Нашите кухни - тема 100

• 33 458
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря valkyrian, NBM Flowers Hibiscus
Свикнала съм коша да излиза с отваряне на вратата. И си търся такъв кош, кръгъл ако може. Много съм демоде. Иначе в друг апартамент монтираха от тези продълговатите кошове. Излиза напред  по релса като се отвори вратата. Дразни ме, че трабва да купувам специално за него пликове, а забравям. Няма пълно щастие  Blush

# 151
  • Sofia
То може и да нямаме избор скоро. Все някога ще ни задължат да събираме разделно. Ние вкъщи решихме да започнем да добиваме навици. Направо е изумително каква огромна част от боклука са пластмаси, опаковки, хартии... Кошът за органичния боклук е най-малък. Имаме кофи за разделно събиране в квартала, надявам се да се рециклира, понеже все по-неприятно ми става колко подобен боклук ползваме. Напоследък се оглеждам за наливни козметики и т.н, за да спестя пластмаса.

# 152

Здравейте! Ъгълът ще е скосен, защото си мисля, че ще е по-удобен. Размер на помещението 160/240. Като ми се иска да има фурна, котлон/двойка, мивка, хладилник, съдомиялна. Приемам съвети за плот, разположение на уреди и шкафове и всичко друго, което се сещате. Но, ако това което искам е невъзможно да се изпълни, ще мина на друг вариант.
За скосен ъгъл трябва ъгловият шкаф да е с рамена поне 90/90, което според мен е много за такава малка кухня. Отделно и плотът трябва да е с ширина 90 см.
...къде имате монтиран кош за боклук ?
Всичко, което намерих е за шкаф/врата мин 50 см.
Този е за врата 40.
https://www.meritbg.com/product/270-%d0%ba%d0%be%d1%88-13%d0%bb- … 1%81%d0%b8%d0%b2/

Последна редакция: нд, 24 авг 2025, 00:36 от Чи лу

# 153
Когато правих кухнята , икономисах от такова чекмедже и сега съжалявам . Ще мисля варианти , как да го добавя . Но как стои въпросът с пуш бутона , не се ли отваря често при несъзнателно побутване . Всъщност не съм обръщала внимание дали докато работя на мивката имам съприкосновение с вратата на шкафа

# 154

Здравейте! Ъгълът ще е скосен, защото си мисля, че ще е по-удобен. Размер на помещението 160/240. Като ми се иска да има фурна, котлон/двойка, мивка, хладилник, съдомиялна. Приемам съвети за плот, разположение на уреди и шкафове и всичко друго, което се сещате. Но, ако това което искам е невъзможно да се изпълни, ще мина на друг вариант.
За скосен ъгъл трябва ъгловият шкаф да е с рамена поне 90/90, което според мен е много за такава малка кухня. Отделно и плотът трябва да е с ширина 90 см.

БЛАГОДАРЯ!

# 155
  • Точно където трябва
Кухнята е малка. Заради уредите, долни шкафове за оосуда почти нямам. Засега го мисля - съдомиялна, котлони, мивка. Защото нито котлони, нито мивка ще са ми удобни до стената отляво. А съдомиялна, мивка, котлони ми е неприемливо, защото котлоните идват твърде далече от стената вляво) там ще е извода за аспиратор. И така освен, че нямам долни, няма да имам и горни шкафове

# 156
  • Варна
Здравейте! Има ли някой впечатления от кухни по поръчка на ЛениСтил? Интересувам се за кухните, които изработват по поръчка и размер на клиента, а не от модулните кухни, които предлагат - качество, изработка.... Става въпрос за Варна, ако това има значение. Благодаря предварително!

# 157
Здравейте! Моля за мнения за кухненски мивки и сифони. Колебая се между гранитна мивка на Бланко или Тека. (споделете и други марки, от които сте доволни)

# 158
Сложихме на Тека - графитеносива в наше жилище.Не се ползва усърдно, чат-пат само и засега нямам оплаквания.У дома съм с Бланко метална на 15г, също нямам оплаквания.

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 23:01 от ДХ3

# 159
  • София
Здравейте! Моля за мнения за кухненски мивки и сифони. Колебая се между гранитна мивка на Бланко или Тека. (споделете и други марки, от които сте доволни)
Имаме светла на Бланко вкъщи, здрава и хубава е, единственият минус е,  че леко се е захабил светлия цвят и няма чистене.

# 160
Не знам дали тук е мястото да попитам за или против сте за белите подови первази. Красиво стоят, но как е с почистването им

# 161
Моите са бели, на 11г, няма проблем с чистенето.Минавам ги с накрайника на прахосмукачката да обера прах, че са широки, а веднъж на няколко години ги мистя с препарат за стъкло и кърпа, където има зацапано.Това им е поддръжката.

# 162
И аз ги обирам с малка четка накрайник на прахосмукачката. При мен са боядисани в цвета на стената, но ако са оставени без боя, могат и с микрофивърна влажна кърпа да се минават.

# 163

Здравейте! Знаете ли сайт, в който да предлагат от този вид кукички за пердета?

# 164
  • Deutschland/HE
Сайт не знам, но може да видиш в кинкалериите и в магазините за пердета.
Преди две години в една кинкалерия във Варна намерих за релсите на майка ми кукички.

Общи условия

Активация на акаунт