Нашите кухни - тема 100

• 33 383
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Ама кой казва, че цвета ще е за сметка на изработка, качество и функционалност?
Нали кухнята ще е по поръчка, дали ще е зелена, розова, пембена е въпрос на личен вкус и нищо повече.

# 721
Всичките предложения на Mimoza и двете на Lqlq са супер, тъмно зелената е страхотна. Обаче на тези прави врати, дръжки определено не бих сложила, единствено тип кант дръжка. От там и цялата визия се променя. Мисля, че трябва и на това да се обърне внимание.

Ако имаш голям мерак за шарените плочки, сложи ги зад котлоните само и то така, че да може на тяхно място да влезе едноцветна плочка ако ти втръснат и останалата част все пак е дюс. Цяла стена с такъв точно гръб подхожда по-скоро на селска или ретро къща и на друг дизайн. Правите вратички са със съвременно излъчване. Не е добре да се смесват различни стилове в кухнята, а за цялото жилище пък - съвсем.

# 722
Снимките са за онагледяване на различни цветови схеми. Мисля, че от там трябва да тръгне.
Моята първоначална идея и желание баха нещо подобно.

В движение и след като размислих се уверих, че такъв тип горен шкаф е твърде плитък и не е за моите нужди. Също и навява спомени от соц времената - махнах подобен мастодонт от кухнята, чиято горна част стърчеше напред. В този случай шкафовете с най- голем обем остават тай- трудно достъпни. След това размислих и за цвета. Въпреки, че имам голям прозорец в кухнята не мога да си представя да бях сложила тази чернилка /тъмно синьо/ и да готвя на барова обстановка. Исках и кухня без дръжки. Щеше да стане пещера. Наши приятели имат тъмно сива кухня - еми тъмно си е и са сложили 4 вида осветление само в кухненската част + лед лента над плота.. Тавана прилича на дискотека.
Накрая завих в диаметрално различна посока - светла кухня с дръжки, а тъмно синия цвят сложих на цяла стена в хола на която лежи светъл диван. Във всеки един момент мога да вкарам цвят където и какъвто поискам. Килим, щори / завеси, калъф на диван, цвят стена/и, възглавници, декорации и така до безкрай.

# 723
  • София
Предвид цвета, които показа, явно тя клони към свежарска, светла кухня, не към мрачни тонове . Не съм обърнала внимание, но пускала ли е останалото от жилището, защото говорите кое как ще се върже, все едно го е правила.
Аз единствено, че този цвят малко с по-ретро/класически дизайн го свързвам и според мен с фрезовани вратички е по-добре... Но, както казах, реално тези нюанси на зелено, млечно сивкави, са изключително неутрални и лесни за комбинации, единствено зависи какво гръбче сложи. Може да стане и напълно неутрална...

В пинтерест има мн зелени кухни във разни цветове и нюанси и комбинации, може да си гледа на воля.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 12:51 от Angel_Dust

# 724
Единствено обръщам внимание на нещата върху които да помисли и да погледне и други аспекти. Не качвам снимка, за да търся оценка на моя вкус, а за пример как и защо съм променила решението си. Искам кухня в "еди какъв си цвят" в готов вид и на голяма площ може да се окаже не точно търсеното.
Не е нужно да качва снимки на останалите помещения, за да коментираме, че е добре кухнята да кореспондира с тях.
Скрит текст:
От показаната снимка от ФБ тая бленда над горните шкафове ми избоде очите

# 725
  • София
Да, аз го изтрих преди да напишеш, това за тъмната кухня... Но вие се захванахте даже с конкретното зелено, не такова, пък онакова по-добре... Ако това е нейния нюанс, лошо няма. Светъл е, трудно ще стане пещерно.
Малко изборът да са плоски, че да му е лесно на мебелиста и да не го тормози, ми е странен... Като го прави да го прави докрай според желанията си, ако му е трудно, да я препрати на друг, а и не рядко всъщност вратите се правят от др фирма, няма да е голямо затруднение.
За другото, ако стилът и вкусът й е такъв, мога да предположа, че той се отразява и в останалата част на къщата. Ако тя си е купувала или ще си купува мебелите.

За другото си права и не случайно съветът ми беше да поразгледат повечко мостри по магазини, въпреки че, тя реално е харесала цвета, като гледам точно на мостра в магазин, не на картинка, картонче, парченце, а са си няколко шкафа.

Ikea ми се върти, че в момента имат мн подобен цвят. Може да отиде да види ако си има наблизо. Там са им достатъчно големи мострените кухни, ще  усетят според мен добре, дали би им било уютно в подобна..

