Нашите кухни - тема 100

• 33 414
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, дали някой има излишно парче от плот COMPACT FENIX 0718 NTM Кубанит?

# 106
Тук ми се струва мисия невъзможна да намерите. По- скоро във ФБ групите за ремонт.

# 107
Във ФБ има група "форум за мебелисти", там често търсят и намират парчета от плочи и плотове. Трябва задължително да посочите размер.

# 108
  • UK
Здравейте, започваме ремонт и ще обедини кухненския бокс и трапезарията. Имам проекта за кухнята, не искам да има горни шкафчета и не мога да реша до къде да е височината на гърба. Идеята е да е от кварц заедно с плодовете, но си мисля че може да го направим и от някакви други плочки.
 Шкафовете са светли, мисля да променим проекта като високите останат в цвета в който са сега, а долните са светъл дъб.

Това е пректа, цвета на стените няма да е сив със сигурност.

# 109
Здравейте, започваме ремонт и ще обедини кухненския бокс и трапезарията. Имам проекта за кухнята, не искам да има горни шкафчета и не мога да реша до къде да е височината на гърба. Идеята е да е от кварц заедно с плодовете, но си мисля че може да го направим и от някакви други плочки.
 Шкафовете са светли, мисля да променим проекта като високите останат в цвета в който са сега, а долните са светъл дъб.
g[/img]

Това е пректа, цвета на стените няма да е сив със сигурност.
При мен е 20 или 25 см, но при вас гледам има готварски плот. В този случай или трябвада оставите така или аз бих сложила Ултраклиър закалено стъкло, през което се вижда латекса. От естетическа гледна точка за мен е по-красиво. Стената също ще пази. Ето при нас

Към плота е с тънък профил, а отгоре със стъклодържачи. Може да се демонтира при нужда.
[img widt

Друг вариант при нисък цокъл е лакиране на стената.  При нас така е мината зад мивката.
[img
[/img]
Ето при позната в Италия, но приятелят й е архитект и голям естет. Кухнята се ползва интензивно, не е само за снимки. При нея стените над плота са лакирани.

Моля не цитирайте, за да изтрия после.

Последна редакция: сб, 02 авг 2025, 10:17 от drago_2008

# 110
  • София
  Драго, обожавам ти кухните и апартаментите! Покажи някой ден и нещо от Италия

# 111
Драго, с какво са лакирани?
Аз имам две места които мисля да облицовам с нещо, но ако става с лакиране, ще е супер.

# 112
В Италия с тези продукти, които не знам дали се предлагат на българския пазар, защото не съм търсила

В България ползвах това върху латекса, за да не променя цвета (някои лакове жълтеят) и не е супер лъскаво като ефект.
https://jeger.com/bg/products/jeger-protector-hologram#p=62&srsl … OTYPRzBwu0cm&v=79

# 113
Благодаря, ще го потърся.
И лъскаво да е, не ми пречи, те са 2 стени в сервизни помещения, които бързо ще се нацапат, ако не сложа нещо.

# 114
Дали някой може да ми препоръча мебелист от Стара Загора за кухня? Говорих с един,който по телефона ми каза цена минимум 1500лв на метър още преди да изслуша какво искам или да дойде да види на място. Разбирам  ,че цената се определя от механизми,материали и т.н. ,а така на сляпо някакви хвърлени цифри  ми се сториха страшно несериозни ,та директно отказах да работим заедно.

# 115
Е, казва си човекът, че минимумът му е 1500 на л.м., тоест може и по-скъпо, но надолу не. По-добре да си каже предварително и да не си губите времето взаимно.

# 116
Аз не протестирам срещу цената, всъщност изобщо и не питах за нея понеже ми е ясно че няма как да ми каже защото тя зависи от много неща. Като потенциален негов клиент очаквах информация по-скоро за кога ще има готовност да ми направи проект и ако го одобря колко време би отнела изработката за да си синхронизирам нещата с бояджията и плочкаджията например. Както и да е не ми е важна цената, по-скоро се надявам на препоръки за човек,който работи качествено и да не ме отложи за след месеци, защото искам най-късно до октомври да съм приключила.

# 117
Хм, за да е готов октомври, трябва или да ти вземе 3 бона на л.м., или да е някой куц кон, дето няма работа.
Дано си намериш точния човек и да не съм права, но моят опит показва това.

# 118
За октомври, освен ако не се купи някоя готова модулна кухня, изобщо не си представям дори и човек без работа да успее да направи. Добрите и търсени пък съвсем.

# 119
Тъй като често има обсъждане на мат срещу гланц - да споделя скорошен опит
Моята кухня е бял гланц, от Икеа, с дръжки и пуш отваряне
Направи 2г8м и е все така лъскава и лесна за поддръжка, бързо минаване с мокри кърпи за чистене и нищо повече

Наложи се да чистя кухнята на сина, мат, пуш отваряне, правена от скъпа фирма, ценово 2-3 пъти над Икеа, също на 2 год
Петната от пръсти/длани нямат махане

Общи условия

Активация на акаунт