Нашите кухни - тема 100

• 22 461
  • 485
  •   2
Отговори
# 210
Не виждам логика в това да съобразявате колоната с фурната да е в близост до котлона. На моята съм предвидила място / плот/ за изваждане на тави от фурната и не бих я сложила на котлона дори да нямах точно това място. Ако плота ви не може да понесе такава температура има достатъчно други опции като дъска или метална стойка за целта.
А ако на котлона в момента се готви?! И не само заради това.
Мне! Изобщо не ми е ок.

# 211
  • София
По-скоро трябва да има място за до коланата с фурна, за да се сложи тавата- плот/котлони/остров.
Аз сега си ползвам котлоните за целта.

# 212
Ако се готви имаме стойки за горещи съдове, разбира се.
Току-що метнах чугунената ми тенджера, загрята на 250гр, върху котлоните, което процедирам откак ползвам такива котлони( керамични), което си е има-няма 25г.

# 213
  • Пловдив
Само Ирим е доста по-евтино.

Ирим е евтино, защото ползват ПДЧ 16 мм, а не 18. За някое скринче става, ама за кухня, която я товариш с какво ли не, аз лично не бих рискувала.
Стават и за ваканционни имоти, където натоварването е по-малко.
Чета че много ги хвалят, ама критериите на всеки човек все пак са различни.

# 214
Ирим е евтино, защото ползват ПДЧ 16 мм, а не 18. За някое скринче става, ама за кухня, която я товариш с какво ли не, аз лично не бих рискувала.

„Ирим“ имат и МДФ.

# 215
Като чета как се търси отделно човек за свързване на ВиК и ток ,осъзнах че ударих джакпота с нашата мебелна фирма. След като минах през двама,явно третия мебелист ни е на късмет - за 2 седмици ми направиха проект и днес ме извика да уточним цвят,плот и ако искам нещо да променяме докато нещата са още " на хартия".
 Отдели ми близо 3 часа да обикаляме из цеха и да ми показва различни материяли,препоръча ми фирма с която работи от години и каза само да си харесам уредите ,да му пратя какво искам и той ще ми ги поръча и достави заедно с кухнята ,както и ще ги монтира без да ме занимава с нищо. Предостави ми и каталози за мивки и смесители ,с които също той ще се заеме да ги поръча. Вероятно ползва отстъпки и си " прибира" отстъпките когато поръчките минават през него ,но ми е напълно безразлично щом няма да се занимавам аз Grinning
Единствено се колебая дали не сгреших с мивката Thinking бях решила да заложа на обикновена иноксова мивка на Пирамис,но така са влюбих в една гранитна Шок, че преглътнах тройната цена и му казах направо да я записва за поръчване. Все още имам време за размисъл ,та моля за мнения относно гранитните на Шок и най-вече има ли неща за които трябва да внимавам  при експлоатацията й

# 216
  • Варна
Много добър избор! Няма да съжаляваш. Нищо особено при експлоатацията. Увери се само, че е от материал кристадур, а не кристалит. По-хубав е. В сайта на Вето може да видиш, ако си си записала модела.

# 217
Благодаря! Мебелиста точно от Вето ми препоръча да гледам за уреди, но не съм влизала още да набелязвам . Сега ще погледна мивката дали я има и да проверя материала какъв точно е

# 218
По принцип човек се хвали с мебелиста СЛЕД, а не преди Simple Smile

# 219
По принцип човек се хвали с мебелиста СЛЕД, а не преди Simple Smile
Точно това щях да пиша.

И да, във Вето правят около 20% отстъпка на мебелистите.

# 220

„Ирим“ имат и МДФ.
Корпусът се прави от ПДЧ , а вратичките от МДФ (обикиновено). Ако ПДЧ то с което е разработен корпусът е некачествено, най-малкото ще се отрази на механизмите (панти , чекмеджета) при едно претоварване . МДФ също нищо не значи че е такъв. Важно е покритието и кантирането - т.е как ще се почиства и евентуалното раздуване при влага

# 221
Търся мнения за кухни Морато :
https://www.morato.bg/bg/%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F
Благодарна съм и на други предложения от доволни, ползвали услугите на мебелисти за кухня Flowers Hibiscus

# 222
  • Къде ли не
Случайно влизам в темата, но имам мнение за кухните на Ирим. Раздуват се от влага много бързо самите шкафове. Твърдя го, защото още преди да започна да ползвам кухнята, от една миниатюрна капка капала 12 часа в шкафа под мивката, и той и съседния са подути. Когато я открих даже нямаше локвичка - само влага. Вратите обаче са от евтините - ПДЧ и бяха се намокрили още в кашоните в колата и на тях нищо им няма. Сглобявала съм ги сама. Преди това имам опит само с кухни на ИКЕА и просто не могат да се сравняват нито като материал, нито като сглобки! На ИКЕА сглобяването е песен. На Ирим, особено чекмеджетата са с доста недомислици, но пък са два пъти по - евтини.
Допълвам се, че монтажа на горен ред им е без окачваща шина, което за мен е направо опасно и си купих отделно шина и куки, които монтирахме на шкафовете.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 15:24 от enimna

# 223
Скъпи! Поисках оферта, ей така от любопитство, дадоха ми ужасно висока цена и то с най-общи параметри "мдф" и "блум". Представям си да бях писала и някоя екстра.
Те най-вероятно произвеждат кухни, но освен това отправят оферти към свободни мебелисти, които да произвеждат кухни по техните поръчки. Тоест малко посредник с надценка се явяват, но не знам дали за всички поръчки. Виждала съм обявите във форума за мебелисти.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 17:08 от Чи лу

# 224
  • Пловдив
Аз видях кухни на Морато в магазин Практис. Наистина са много скъпи. Някаква мостра си спомням - 3 м. права кухня без ъгъл - 11 000 лв беше. И това е цена за мостра!

Общи условия

Активация на акаунт