Нашите кухни - тема 100

• 33 391
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
  • Melmak
Благодаря ти, силвър!
То си е за завиждане, свекър ми е душичка. Каквото искам, това ще ми направи. Няма да го изтезавам много, искам гладки плоскости и това е.

Но мм припада каква е тая зелена кухня?
Според вас дали ще е ок с плочки greige? Какви плочки бихте сложили?

# 706
Защо? Защо бе хора тръгвате от цвета, когато имате по- важни неща да решавате като проект, тип шкафове, материал, покритие.....и то при положение, че имаш такъв картбланш?!
Не съм привърженик на цветни кухни, ако трябва да е цвят съм пристрастна към нейви синьо /евентуално с дърво/, но предпочитам светли и просторни кухни.

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 22:15 от •mimoza•

# 707
  • Melmak
Защото другото вече е обсъдено с мебелиста.

# 708
Тогава вижте картелите на избрания материал.

# 709
Скрит текст:
Здравейте! Влизам и аз в темата за кухня, най-после се разделям със старата, която наследих. Ще правим изцяло нов проект по поръчка. Проблемът е, че дизайнерското ми мислене е точно 0. Като цветове и съчетание ми е най-трудно. Ще сменяме и настилката, хубавото е, че мога да избера каквото искам. Но много трудно с цветове и съчетания. Женските неща са ми чужди в това отношение. Свекър ми е мебелист и ще прави кухнята, поне на него доверие имам.
Видях днес това, искам гладки врати, без орнаменти. Вие какво мислите за нещо такова. Не знам защо съм решила, че искам зелено! Какъв цвят плочки бихте сложили?

Преди мечтаех за по-свежо гръбче, тип това:

Но не искам да са плочки, а гръбче. И мм не е много фен, а това си го представям с бяла кухня. Аз пък не искам бяла.
Какво мислите? Всяка идея и съвет ще е от полза!
Малко ще ти вляза с бутонките, няма да се сърдиш. Знаеш, че си мой човек.

Разкарай ги тия шарении, бяха модни преди 10г.
Имаш мебелист който няма да прави компромиси. Възползвай се. Изберете плоскости висок клас, егер или нещо такова, той знае кой МДФ е най устойчив. После плота. Защо не и камък? Ако няма бюджет сложете хубав термоплот. И гърба да е същия. Циганиите не са на мода. Сложете най добрите възможни механизми, ще ме споменаваш.
Цветовете, не гледай какво е на мода сега. Това камуфлажното пистачо ще излезе от мода до 1 година, после тая кухня ще я гледаш дълго. Освен ако не харесваш цвета страшно много.
Избери естествен цвят, да се връзва с общия ви интериор, но да има модерно излъчване.
За разпределението слушай мебелиста.
Очакваш дете, посмисли и вратичките да не са много лесни за отваряне. Simple Smile Тези протектори, които слагаме са гадни и увреждат повърхноста. Не препоръчвам пуш.

# 710
  • София
Като ти е харесало зеленото, ако все пак и мъжът е съгласен - слагай зелено... Свекър ти предполагам ще може и зелена кухня да ти направи без проблем, а цвета към функционалност няма отношение.
Аз не харесвам мн еднакъв плот и гръб, а тези от показаната кухня ми седят съвсем евтин изкуственяк. Харесвам гръб от плочки много, но от шарении аз лично се отказах, защото знаех, че ще ми омръзнат бързо. Но ако теб една шаренийка ще те радва всеки път когато се вихриш в кухнята - давай. Изобщо не ги мисли какво било модно и какво не.. Мисли си теб какво би ти топлило душата.
така и не разбрах искаш или не плочки, или гръбче... Има доста кухни в такива цветове в нета поразгледай си повече. Твоята шарения сама по себе си би застанала добре в показаната кухня.

# 711
So Lucky*, браво за поста! Не посмях да го напиша, а и да бях, не би могъл да звучи по- точно!

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 06:52 от •mimoza•

# 712
В празна кухня (без посуда и уреди по плота и каквото там ще се появява неизбежно с времето, защото е работна среда) всяка шарения и всеки цвят може да стои добре. За мен е важно да си го представя как би изглеждало всичкото в употреба (по моя начин) и дали в крайна сметка от шарения гръб ще остане да се виждат едни малки накъсани части, закрити от всякакви цветове и размери съдове и уреди, докато се ползва кухнята.
За шкафовете - бих ги направила цветни, ако много държа, но еднакъв цвят и при това - с МДФ боя, за да мога един ден с чиста съвест просто да ги пребоядисам, ако ми писне цветът.
От мода не бих се ръководила в общия случай, независимо дали става дума за кухня или друго помещение, че догодина що ще чиня?!  Simple Smile  Някои модни сменяеми елементи мога да взема предвид, но не повече.
Бих се опитала също първо да постигна общо решение за цвета, щом имате спор, пък после да го поръчвам.
Аз съм решила въпроса с работния плот и гърба с гранит и смятам решението си за удачно и практично във времето - лесно се поддържа, не губи естествената си красота...повече няма какво да искам от него.

