Нашите кухни - тема 100

• 34 969
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
Как да няма наплив? 4-5 месеца за производство ми дават, значи имат работа.
За Диалог става дума, от 20 години са на пазара, в няколко големи града са. За толкова пари очаквам да си обучат монтажниците.

Добре че прочетох проекто-договора, можеше да ме изненадат накрая.
Не за кухните говоря, а за желаещите да ползват услуга на ВиК майстор, нали затова беше оплакването, че няма кой да подвърже уредите?! Мебелистите не назначават такива специалисти и не искат да носят чужда отговорност и после да им мрънкат на тях! Пари от самите мебели достатъчно си изкарват. А самите клиенти не се отказват от услугите им, защото няма кой да им монтира мивката и смесителя.

# 181
То принципно не е ракетно инженерство, просто трябва да имат такъв специалист. Понеже много често дърводелците гледат със страх на тока.

# 182
  • София
Е, аз ще съм първата отказала се. Искам да им платя допълнително за свързването, но не може.
За мен кухнята си върви със всичко закупено от тях и монтирано. Поне с предишните кухни е било така.
Знам че бълха ги ухапала с моите 25 000 лв (с уредите от тях). Но като аз самата не мога да ги свържа, колкото и лесно да изглежда, ще се насоча към друга фирма.

Но, drago_2008, не е мрънкане да се оплакваш от несвършена работа. Аз съм клиент, а не досадник. Очаквам професионализъм: не само да сглобят едни модулни шкафчета, а и да ми дадат работещ продукт. Да си наемат специалист, да си обучат монтажниците, каквото там правят големи фирми.

# 183
Е, аз ще съм първата отказала се. Искам да им платя допълнително за свързването, но не може.
За мен кухнята си върви със всичко закупено от тях и монтирано. Поне с предишните кухни е било така.
Знам че бълха ги ухапала с моите 25 000 лв (с уредите от тях). Но като аз самата не мога да ги свържа, колкото и лесно да изглежда, ще се насоча към друга фирма.

Но, drago_2008, не е мрънкане да се оплакваш от несвършена работа. Аз съм клиент, а не досадник. Очаквам професионализъм: не само да сглобят едни модулни шкафчета, а и да ми дадат работещ продукт. Да си наемат специалист, да си обучат монтажниците, каквото там правят големи фирми.
Не разбирам смисъла на дискусията. Обясних Ви като човек в сферата на строителството и ремонтите защо тази услуга не се предлага. Ако аз произвеждам мебели и бизнесът си ми върви и никой не се отказва от мебелите, които предлагам с отлично качество защо ми е? Монтажниците на мебели НЕ са ВиК майстори или електротехници. Не искам заради работата на друг майстор да не мога да си взема моите пари за добре свършената работа и да ми пишат после лоши ревюта в интернет да речем.
На фирмите все повече не им излиза сметката да поддържат различни специалисти. Просто клиентът си вика такъв след монтажа на шкафовете. Повечето хора са правили ремонт на апартамент и се договарят с майстора на банята или електротехника и така.
Вие ако сте собственик на мебелна фабрика дали ще държите специалист на заплата на загуба, защото не може да Ви изкарва пари?!

И точно от опит пиша колко проблеми сме имали ние, че свързваме клиент и друг майстор, който в последствие не си е свършил работата или клиентът си е представял невъзможно неща и т.н. и да, после на нас мрънкат и искат да оправяме.

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 13:19 от drago_2008

# 184
  • София
drago_2008, нямам такъв бизнес. Ако имах, щях да осигуря това, което се търси.  Може би щях да имам списък със специалисти, които да давам на клиентите, да си се уговарят със тях.

По никакъв начин не съм искала да обиждам. А дискусия има, защото се интересувам как е при други клиенти и производители. Може нещо да съм изпуснала в последните 5-6 години.

# 185
Аз пък не бих си купила кухня от фирма за толкова пари, която не ми предлага готов продукт. Или ми правиш кухнята от-до или търся друга

# 186
Аз пък не бих си купила кухня от фирма за толкова пари, която не ми предлага готов продукт. Или ми правиш кухнята от-до или търся друга

О, ама то всеки си избира. Обаче не е толкова лесно да намериш фирма, която да прави точно каквито мебели искаш на добра цена. И аз не бих отхвърлила добра оферта понеже трябва да извикам електротехник за фурната и плота.

# 187
Абе за 25 000 лв ще се намери. Те нещо взеха да не познават парите

# 188
Няма нищо особено в това мебелиста/фирмата правещи една кухня да подвържат пералня, съдомиялна и т.н.

Нашият мебелист си каза предварително къде трябва да бъдат всички изводи, като след това сам ще подвърже абсолютно всичко.

# 189
  • Пловдив
Аз може ли от чисто любопитство да попитам колко метра е тази кухня за 15000 лв. и дали е с технически камък или някакъв по-специален плот. На мен лично много скъпо ми се струва.
На нас ни направиха всичко по връзването на миялна и мивка.

# 190
То не е само до големина, а материали, механизми и различни екстри.

# 191
  • София
Обикновена Г-образна кухня: 3м на 1.80м,  значи 5 линейни метра.
Плот от ламинат Егер.
Вграден хладилник, съдомиялна, мивка, шкаф с чекмеджета, глух шкаф с механизъм, шкаф за бутилки.
Горните шкафове без специални механизми, вратички с панти.

Най-скъпи са шкафът за хладилник и механизмът за глухия шкаф (700 лв). Тях мога да ги броя за екстри.
Не съм я виждала на картинка, защото картинки показват, ако се плати капаро.

Много хубава щеше да стане. Ако бях поискала технически камък, щеше да е с 5 000 лв отгоре.

# 192
МДФ ли вратичките? Много ми се вижда.

# 193
  • Пловдив
Благодаря за подробния отговор.
Предполагам сте от София и със сигурност там е по-скъпо и все пак съм сигурна, че ако потърсите по-малка фирма, ще е по-евтино и повече се стараят.
Според мен цена над 2000 лв л/м е неоправдано висока.

# 194
В Диалог няма добри мебелисти, а са просто монтажници на заплата. Какъв ще ви се падне е въпрос на късмет. Видях термоплот преди да му сложат водобрана, ми той все едно беше рязан с тъп трион, назъбено, криво...
Верно, че водобранът ще го скрие, ама това нащърбено нещо е несериозно за голяма мебелна фирма.
После видях плот без водобран пак на тяхна кухня, имаше един пръст силикон мужду плота и гърба, много грозно.

Общи условия

Активация на акаунт