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 13:25 от Angel_Dust

# 726
Никой не е казал, че "такова, а не онакова" зелено е по-добре. Жената попита какво съчетание бихме направили, като идеи и толкова. Аз доколкото разбрах снимката й е илюстративна, питането е за зелена кухня, а не за точен номер зелено по каталог.

# 727
Angel_Dust, извинявай, но пак не си разбрала.
Пещерната кухня няма нищо общо с нейния случай - тази снимка е примерна и споделих как аз съм променила решението си в движение. Зелените снимки от Пинтерест са случайни и показват контраст, драматизъм или хармония - да реши какво иска за нейната кухня, за да може вече целенасочено да търси подобна комбинация и нещата ще се подредят. Не и предлагам цвят! Избрах умишлено в нейната гама, за да ги усети по-лесно. ТолкоС по този въпрос!

# 728
  • София
Аз съвсем обратното, всъщност разбрах, че е видяла тази кухня от първата снимка и е харесала точно това зелено, но се чуди него с какъв гръб и плот да съпетае, като донякъде и се иска мн шареното, но да не е плочки и не е сигурна то дали би стояло на това зелено или какво друго би му отивало...

# 729
  • Melmak
Благодаря ви, дами, каквото и да напишете, да знаете, че не се обиждам. Няма за какво. Абсолютно е нормално да имаме различен вкус!
Като цяло тъпото на снимките е, че нюансите не се хващат добре. Идеята ми е за такъв тип зелено, не съм се спряла още на конкретен цвят. Не искам да е тъмно в никакъв случай!

Снимки на жилището не съм качвала, защото и да кача няма да са релевантни. В момента се ремонтира едната стая, коридора също. Ще сменим настилката. Апартаментът е хол, стая и кухня. Кухнята е самостоятелно помещение, не е кухньохол. Обмислях да сложим същите плочки от коридора към кухнята. За сега си мислех за greige като цвят.
На мен основния ми проблем е цветовете. Вие говорите за материали, разпределение. Аз това лесно ще го обсъдя със свекър ми. Ще харесам цвят на живо задължително, даже с него мога да ида като купува материалите, вече панти, дръжки пак. Няма да ме остави с някакви смотани панти.. той за клиенти смотани не слага, та за нас ли.
Но аз съм човека, който ако беше станал дизайнер, щеше да умре от глад.
Искам гладки врати без орнаменти, мисля, да сложим дръжки.
За сега въпросът не е къде и какво като чекмедже, щкафче, съдомиялна. А по-скоро как да разпределим цветовете.
Ако не е зелено, наистина не знам какъв цвят. Не искам бяло в никакъв случай.
Първата снимка, която показах е с бели горни шкафове и виждам, че е модерно горе да са един цвят, долу друг. Не знам дали го искам.
Искам да има един ред шкафове горе, а не два. В момента сме с два реда горе и не е моето!

# 730
Да, да, точно така.
А сега да се върне и прочете последните страници, да си отговори на въпросите като вземе предвид отметките и да реши. Ние няма как да знаем. Какво допада на всяка от нас е без значение за нейната кухня.
Нагледала съм се на достатъчно неща, които аз смятам за парадоксални, но хората си ги искат и харесват.

Като цяло тъпото на снимките е, че нюансите не се хващат добре. Идеята ми е за такъв тип зелено, не съм се спряла още на конкретен цвят. Не искам да е тъмно в никакъв случай!
Как ще стои избрания цвят в твоя дом е ключово. Два пъти съм пребоядисвала стените на старата кухня и когато правих новата мебелиста ми предлага цвят Сахара, Кашмир и още разни бежови, че били много харесвани. Обаче тези цветове в точно това помещение вкъщи стоят не бежово, а бозаво, засечено / разбирайте не поддържано /и мръсно. От голямо значение е естествената светлина и осветлението.
Така, че дори да отидеш със свекър ти и да видиш цвета в магазин, не би помогнало особено. Най - добре е картела или мостра и вкъщи.
Оказа се, че не съм фен и на двуцветните шкафове, но това си е мое мнение и си имам съображения. Гледам на кухнята като дългосрочна инвестиция и подминавам с лека ръка ежегодните тенденции.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 14:27 от •mimoza•

# 731
  • София
Аз имам и друг съвет... Остави дизайнерските мисли и колко си неспособна настрана. Както и всякакви тънкости и подробности.
Отвори  пинтерес напиши си там sage green kitchen, натам върви нюансът ти, но ще ти излязат разнообразни зелени кухни... И спри да мислиш, и почвай да гледаш, да цъкаш, пак да гледаш, зарови се дълбоко, не мисли, просто запази 20-50-100 снимки, които първосигнално те привлекат. После от тях махни, които нещо те подразни особено много. После вече гледай останалите и търси приликите и анализирай, защо си ги запазила, вероятно ще има едно общо усещане, ще видиш дали например клониш към плот от дърво или камък, ако е дърво, вероятно повечето ще са с подобен цвят, ще видиш дали те привлича повече избелено, жълто, тъмно... Ако е камък пак ще видиш дали клониш общо към светли или тъмни... Дали ще си подбрала повече снимки с двуцветни или едноцветни шкофове и тн... Горе долу ще можеш да си направиш "палитра" да знаеш какво да търсиш после. После им разгледай дръжки, осветления, подове, мивки, смесители и тн...
В крайна сметка мисля, че ако отделиш 2-3часа ще си изясниш много неща... Ще имаш евентуално даже и резервни варианти ако мъжът ти тотално не приеме нещо.

Това с цветовете, което мимоза пише е така, донякъде с осветление също може да се реши, но според мен то е на второ място, така или иначе есин цвят, особено такъв сложен, се променя 20пъти през денонощието.Но първо трябва да имаш някаква най-обща представа какво искаш, а нюансите вепе ще ги донагласиш.

# 732
Скрит текст:
Аз имам и друг съвет... Остави дизайнерските мисли и колко си неспособна настрана. Както и всякакви тънкости и подробности.
Отвори  пинтерес напиши си там sage green kitchen, натам върви нюансът ти, но ще ти излязат разнообразни зелени кухни... И спри да мислиш, и почвай да гледаш, да цъкаш, пак да гледаш, зарови се дълбоко, не мисли, просто запази 20-50-100 снимки, които първосигнално те привлекат. После от тях махни, които нещо те подразни особено много. После вече гледай останалите и търси приликите и анализирай, защо си ги запазила, вероятно ще има едно общо усещане, ще видиш дали например клониш към плот от дърво или камък, ако е дърво, вероятно повечето ще са с подобен цвят, ще видиш дали те привлича повече избелено, жълто, тъмно... Ако е камък пак ще видиш дали клониш общо към светли или тъмни... Дали ще си подбрала повече снимки с двуцветни или едноцветни шкофове и тн... Горе долу ще можеш да си направиш "палитра" да знаеш какво да търсиш после. После им разгледай дръжки, осветления, подове, мивки, смесители и тн...
В крайна сметка мисля, че ако отделиш 2-3часа ще си изясниш много неща... Ще имаш евентуално даже и резервни варианти ако мъжът ти тотално не приеме нещо.

Това с цветовете, което мимоза пише е така, донякъде с осветление също може да се реши, но според мен то е на второ място, след като ти имаш някаква все пак обща представа какво искаш.
Благодаря ти, че отдели от времето си да пренапишеш част от поста ми! 😃

Скрит текст:
Зеленото не е задължително лош цвят, стига да е правилния и правилно дозиран за вашето помещение. Изяснете си усещането, което искате да създава, потърсете правилните /за вас/ цветови схеми, като разгледате възможно най- много. Обсъдете ги със съпруга си, има вероятност спрямо излъчването да му допадне нещо. Не на последно място можете да добавите зеленото като акцент, който лесно бихте сменили. В Pinterest има много идеи, съберете в папка и по метода на изключването запазете тези, които най- много допадат и на двама ви.
Малко зелени идеи, но създаващи различно усещане..
Скрит текст:

Иначе да, на голяма площ си е ангажиращо и с риск са ви омръзне.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 14:40 от •mimoza•

# 733
Аз пък разбрах, че се питаше и за едни плочки. От там тръгнах за стила на жилището. Не е нужно да го показва, а само да помисли какъв стил ще гони макар и при ремонт на парче. Аз не разбирам чамова кухня, хол с мебели с вратички лак, баня в индустриален стил. НЕ казвам, че такова е нейното, а че трябва да има хармония между различните помещения без значение имали ли врати между тях или не. Това се отнася и за цветовите палитра, защото нали и за цвят на кухнята се пита.

# 734
  • София
А? Извинявай, че съм се съгласила за цветовете...
За другото, аз от началото я пращам в нета и по магазините да гледа на кило.

Съвсем не вс се върти около теб и постовете ти, нито всеки мой се отнася конкретно за някой твой... Някои всъщност изобщо не бяха адресирани до твоите писания, но ти се припозна😁

Драго - така е, но предвид, че плочките, които не трябва да са плочки са същата палитра, като шкафа, в смисъл има го цвета... Проблем няма, но си мисля, че това е палитрата, която харесва... А в тези плочки има мнооого цветове... 😂😂😂 Стига и тук там да намята по някой и ше има и връзка и веселие...
Вече стилово натам мебелите тя си знае... Но предполагам и натам може да помага и свекъра.

Общи условия

Активация на акаунт