Цветарки, продължаваме да обменяме опит - 5

• 28 189
  • 388
  •   1
Отговори
# 60
Дълго не се включвах, все не остава време Sad, но ще ми се наложи да се по-занимавам по-активно с цветарство Party. Скоро ще се сдобием с дворче и имам доста въпроси към мами с опит в градинските цветя. Но най-спешно ми е  в момента чемшира
 – да ми препоръчате къде мога да го намеря по-евтино (ще правя жив плет и ще ми трябват поне 5), какво да му гледам като го избирам?
Според мен, съотенесено качество и размер спрямо цена- ефтини са чемширите в Бриколаж- има по 5 и 6 лв, доста едри. Трябва да гледаш да има нови листенца.

ходих да ''пия кафе'' и имаше много хора и работата не стана.тия дни пак ще отида,но рано сутрин,докато няма хора  Mr. Green
lamita, следващия път като ходиш да пиеш кафе, за по-сигурно- в студената утрин гушваш цялата саксийка под якенцето Mr. Green Joy Joy Пу, и аз се амбицирах за кражба. Онзи ден сънувах че крада една цяла китайска роза (който следи темата, може и да се сети как точно изглежда). Embarassed Joy

# 61
Купихме си азалия (azalea japonica) онзи ден. Но ми се струва, че е малка саксията, пък и пръстта сигурно е стара  newsm78, та се чудя дали да не я пресадя?  Thinking Изчетох в нета за нея, но не намерих отговор ... иначе от баба знам, че цвете в период на цъфтеж не се пресажда. Ето я и самата азалия: http://i118.photobucket.com/albums/o98/galia_gtsp/Razni/ProletnaUkrasa010.jpg
Точно такава азалия си купих миналата година, но я уморих, защото я сложих на южна тераса. Казаха ми обаче, че е... студоустойчива и зимата може да остане навън. Независимо че цъфти, бих я присадила. А какъв е периода и на цъфтеж? Продавачката ми каза, че цъфти цяло лято; верно ли е?

# 62
  • София
в нета пише, че цъфтят април-юни. На картончето на моята азалия пише за цъфтеж април-май. Според мен скоро ще й мине цъфтежа, та смятам да поизчакам с пресаждането. И моята тераса е юг-запад, та смятам вътре да си я държа лятото.
А за 'краденето' на цвете от баба знам, че се прихващало много лесно. Да ви разкажа една моя история (с неблагоприятен край Embarassed). Миналото лято ходихме в с. Чифлик и от х-ла си откраднах едни обички (незнам дали се сещате), имам 2 вида от тях, но там видях и още и толкова нагъсто нацъфтели и мъжа ми се захласна по тях, че ... просто не се стърпях Embarassed. Та, от Чифлик не се прибирахме удома, а направо на морето - за месец Mr. Green Ей, цял месец ги местих обичките (бях ги посадила по път в евдни кофички) ту от едната страна на сянка на караваната, ту от другата и устискаха да не изсъхнат. И ... като се прибрахме в София нямах време веднага да ги насадя, ами за 2-3 дни умряха и двете Embarassed #Cussing out #Cussing out

# 63
  • София
чемшири видях сега в оранжелията зад Плиска, 4 лв. по-малките, 8 лв. по-големите и кичести.

# 64
И аз да се запиша.
Купих си Камелия, много е малка. До сега не съм гледала Камелия, дайте съвет по отглеждането й.  newsm78Благодаря предварително.

# 65

galita ти си за бой! Да откраднеш, да пазиш толкова време и накрая от мързел да съсипеш всичко..... А обичките не са капризни цветя....

# 66
  • София
galita ти си за бой! Да откраднеш, да пазиш толкова време и накрая от мързел да съсипеш всичко..... А обичките не са капризни цветя....
точно!  Embarassed Само дето все ми въшлясват лятото Sick Друго цвете не ми въшлясва. А, сега гледам, че и азалията вече ми е въшлясала (от бялата въшка). Ще купувам някакъв препарат от ветеринарната.  Sick
И аз съм хвърлила око на Камелията, само че си е хубаво в двор да се гледа. Ето инфо: http://www.zeleno.bg/?action=view&docid=160
http://rozali.com/zadoma/index.php?l=2&p=149

Последна редакция: ср, 04 апр 2007, 16:24 от galita

# 67
Само дето все ми въшлясват лятото
И на мен ми бяха въшлясали и по съвет на една жена ...махнах и всичките листи и оставих само 1-2,които бяха без въшка. Ами стояха си дълго време голи стебла, но взе че пак тръгна. В момента е супер и без въшки. Чакам да цъфти.

# 68
Благодаря ти  bouquet Само те моля да ми кажеш - трябва ли да е на много светло, понеже у нас, както съм писала и по-преди няма много светлина...
Сега си спомних, че уморих 2 драцени от преполиване - значи ли, че в паничката не трябва да остава вода newsm78

аз моите ги поливам често с много малко вода.гледам да не им застоява водата в паничката
знам,че обича светлината,но моето е качено в/у секцията в един ъгъл и достъпът до светлина е минимален.бавно расте,но все пак е по-добре,отколкото да е изядено

# 69
lamita, следващия път като ходиш да пиеш кафе, за по-сигурно- в студената утрин гушваш цялата саксийка под якенцето Mr. Green Joy Joy Пу, и аз се амбицирах за кражба. Онзи ден сънувах че крада една цяла китайска роза (който следи темата, може и да се сети как точно изглежда). Embarassed Joy

ох,те са зазидани в стената.ще трябва да къртя цялата стена  Joy
мисля с лъжичката от кафето да издълбая и да отскубна част от цветето.дори ще си взема една виличка от нас за по-сигурно  Mr. Green
утре се боядисват яйца и си мисля,че няма да има толкова хора там.ама пък е христянски празник и да крада цвете  newsm78 грехота е май?

# 70
И аз съм хвърлила око на Камелията, само че си е хубаво в двор да се гледа. Ето инфо: http://www.zeleno.bg/?action=view&docid=160
http://rozali.com/zadoma/index.php?l=2&p=149

аз знам,че има определени сортове,които могат да преживеят студа.тези,които се продават по магазините са ''домашни''.би трябвало в градинските центрове да има външни камелии  Thinking

# 71
Прасчо, galita благодаря ви   bouquet – тази събота съм на лов за чемшири  Mr. Green

# 72
  • Карлово
Днес направих супер покупка. От една баба на пазара си купих за два лева 15 коренчета теменужки+два корена карамфил. Замислила съм да си правя нещо като алпинеум в двора, дано скоро стане, ще показвам снимки.

# 73
Моля, дали ще може практични съвети за това как се гледа азалия, драцена, нолина. Кратко и ясно... Знам,че май драцените много са коментирани, ама ако може още един пъти заради мен.....Щото ми казаха,че изброените 3 не били капризни, може и на сенчесто място, с не много поливане. Така ли е?

микки, браво! Тук бабите дават коренчето теменужка за 40 ст.

# 74
  • Карлово
Цоцоланке, кратко и ясно за моите драцени. Двете от снимката са до източен прозорец, полив когато изсъхнат, което ще рече зимата веднъж седмично, лятото-на два-три дни. Торя на две седмици от май до септември. Но аз така процедирам с почти всичките ми цветя. Имам още една драцена, която е до южен прозорец. Гледам по същия начин като другите.

Общи условия

Активация на акаунт