30лв най- евтиния който намерих, иначе намерих и къде има за прибиране Twisted Evil ама незнам ако откъсна листо или клонче, понеже виждам че има и издънки дали ще се хване Crazy

# 191
някоя може ли да ми помогне със съвет ако си открадна антуриум дали ще се хване от листо newsm78 много ми харесва, ама 30лв най- евтиния който намерих, иначе намерих и къде има за прибиране Twisted Evil ама незнам ако откъсна листо или клонче, понеже виждам че има и издънки дали ще се хване Crazy
От "клонче" - да! От листо категорично не!

# 192
Момичета, без да искам се сдобих с този шарения фикус.... Имам клонче, което в момента е във вода....Трябва да чакам да ми покара или мога директно да го засадя??? Казаха ми,че обичало много светлина, не обичало поливане, да видим дали ще се справя.

# 193
  • София
Мама Цоцоланка, По-добре си изчакай да пусне корен. Ние така не сме го садили, само го режем и хвърляме (че все му съхнат листата Rolling Eyes).
Я, да ви попитам сега за нашата тераса съм харесала това цвете, знаете ли как се казва, прилича ми на някаква детелинка, ама много хубаво цъфнала?

# 194
(че все му съхнат листата Rolling Eyes).

Там откъде ми го дадоха - фикуса бе чудесен. С много хубави листа, нямаше петно по тях..... Мамата, която ми го даде не е кой знае каква цветарка, няма много цветя и общо взето освен да ги полива - друго не прави!(това са нейни думи)

А за тази другата красота - искам и аз! Днес изкарвам цветята на терасата!

Общи условия

Активация на акаунт