Нашите кухни - тема 100

• 31 154
  • 693
  •   3
Отговори
# 675
От наблюденията ми от марката Уърлпуул- отзивите са лоши, така че
и аз ще избера Бош винаги.

# 676
catyy m, Благодаря, че уточни.
Не се опитвам да убедя никого - всеки да избере за себе си.  Аз съм направила своя избор, а ти вярвам ще усетиш разликата в качеството, прецизността, материалите и компонентите когато видиш и пипнеш двата паралелно. За тези, които се интересуват,  точно този Бош е произведен в Германия и не бих пренебрегнала това. Наличието на wi-fi свързаност също е екстра. При избор на уред в този ценови диапазон и такава разлика в цената колебания за избора нямам. Съвкупност от неща водят до избора - при всеки различни.
Ето затова казвам, че Whirpооl-a са накичени. Иначе да, идентични са, но не еднакви.
Мандаринка, магазините са пълни със стока, а мебелистите работят по поръчка - избора е Ваш Simple Smile

А те ми дали за Бош-а, че има осветление, това като "екстра". LaughingLaughingLaughing Ама моля ви се, дори социалистическите хладилници Мраз имаха лампичка, все пак не сме светили с фенерче в хладилника, за да си открием храната.
Те и Уърпул-а са го дали като екстра, ама това е друга тема. Осветлението наистина е на ниво и не е съпоставимо със старите хладилници. За подобните модели не мога да коментирам - мострите в магазина не са включени в захранването. Сигурно има хора, които купуват само по тези описания и дори без тях. Моята първоначална идея също беше да оставя голяма дупка с тенденция да имам опция при смяна на хладилника, но нещата не се случиха така и се радвам, че реших този въпрос навреме.

# 677
  • София
Ще вземем Самсунга, който ви показах, пък ще видим. То е малко и до късмет.

Към всички, които вече са минали етапа с проекта на кухня - хора, как преценявате в кой шкаф какво ще държите и съответно колко чекмеджета ще имате например? Видяла съм се в чудо и то май най-вече с долните шкафове. Както виждате и от проекта, кухнята е малка, имаме цели 3 шкафа отдолу и един, който ще е ъглов при мивката.

Най-вляво е хладилника, до него са фурна и микровълнова, следва малък издърпващ се шкаф за бутилки и шишета, след това имаме два нормални шкафа, един ъглов под мивката, където ще стои газова бутилка и филтрираща система за вода, така че освен някакви гъби и веро, няма какво друго да държа там, след което чекмеджета за прибори и в дъното е съдомиялната. Реално кухнята прави Г.

Тези двата шкафа под котлоните сложих една черта, за да си напомня, че искам отвътре да са разделени и да имат рафт, но всъщност не съм сигурна. Чудя се дали единият от тях да няма разделение, за да мога например там да държа някой уред като еър фраер? Също исках да попитам, при горните шкафове този, който е ''ограден'' е планиран да бъде опушена витрина, където да стоят чаши за вино (например), но не съм убедена, че такъв тип прави шкафове са най-удачният избор за малка кухня или по-скоро да са от тези тип шкафове, които са по-квадратни? Изобщо, много съм объркана, а с малка кухня трудно се работи.

# 678
Малки квадратни шкафчета стоят като гардеробчета в детска градина.
Чекмеджетата бих сложила под котлона. При мен в горното са приборите, в средното чинии и купи, а в долното тенджери / тигани. Имам и отделен шкаф за тигани и съдове за готвене, но в чекмеджето са ми най- често използваните.
При мен в горен ред две от вратите на различни стени са клапващи и въпреки, че са големи се оказаха удобни. Във всеки шкаф има рафт, а единия е разделен и вертикално,  но отвън вратичката е една. В единия са чаши и стъкрарии, а в другия в близост до котлона - кутии с брашно, фасул, паста, кафе капсули и т.н
Какво ще сложиш във всеки шкаф определя зоната в която е и уредите, които използваш  в близост. То идва някак естествено или пренареждаш в процес и според твоите навици.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 16:14 от •mimoza•

# 679
  • София
В този проект ме притеснява, че хладилникът и печката са едно до друго. Не виждам място за абсорбер, мивката ако е в ъгъл ми се струва доста неудобно.

