Цветарки, продължаваме да обменяме опит - 5

• 28 198
  • 388
  •   1
Отговори
# 75
Мама Цоцоланке, обещах ти в предишната тема да ти покажа какви туфи правят карамфилчетата:
http://snimka.bg/album.php?album_id=116277&photo=17
Това, обаче се води бордюрен карамфил (цветовете са ~ 20см. високи и са бледолилави). Като цъфнат ще пусна снимка, но тя по никакъв начин няма да може да пресъздаде аромата им... Този, специално сигурно не е разсаждан поне от 10 години
Градинските карамфили израстват по-високи, а туфите им сякаш не стават толкова големи, но пак си мисля, че съжителството му с още някакво цвете в саксия няма да е добра идея.

# 76
вижте какво открих  #Crazy
бих гледала,ако морковът се виждаше на повърхността
http://www.strelitzia-bg.com/gallery.php?item_id=627

# 77

Здравей те цветарки. Искам да ви питам знаете ли защо цвета са листата стана такъв и какво да правя

# 78
  • Пловдив
Аз не зная, но този бамбук във ваза ли е или е посаден? Защото аз имам едно такова клонче във ваза от 1 година и нито расте, нито цъфти, в пълен покой е.

# 79
Аз не зная, но този бамбук във ваза ли е или е посаден? Защото аз имам едно такова клонче във ваза от 1 година и нито расте, нито цъфти, в пълен покой е.

а да не би това да е цветът?  Thinking

# 80
  • гр.Добрич
Драцена да цъфти не съм чувала. Иначе и аз имам такава чудесия от скоро, но е сложена във  вода с цветни камъчета. Повечето са във вода, но някой ги засаждат и в пръст.

# 81
  • Карлово
Цъфти, цъфти, но при нашите условия изключително рядко. В книгата "400 цветя за дома" има снимка на цъфнала драцена.

# 82
Във ваза с вода е, а сега си взех еко почва и ще го прехвърля в нея(Знам ,че в нормална почва и в саксия не му понася).

# 83
  • БГ
да се включа и аз относно драцените -цъфтят. Моята едната е 9 годишна цъфтяла е един път с бял цвят нещо подобно на люляк и със страхотен аромат ухаеше целия апартамент.
Цвета се задържа около 10 дена.Дори съм го снимала, но с обикновен апарат може след празниците да сканирам снимката и да ви я покажа ако ви интересува.

# 84
  • София
аууу, дечи, моля за снимка и аз на драцената  Praynig имам маргината, която не е цъфтяла, мисля че е на около 8 години, дали няма да докачам и аз.... дано!

# 85
да се включа и аз относно драцените -цъфтят. Моята едната е 9 годишна цъфтяла е един път с бял цвят нещо подобно на люляк и със страхотен аромат ухаеше целия апартамент.
Цвета се задържа около 10 дена.Дори съм го снимала, но с обикновен апарат може след празниците да сканирам снимката и да ви я покажа ако ви интересува.

я,пусни.дори не съм чувала,че може да цъфти  Shocked

# 86
Dracaena Frangrans & Dracaena goldiana със сигурност цъфтят Simple Smile. Даже имат много ароматни цветове.

Май всички цъфтят, но рядко се вижда цвят в домашни условия.

Ето 2 с цвят:

# 87
Вчера купих семена на Камелия, много са интересни, много са твърди и приличат на камъчета.Помогнете със съвет, как да ги засадя.  Thinking. И имам още един въпрос, преди един месец засадих една плетиста роза в сандъче за балкона, кога трябва да започна да я подхранвам с изкуствена тор? smile3525

# 88
Dracaena Frangrans & Dracaena goldiana със сигурност цъфтят Simple Smile. Даже имат много ароматни цветове.

Май всички цъфтят, но рядко се вижда цвят в домашни условия.

Ето 2 с цвят:

за тези два вида знам.мислех,че става въпрос за тази с тънките листа,която е широко разпространена в домакинствата

# 89
  • гр.Добрич
Тия драцени като ги гледам са на повече от 9 години и може би са някъде в тропиците. Това обаче няма да ни отчайва, може пък някоя да ни изненада. Laughing

Охи11, Семената на Камелията щом са много твърдички, може да се наложи да се киснат, но по-добре да се прочете от някъде инфо. Розата ти показала ли е ново листо откакто си я посадила? Ако има значи се е хванала и можеш да ториш.

Общи условия

Активация на акаунт