Нашите кухни - тема 100

• 33 372
  • 741
  •   2
Отговори
# 735
Отново на въртележката - много се пише, малко се чете. С разбиране - хич! 😂

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 15:29 от •mimoza•

# 736
  • Melmak
Драго, ремонтът не е на парче. Защо така решихте? Това е тема за кухни, би било странно да пиша са баня или стая. Да, иначе другите мебели също ще ги прави свекър ми, като гардероби, секция и т.н.

# 737
Пандора, кухнята в сегашната кухня ли ще я правиш или ще я местиш в хола, за да се сдобиеш с още една стая? Това също ще ти е определящо, за да съобразиш останалото обзавеждане
Ще повторя предишните мнения, но най-непреходните варианти са дървесна шарка или бяла кухня.
Ако, обаче, си се насочила към зеленото като цвят, който ти харесва, направи си я зелена, у вас е, на теб ще ти радва очите.

# 738
Пандора, не се сещам в кой магазин, но видях голям избор на плочки, които са подобни на шарените, които ти харесват, но бяха в неутрална гама. Мисля, че биха се комбинирали добре с пастелно зеленото, което ти харесва за вратичките. Във всякакви цветове ги имаше - бежаво, сиво, пастелно синьо и зелено, и т.н.

miraluba, честито! Simple Smile

# 739
  • Melmak
Благодаря, балерина.
Няма да сменяме положението на кухнята. Ще си бъде в старата стая.

# 740
Angel_Dust, извинявай, но пак не си разбрала.
Пещерната кухня няма нищо общо с нейния случай - тази снимка е примерна и споделих как аз съм променила решението си в движение.

Понеже "обсъждането" минава в такъв тон, да се изкажа и аз за цветовете и вратичките.
Пандора, смело избирай кухня в цвят, аман от бели кухни, скука отвсякъде. Може да бъдат наречени "класически", "непреходни", но за мен са безкрайно скучни. Браво и за избора на прави вратички - фрезовани вратички имаше и баба ми дори (а тя е родена в началото на 20 в.).
"Пещерната" кухня е прекрасна да я гледам и да й се възхищавам, бих искала да имам такава, но нямам помещение, подходящо за нея. Няма да я избера, защото толкова хубав и наситен тъмен цвят не ми пасва на ню-ню кухненския бокс. А и няма да мога да я поддържам в перфектно състояние.
Да споделя, че в Салекс бях видяла няколко разкошни за мен десена плоскости - ръждива стомана, метализирани и подобни. Разкошотия. Но не можах да измисля как да ги съчетая с друг цвят - нямах и достатъчно време да обикалям и обикалям в кръг около мострите.

За мароканския тип плочки - харесвам ги по принцип, но става много шарено, наистина. Вероятно бързо ще ти омръзне. Огледай и други варианти. Една потребителка беше сложила за гръб на кухня т.нар. "каменен фурнир", виж го в нета. Кухнята беше дървесна (примерно дъб), а гръбчето и една стена (тясна, тип колона) - с каменен фурнир. Изглеждаше страхотно. Но не знам как се държи във времето този каменен фурнир откъм поддръжка в условията все пак на кухня.

Не към теб, а по принцип:
Картел има само 1 значение
1. Спец. В икономиката — обединение на сродни едри предприятия за диктуване цените на пазара и за борба с конкуренцията. Картел на производителите на тютюн.
2. Разг. Съюз, обединение.

Т.е. картел е незаконно обединение.
Освен това е в мъжки род - един картел. Цитирам "Най - добре е картела"

Добре, че темата е пред приключване. Както напуснах интериорната тема, да не преча на естетите, така и темата за кухните ще напусна. Ако имам нужда от съвет, знам на кои потребители да пиша на лично.

# 741

Общи условия

Активация на акаунт