В момента ползваме кухня с 3 долни шкафа, единия е 60см с 3 чекмеджета и ми е малко. В баба ми направихме 100см долен шкаф с 3 чекмеджета и събира (почти) всички тенджери и тигани.

# 680
  • София
Аспираторът ще бъде вграден над котлоните. За съжаление с това разполагаме, мястото не е голямо и се налага поне с едно нещо да направим компромис. Честно казано мивката няма да е в самия ъгъл, не знам защо така са я нарисували, а по-скоро ще бъде до котлоните.

А защо ви притеснява, че хладилникът и фурната са едно до друго - имате предвид хладилникът да не се нагрява ли? То не е късно да размествам уредите, затова се допитвам и до вас.

# 681
Няма никакъв проблем да са едно до друго.

# 682
  • София
За долен ред залагам чекмеджета, това за мен е най-удобно.

# 683
И излиза доста по- солено.

# 684
  • София
Ми... Не знам докато си проектирах кухнята, знаейки вещите си си представях кое къде ще е горе-долу... В общи линии за сега съм ок.
Аз като цяло не съм голям фен на чекмеджета и имам само 2шкафа х60с такива и то само защото мебелиста ги пробута на мм.

# 685
Аз обожавам чекмеджета, навсякъде съм сложила. Една вечер седнах и си нарисува кое къде ще е. И горе долу така се получи и в действителност.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 18:54 от Satine

# 686
И аз предпочитам чекмежета.Имам шкаф с три вградени вътре, шкаф с две плитки и едно дълбоко.Ъгловият шкаф е с механизъм за изтегляне.Само горе са ми нормално шкафовете.

# 687
Ако се чудите, дали да има рафт или не - аз бих сложила. Дъската може да се свали на долния в последствие, оставащите пинчета (на които се държи) няма да пречат.

# 688
  • София
Аз съм съфоримката с драмата с вградения хладилник.
Горната врата се оказа по-дълга и се наложи да я удължим ПДЧто. При долната беше лесно - скъсихме с 3 см и презалепихме канта.
Поръчани са нови вратички, но дефекта стана ефект и в временното решение засега е постоянно:
Скрит текст:
като е поставена врата на пералнята е незабележима дупката която се вижда от металната лента (всъщност това е дръжка монтирана на обратно)
Тук се вижда хладилник
с първия хладилник.
Новият хладилник след демонтажа на долната врата, защото при отваряне на горната се отваряше и долната.

Тук се вижда как долната врата застъпва горния механизъм.
Новият хладилник е с по-голям вътрешен обем в това число и фризерната част, т.е. Liebcher са се справили по-добре от Whirlpool.
Същото забелязах и при съдомиялната Bosch (45 см) е с по-голям обем (че и трета кошница има) от Whirlpool.
Съдя по тавите на фурната - сега моя две на веднъж всяка на отделна кошница, докато преди за да измия тава беше необходимо да извадя горната кошница от миялната и тавата се събираше само в една посока.

Може да не се забелязва от снимките, но реално за 12 г. всичко уреди са подменени (2 хладилника, 2 фурни, 2 котлона , 3 миялни, 4 перални - предпоследната още сърце не ми дава да я изхвърлим съвсем, след ремонта на барабана (на цена на нова) поиска и нов маркуч за акватопа), но продължавам да съм привърженик на вградените уреди.
А така изглежда уплътнението на миялната след около 5 г.
Скрит текст:

След смяна на 2 уплътнения под филтъра и тогава в долната част на врата, засега е спасена.

# 689
Десем, надявамсе не се сърдиш, че цитирах твоя случай. Hands V Но наистина не си спомних кой имаше проблем.
Радвам се, че се включи и обясни и илюстрира проблема, това ще е от полза за други, планиращи кухня. И накрая всеки си решава според собствените желания.

Общи условия

Активация на акаунт