Нашите кухни - тема 100

• 22 621
  • 485
  •   2
Отговори
# 195
  • София
Вратите са масив ясен. Не мога да преценя дали е по-скъпо МДФ. Самите кухни са модулни. Нищо по-завъртяно не правят, слагат бленди да обират разликата.

Служителите си разбират от работата. Всичко беше много точно, но за съжаление няма да стигна до монтажистите.

# 196
А, ок, масив е друго.За една ВИК част не мисля, че си струва да се отказваш.Повечето наистина не се занимават.Нашата кухня струваше над 20000лв.( с плотовете) и плащахме допълнително за монтаж на уредите и за вик, като вик търсихме отделно от монтажистите.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 09:21 от ДХ3

# 197
  • София
Не видях разлика в цените в сравнение с МДФ, та не мисля, че вратичките вдигат цената. Дори в Икеа вратичките ясен/МДФ са на съизмерими цени. Просто си е скъпо в Диалог.

Не ми се занимава да търся ВИК и да координирам всички. За толкова пари все някой ще предложи и свързване на уредите.

# 198
  • SF
Да поръчам кухня от Айко или кухня от ИКЕА?
Това са ми опциите. Не познавам майстори, мебелисти, дизайнери, декоратори и т.н.
Споделете, ако имате опит с двата магазина.

# 199
  • София
Аз се занесох до Айко. Те не са производители и надуват цената като посредници.
Иначе има и евтини(български) и скъпи(немски) кухни. Това, което ми хареса, беше над 15 000.

Икеа е една идея по-евтино, но са ограничени откъм цветове и плотове. Там вече само продават кухни, но дават контакти на фирма, с която да се разбереш за монтажа. Кухнята доставят до 2 седмици, а неналичните неща - срок 3 месеца.

Прего е пак толкова скъпо като в Айко и Диалог, проект правят за 3 седмици, после мин 3 месеца производство.

Диалог правят проект до 3 дни, производство мин 3-4 месеца.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 11:30 от Грета Ей

# 200
  • SF
Прего е скъпо колкото Икеа? (не разбрах)

# 201
Грета, ако ти харесват кухнята, фирмата, монтажът, цената и т.н. е несериозно да търсиш други заради ВиК-то и тока.
Един смесител и една миялна/пералня се свързват за 1-2 часа.
Чета в групите за мебелисти и там често обсъждат този въпрос- 90% не се занимават с ток и вода.
Моят мебелист свъза уредите, но не го прави по принцип, просто аз съм симпатично досадна и кво да ме прави човекът?😂 ВиК-то също ми е приятел и дойде в обедната си почивка да свърже смесителя и СМ. Изобщо не е нещо сложно, че да се отказваш от цяла кухня.

Диалог внасят вратички и правят корпусите тук.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 09:52 от Чи лу

# 202
Здравейте! Не мога да реша как да разположа фурната - дали да бъде в колона или не. На проекта ми харесват и двата варианта. Някой да сподели добре ли е да е колона? Ако е в колона абсорбатора ще бъде в другия край на кухнята

# 203
След моя опит- всичките кухни, след първата, са с колона , с вградена фурна.За мое лично удобство.
Не е до абсорбатора, но с добра машина почти няма миризми.

# 204
  • Варна
И моята фурна е в колона и далече от аспиратора. Не бих се върнала към друго. Много ми е удобно. В новата кухня пак така.

# 205
Здравейте! Не мога да реша как да разположа фурната - дали да бъде в колона или не. На проекта ми харесват и двата варианта. Някой да сподели добре ли е да е колона? Ако е в колона абсорбатора ще бъде в другия край на кухнята
Аз съм доволна, че фурната ми е в колона,  но е в близост до котлоните, което ми е удобно, след като извадя горещата тава да има къде да я поставя . В шкафът под котлоните поставих три големи чекмеджета, където се намират всички съдове необходими за приготвянето на храна , които могат да ми затрябват дори без да се отделям от котлона

# 206
Моята колона не е много близо, но пак си вадя тавите на котлона, просто правя две крачки, не една.

# 207
  • София
Прего е скъпо колкото Икеа? (не разбрах)

Прего е скъпо като Диалог и Айко. Икеа ми се видя най-евтино. Дори като сложа 1 000 лв монтаж (не знам колко би могло да е), пак е доста по-евтино за аналогичен проект.

# 208
  • Варна
Икеа ми се видя най-евтино.
Малко оф-топик. 😇
Когато обзавеждах преди десетилетие и Икеа дойдоха в БГ си спомням, че бяха недостъпни за масовия потребител. Имаше съфорумки със скъпи домове, които си показваха икейските кухни. Една кухня стандартен размер при мебелист излизаше около 5000 лв, а икейските около 9-10 хил. А сега и тук в БГ става като Западна Европа - Икея е масовка, достъпна. Видях и няколко бунгала и каравани това лято, обзаведени с кухни Икея.
Май не сме толкова зле, а?!
Грета, това не е към теб, само ти използвам коментара, защото ми направи впечатление.

# 209
  • София
И аз мислих, че е скъпо в Икеа, но българските производители по някое време са изпреварили Икеа. Само Ирим е доста по-евтино.

Общи условия

Активация на акаунт