# 713
  • София
Хич не остават малки части от шаренията, каквото и да наслага, ще се вижда пре достатъчно, уредите в крайна сметка 90%не са шарени. Сега, ако на таз шарения почне да слага кани и тостери на цветя, няма да е ок😂

Така или иначе това е адски субективно и за мен е странно за такива неща да питам чужди хора, които няма да живеят и ползват мястото.
Аз бих препоръчала да пообиколите с мъжът  под ръчичка няколко магазина с повече мострени кухни, с отворено съзнание и да погледате цветове и варианти, с уговорката, че не гледате бяло, щом не искаш. Ако той си има нещо, което категорично не харесва, махнете и него... Гледайте цялостно усещане, какво събуждат у вас разлипни цветове и конфигурации... Така на голямо, не на мостри.
Аз например, мога да кажа, че освен гърба и плота, мн ме дразни в случая, че телата са бели и само вратите зелени.
Съвсем реално погледнато, този зелен нюанс, всъщност е доста неутрален и непретенциозен и леано се връзва с други цветове. Така че, общо интериорно не е проблемен.
Лично аз на такъв цвят ако плота е камък бих си избрала почти бял, с малко, бледи сиви жилки, ако е дървен, някои избелен и /или сивкав нюанс на дърво... 🤷‍♀️ За гръб или същото, но аз съм фен на плочки, така че бих отишла на някави бели интересни плочки.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 09:09 от Angel_Dust

# 714
  • Пловдив
Споделям и нашата трансформация на приземния етаж.
Скрит текст:

# 715
  • Melmak
Благодаря ви. Като цяло кухнята от снимката я споделих повече като цветово решение, иначе сте прави, че е некачествена. Показвам я по-скоро като визия.
За гръбчето, искам гръбче, не знам още дали се намира такова, имитиращо плочките. Сигурно има, още не сме ходили за плоскости и материали. Като цяло ще ме оставят да направя каквото искам, мм ще се съгласи и на шареното, свекър ми казва “аз не мога да готвя, ти ще готвиш, важно е на теб да харесва”. Преди години една жена му подъчала тиквена кухня на цвят. Ми направил я е, каквото поръчала, това е изпълнил. Така че проблемът ми е по-скоро цветови.
Гледам напоследък всичко е бяло, леко сиво или подобни. Аз не искам такова бледо или бяло. Много ми е трудно с цветовете.

Снимката е от фб група.

# 716
За мен показаната втора кухня, макар и в същия цвят, стои по-добре и по-елегантно с еднаквия цвят на горни и долни шкафове.
Както казва и Ангелчето, пообиколете, погледайте, ще се избистри идеята и за вашата кухня. 

# 717
  • София
Има ли определена причина да искаш менте плочки, а не истински. Искрено не разбирам. Понеже имам плочки, ако е до поддръжка, честно казано, аз нямам никакъв проблем. Толкоз пак би се налагало да чистя всеки др вариант, което реално е радко и лесно.

# 718
Зеленото не е задължително лош цвят, стига да е правилния и правилно дозиран за вашето помещение. Изяснете си усещането, което искате да създава, потърсете правилните /за вас/ цветови схеми, като разгледате възможно най- много. Обсъдете ги със съпруга си, има вероятност спрямо излъчването да му допадне нещо. Не на последно място можете да добавите зеленото като акцент, който лесно бихте сменили. В Pinterest има много идеи, съберете в папка и по метода на изключването запазете тези, които най- много допадат и на двама ви.
Малко зелени идеи, но създаващи различно усещане..
Скрит текст:

Иначе да, на голяма площ си е ангажиращо и с риск са ви омръзне.

# 719
На мен ми харесват зелени шкафове, бих се спряла на маслинено сиво-зелено, не ментово или тревисто. Натурален тон е, по-скоро непреходен, напомня билки, градина, спокойствие. Лесно се съчетава с кремаво, сиво, камък, дървесни тонове, месинг, както и с различни стилове - cottage, скандинавски, колониален, модерен.
Бих го съчетала с бял плот и сив/бял гърб с някаква много лека текстура, но е важно и какъв е пода, ако е студен - по-скоро бих вкарала дървесни горни шкафове или етажерки.
Разбирам желанието да се тръгне от цвета, кухнята, особено ако обичаш да готвиш, е на първо място вдъхновение, и след това изработка и качество, като едното не е необходимо да е за сметка на другото.
Ако искате технически камък, има един цвят Mora на Cemstone, който е много приятен, светъл с много леки сиви пръски и според мен е подходящ за повечето пастелни кухни, може да го погледнете на живо.
Зависи какво излъчване търсите, но с гладки чела е предполагам по-скоро модернистично, слагам няколко идеи по-долу Simple Smile
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт