Нашите кухни - тема 100

• 31 133
  • 691
  •   3
Отговори
# 660
И аз съм с LG и съм доволна от функционалността му.Освен това много ми харесва цвета му -графит. Като красива мебел ми е и много ми радва окото. Грозно ми е с вграден хладилник.
Не знам как Ви е грозно нещо, което не виждате, но Вие си знаете 😂
Тая "грозотия" освен, че ми завърши логично концепцията за кухнята, ме лиши от "удоволствието" да бърша прах над, под и зад него. По- тихо е, подредено и има хармония.
На мен ми е грозно стърчащ хладилник в линията на кухнята с парашутни шкафове над него и още по- грозно накичен с магнитчета и тЕм подобни, превръщащи го в табло за спомени, което в един момент неминуемо се случва.
Цвета е последното нещо по което си избирам уредите.
‐---------------------
Да, рафта за бутилки е екстра.
На мен са ми различни и ми създават различно усещане като отворя.
Успех с избора!

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 08:35 от •mimoza•

# 661
Не обръщайте темата за и против вграждане.
Въпрос на личен избор е.

# 662
Total No frost, това ми е предложението. От ЛГ и Самсунг нямам оплаквания. Аз гледам само функционалност, красотата не ме вълнува в случая.

# 663
Не споря и нямам такова намерение. Просто аргументирам своя избор. Ако следите темата щяхте да знаете, че решението за хладилника при нас дойде след монтажа на корпуса и преди поставянето на лицето. Микровълновата също смених в движение.
Мнението ми е на база личен опит като ползвател и на двата типа. И двата вършат работата си по предназначение - въпрос на естетика е спрямо цялостната визия на кухнята.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 08:00 от •mimoza•

# 664
Точно така, зависи от концепцията на кухнята какви да са уредите.Аз не си падам по свободно стоящи, имала съм.
Похвалвам нашия вграден- Сименс, каквито са всички уреди у дома.15г експлоатация и освен дребни ремонти на миялната и пералнята,  другите са бетон.Жалко, че в Бг не ги продават вече, но от чужбина се намират.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 09:55 от ДХ3

# 665
Без да съм веща във вградените хладилници, при последната ми обиколка в магазин, за да си купя точно хладилник, свободностоящ, хвърлих око и на мострите за вграждане. На око тези за вграждане на мен ми изглеждаха по-тесни и малки като обем, не в литри, както се обявяват по етикет, а реално пространство вътре.
Със свободностоящите беше същото - на габаритни размери практически еднакви, като отворя - някои ми малеят. Стените на хладилниците, в които е изолацията (и заради еко-изискванията за енергийна ефективност), ги правят все по-дебели и съответно вътрешното пространство намалява.
За вградените преди не толкова много време една съфорумка имаше драма и я обсъди в темата - хладилникът, спрямо който е правен шкафът, се скапал, а нов(ият) хладилник не съвпада по размери хладилна/фризерна част. Оставаше една дупка между двете части, много се чудеше как да оправи визията. Накрая нещо нагоди. Аз лично не бих искала да избирам хладилник според това дали ще ми влезе в шкафа. Склонна съм да сложа свободностоящ хладилник в шкаф тип дупка+горен шкаф за красота, но и за удобство - да не слагам върху него нищо, а отгоре да има шкаф за разни джунджурии, които иначе трупам върху хладилника.

# 666
Повечето хладилници за вграждане да стандартни, така че драма няма.

# 667
Имаше драма, реална, не хипотетична. При съфорумката не беше проблем, по спомен, общата височина и ширина на целия хладилник, а съотношението между хладилна и фризерна част. Точно над фризерната част (или иначе казано под хладилната част) се получаваше "дупката".

# 668
Ние сме с либхер, свободностоящ, 70 или 75 см, не помня колко точно се водеше. Преди това бяхме с либхер за вграждане, но бях намерила модел, който е със само две кошници във фризерната час, а не 3, както са стандартно. Ние сме голямо семейство, взехме сегашния с идеята да имаме достатъчно място, но май трябваше да послушам мм и да сложа два вградени Grinning Иначе за марката не сме се чудили изобщо, ползваме ги 10+години и нямам никакви забележки. Храната ми стои свежа много време, не са правили проблеми.

# 669
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Аз пък си взех Bosch-a. Гледах го този Уърпул, но ми се стори твърде накичен отвътре от което са докарали цена, но дали не е за сметка на друго?!
Бяха един до друг двата, избора беше единодушен от раз.

Mimoza, може ли да споделиш какъв модел е Bosch-a. Благодаря!

