Нашите кухни - тема 100

• 33 458
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Още един проблем според мен е, че около печката/котлоните е добре и от двете страни да има плот, за да е удобно да се подготвят продуктите или да дръпнете настрана горещ съд. Без плот лично за мен е много неудобно.

# 136
  • Точно където трябва
Просто не виждам как ще ги наредя по друг начин. Иначе до котлона ще има плот, над съдомиялната.

# 137
Дай някаква схема, може да ти дадат други идеи.

# 138
  • София
Здравейте! Нахлувам в темата с конкретно питане. Наистина ли е много неудобно следното разположение - съдомиялна, фурна, мивка? Една до друга в този ред. Според майстора това пренасяне от мивката към съдомиялната не е ок.

Аз също съм на мнение, че миялната трябва да е близо до мивката. Каква е идеята да ги разделя фурна?

# 139
  • София
Е, колко да е тая фурма, не е 2 м?! 
Пък колоните не задължително да са върху фирмата.
При мен миялната и мивката не са една до друга, а на около 30 см, има шкаф между тях.
Между фурната и котлоните имам около 1,2 м (фурната е в колона).

# 140
Здравейте! Моля, да споделите мнение за кухненска мивка на ъгъл (+ и –)?

Последна редакция: сб, 23 авг 2025, 09:36 от riders

# 141
  • София
Аз съм За, но с уговорката, че ъгловият шкаф би бил Г-образен, а не 5-тоъгълен и без механизми вътре.
Основен плюс за мен е, че такъв шкаф събира много, в същото време канализацията и мивката няма да отнемат от полезно място в редицата.
Пояснявам, че не ми е проблем да "мия" застанала в ъгъла, защото почти не ползваме мивката - имаме ужасния навик да си мием ръцете там, мия продукти или трупам съдове, на високосна да се измие нещо на ръка.
Даже сега повече сега там, тъй като котлоните са ми върху този шкаф. Втора кухня ползвам с кръгло корито без отцетник. При първата нямах миялна и ми беше ОК.

Моята нямаше как да я сложа там поради наличието на коминно тяло. Ако можех да я сложа, щеше да е в ъглов шкаф с две вратички (30-40 см), с ъгъл на отваряне  ~180°.
В момента имам ъгъла един почти Г-образен шкаф (осакатен малко от въздуховода), но с грешката да сложа чупеща се врата - не е ударен вариант, предстои да я модифициране на две отделни.

# 142
Чета всички теми за електроуреди, ремонти и всичко за нов дом, предстои и на мен това изпитание, морално и материално.
Та  въпросэт ми е: къде имате монтиран кош за боклук ?
Всичко, което намерих е за шкаф/врата мин 50 см.

# 143
Аз съм За, но с уговорката, че ъгловият шкаф би бил Г-образен, а не 5-тоъгълен и без механизми вътре.
Основен плюс за мен е, че такъв шкаф събира много, в същото време канализацията и мивката няма да отнемат от полезно място в редицата.
Пояснявам, че не ми е проблем да "мия" застанала в ъгъла, защото почти не ползваме мивката - имаме ужасния навик да си мием ръцете там, мия продукти или трупам съдове, на високосна да се измие нещо на ръка.
Даже сега повече сега там, тъй като котлоните са ми върху този шкаф. Втора кухня ползвам с кръгло корито без отцетник. При първата нямах миялна и ми беше ОК.

Моята нямаше как да я сложа там поради наличието на коминно тяло. Ако можех да я сложа, щеше да е в ъглов шкаф с две вратички (30-40 см), с ъгъл на отваряне  ~180°.
В момента имам ъгъла един почти Г-образен шкаф (осакатен малко от въздуховода), но с грешката да сложа чупеща се врата - не е ударен вариант, предстои да я модифициране на две отделни.

Моята нямаше как да я сложа там поради наличието на коминно тяло. Ако можех да я сложа, щеше да е в ъглов шкаф с две вратички (30-40 см), с ъгъл на отваряне  ~180°.

Благодаря! Ще се радвам и на други съвети и мнения!

# 144
Вие не давате никакви подробности, и в такъв случай съветите ще са най-общи като тези които пише в Гугъл.
Има значение с какво пространство разполагате, от какъв материал ще е плотът, както писа Desem има значение какъв ще е ъгълът, скосен или нормален и т.н.

# 145
Lady April и от "моя " мебелист са добри отзивите за плочите на Рехау. За сметка на това за Феникс пък не му е добро мнението, четох и по чужди форуми реални отзиви, оплакват се че е капризен и се драска, а това че драскотините се заличават лесно не е толкова вярно.
elliee - аз редя директно в миялната и тези 60см не ми се струват проблемни.
При мен, ако го доживея изобщо с нашия строител, миялната ще е срещу мивката, така че по стандартните критерии съвсем срещу правилата.

Последна редакция: нд, 24 авг 2025, 10:02 от 4bld

# 146
Вие не давате никакви подробности, и в такъв случай съветите ще са най-общи като тези които пише в Гугъл.
Има значение с какво пространство разполагате, от какъв материал ще е плотът, както писа Desem има значение какъв ще е ъгълът, скосен или нормален и т.н.

Здравейте! Ъгълът ще е скосен, защото си мисля, че ще е по-удобен. Размер на помещението 160/240. Като ми се иска да има фурна, котлон/двойка, мивка, хладилник, съдомиялна. Приемам съвети за плот, разположение на уреди и шкафове и всичко друго, което се сещате. Но, ако това което искам е невъзможно да се изпълни, ще мина на друг вариант.

# 147
  • Sofia
Чета всички теми за електроуреди, ремонти и всичко за нов дом, предстои и на мен това изпитание, морално и материално.

Вече не монтирам кошове по вратите. Само проблеми създава. Имам кошове за разделно събиране под мивката. Ползвам тези на Икеа.

# 148
В моята кухня, между миялната и мивката имам фурна и шкаф от 30 см.
Всичко си работи добре вече 17 години, с изключение на фурната, която смених, защото ѝ се развали вентилаторът. Мъжът ми си сглобява кухнята, не знам правил ли е нещо специално за защита.

# 149
...
Чекмедже с пуш-отваряне и вътре системата с кофи на икеа

Общи условия

Активация на акаунт