Нашите кухни - тема 100

• 31 154
  • 693
  •   3
Отговори
# 690
Може ли линк към двата хладилника да се види, че са/не са с еднакви габаритни размери?
Кое налага толкова честа смяна на уредите?

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 08:49 от •mimoza•

# 691
  • София
man_darin_kа, никакъв проблем Joy аз затова се "похвалих", да обърна внимание.
И мм да са разликите, за тези уреди може да е проблем.
То и като купувахме втория хладилник внимателно сравнявахме мм-етрите, но гледахме дупката на шкафа, в която да влезе, не ми бе хрумнало че може да има разлика във вратите. Което стана ясно след като монтирахме всичко при отваряне на горната врата.
Може да се наложи прикриване, важното е да не е по-голямо.Вече и имахме опит от замяната на първата миялна, новата се оказа по-дълбоко . За щастие с опиране в стената се събра, докато при старата имаше около 1.5см отзад, иначе трябваше на къртим мазилката

mimoza•, първият едва ли се продава вече - беше преди 12 г., но причината за замяна на Whirlpool го изключваше изобщо като марка.
Габаритът определено е един и същ иначе нямаше да можем да го напъхаме в дупката.
В случая има разлика, която не е в габаритните размер.
Почти всички замените са по принуда - повреди, които бяха скъпи и непоправими,
Възможно е и интензивната употреба. Грижовни сме към уредите си, поддържа ме ги, ремонтираме, когато са извън гаранция (ако ни е по силите), но никой от тях няма почивен ден.
Пералнята и сушилнята може да работят почти целия ден. Миялната, ако не събере всичко пускам 2, на ръка само нещо, ако не мога да изчакам 1 ч.

Скривам, че е за книга Joy
Скрит текст:
Котлони неидукциона стъклокерамика (умишлен избор, тъй като имам стари Zepter-и които не стават за индукция):
#1. Тека - причината за смяната бе счупване по моя вина - падна стъклено бурканче с подправка и отчупи ъгълче в предната част, беше на няколко месеца. Работеше така, но имаше  опасност да се нарани някой. Признавам си, че го замених с удоволствие, не ми допадаше управлението му.
#2 Bosch - тук предприехме предохранителни мерки, в това число има и метален канта по двете дълги страни, а в шкафовете над него няма нищо, което може да го счупи при падане.Joy... Е, имам на едно място лека повреда на стъклото, но това са от рисковете от на допълнителните готвачи вкъщи Joy, т.е. децата, но си трая.Определено пак бих взела същият, ако се повреди.

Хладилник:
#1. Whirlpool - както е коментирано многократно, проблем бе, че не е много голем, особено, ако си научил семейството всеки да се храни с различни храни по едно и също време. Всъщност основният му проблем се оказа вътрешната пластмаса - напука се и се разруши, което ни принуди да купим нов.
#2 Liebcher -тук една идея по-голям, някак е по-силен, но не трябва да се опита нищо в задната ми стена, т.к. замръзва, е това може и да е предимство в някои случаи Joy

Пералня:
#1. Аристон - бе част от жилището, с изтекла гаранция.
#2. Whirlpool - повреди се лагер, като я извадихме имаше и спука се казана, за щастие в горната част и нямаше теч. Ремонтът бе 70-75 % от цената ѝ. За нещастие не само с 2г. гаранция, изглеждаше като току-що купена ревеше ми се като я гледах.
#3. Bosh със сушилня - малко след 5 г. , лагер/двигател,  лагерът водеше до нов барабан, цената на ремонта на този който не направихме на Whirlpool, но решихме че си заслужава скъпия ремонт, предвид цената на нова такава, но 2-3 месеца след него се повреди Аква стопът, който е капсулован в маркуча... още в пазя на терасата.
Опитахме се да я спасим, дори със жертвата да сме без пералня ~ 2 месеца (части на поръчка след това ремонт в сервиза), но не ѝ било писано.
Харесвах я направо бе беззвучна сравнена с #2, при стандартен мотор, #2 ми спираше мислите като центрофугира.
#4. АЕГ със сушилня, ...дано скоро няма #5

Миялна:
#1. Gorenje  - бе част от жилището, с изтекла гаранция.
#2. Whirlpool - не помня казва бе повредата, но бързо взехме решение да не ремонтираме.
#3. Bosh - сравнена с другите два определено я харесвам тиха по-голям обем - мия големи неща без да вадя кошници, има 3та кошница - страшно удобно, взето в съседния шкаф със чекмеджета нещата са ми на почти надеждно ниво както са и в миялната. Малко трудно свикнах със Зеолита, но вече изчаквам като свърши и не си горя ръцете... Преди 2 седмици я реанимираме (сами, да са живи и здрави помагащите в you tube) и сега се надявам да служи вярно още дълго.

Фурна:
#1. Whirlpool - беше ми любима, не знам друг производител да има подобен дизайн, то и те вече нямат. - няма изпънала дръжка - бе вкопана, няма стърчащи копчета, основната причина да я купя бе дизайна, изобщо не ме интересуваше, че няма пиролиза, телескопични водачи или други функции. Дизайн и рецептите и съм щастлива.
Миналата година я сменихме и ми беше много мъчно. Повреди се терморегулатора и вентилатора, ремонтът щеше да е ~ 200-300 лв., а беше започнала и да гние отзад, както  уплътнението на врата не беше съвсем ок, въпреки че го сменяхме.
#2. Miele - най-простия модел, отново без нищо специално като телескопични водачи или пиролиза, но пък максимално изчистена визия, като има страхотни тави - емайлирани, има рецепти (е, не колкото старата ми), има и стърчащи копчета, вместо сензорно управление, и дръжка, но свикнах Joy

# 692
Desem, понякога слагат подложка под вградените хладилници, за да се изравни вратичката на фризера с другите вратички на долен ред. Моят е с подложка, май 2см беше. При вас нямаше ли такава възможност?

# 693
Чудя се дали да плача или да се смея 🫤
Искрено съчувствам, че толкова уреди сте тествали, но по всичко личи, че нещата за започнали да си идват на мястото. Щом вече знаете на какво да обръщате внимание и не избирате по цвят и красота - има шанс 😂

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 01:34 от •mimoza•

Общи условия

Активация на акаунт