# 670
Да, стандартни са и да, малеят /така или иначе малките по обем/ и поради тази причина на място смених Samsung-a за вграждане за който бях отишла със 71см Bosch. Голям и просторен е с добра организация и широки дълги рафтове на вратата. Whirlpool-a е с 3 реда чекмеджета в хладилната част /ако говорим за един и същ модел/ , което на мен ми идва в повече и ми заема свободното лесно достъпно пространство.  Задната част на най- горния рафт при 2м хладилник не е най- практичната за хора със среден ръст. Отварям и виждам 1/2 от хладилника "блокирана" в пластмаса, което "изяжда" иначе големия на хартия обем. Най- долния рафт на вратата следва да е отворен отпред, за да е използваем.
Най- добре е да се видят и преценят на живо.
Скрит текст:

Дупката си я има, а дали и колко ще се вижда зависи от майстора.
Скрит текст:

Ако си вземе хладилник с размери като на стария вграден разминаване няма да има, защото литрите играят само в хладилната част от аксесоарите, а фризерната е с разлика в обемите до 1л, което на практика няма да усетите.
Аналогично, ако си купите свободно стоящ и го сложите в голяма дупка пак не е ок и ще запушвате с бленди. И стана мазало.

BlueSky7, този е модела, който избрах за себе си.
https://www.technomarket.bg/hladilnitzi-za-vgrajdane/bosch-kbn96vfe0-09219738

https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/fridges-freezers/fridge … -bottom/KBN96VFE0
Чекмеджето за зеленчуци е с регулатор за влажността, а това над него поддържа около 0°С.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 13:01 от •mimoza•

# 671
  • София
Относно шума - ако се избере хладилник поне с енергиен клас C, a какво остава за B или A - те са с ниво на шум 35 децибела, а някои и по-малко, така че са на практика безшумни.

# 672
Старите маркировки А+   А++    А+++, не са съпоставими с новите.  Модел, който е бил A+++ според старата система, може сега да получи клас C, D или по-надолу.
Гледайте си годишната консумация до колкото е важно за Вас, а двата показателя /енергийна ефективност и шум в db /нямат пряка връзка помежду си.
Децибелите може да са толкова и на D и Е .😜 Мен ме вълнуват неща от рода на действителен обем, организация на пространството и време за замразяване на определени кг храна .

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 12:22 от •mimoza•

# 673
  • София
mimoza упорито се опитва да убеди, колко по-хубав е Бош от Уърлпул, но този, който аз съпоставям с Бош-а не е с 3 реда чекмеджета, а е същият като разпределение като Боша, който тя е показала (както и отбелязах първия път) Simple Smile А трите треда чекмеждета си имат своето приемущество. Всеки си преценява каква функционалност му е удачна, защото пък не всички са дребни хора. Нашето семейство не е, така че подобен хладилник ни е добре, примерно.

# 674
 Задната част на най- горния рафт при 2м хладилник не е най- практичната за хора със среден ръст.
Най- добре е да се видят и преценят на живо.

Аналогично, ако си купите свободно стоящ и го сложите в голяма дупка пак не е ок и ще запушвате с бленди. И стана мазало.

Чекмеджето за зеленчуци е с регулатор за влажността, а това над него поддържа около 0°С.

1) И за жени с ръст, който е над средния (175 см.), дори хладилник 180-185 см. е неудобен за стигане на нещата на най-горния рафт на хладилната част. Наистина, най-добре е да се види на живо.
2) Никакви бленди няма да слагам, свободностоящите хладилници имат нужда от охлаждане, препоръчва се 5 см. от всички страни. Дори бих направила шкаф за по-широк хладилник, не стандартните 60 см. ширина габаритни размери, ако някой ден реша да сменям с по-широк. Всъщност точно такъв по-широк хладилник - по спомен 75 см. ширина, при същата височина, си харесах, когато отидох в магазина последния път. Това, което ме спря да го купя, е че бързах и нямах възможност да се занимавам с търсене на хамали да ми го качат 7 етажа по стълбите (нямаше да се събере в асансьора). Затова купих стандартен 60 см.
3) Този, който купих, също е с регулатор на влажността - Фреш-нещо си в чекмеджето за зеленчуци. И също има допълнителнителен рафт за колбаси/месо/риба. И не е Бош. Но пък е Тотал ноу-фрост, което би трябвало хладилник за почти 3 К лева задължително да има. А те ми дали за Бош-а, че има осветление, това като "екстра". LaughingLaughingLaughing Ама моля ви се, дори социалистическите хладилници Мраз имаха лампичка, все пак не сме светили с фенерче в хладилника, за да си открием храната.

Общи условия

Активация на акаунт