Нашите кухни - тема 100

• 22 500
  • 485
  •   1
Отговори
# 225
Имам познати с кухни на Диалог, вярно малко са, но не са особено доволни. Дали от проект, дали от нещо покрай монтажа, все има нещо. И не разбирам честно казано защо "се набутват" там, понеже цените не са приятни. България мебелисти бол, всичко се прави по размер, разнообразие от материали и обков колкото искаш, плотове, уреди свързват, монтират. Разпитайте близки, ще намерите препоръки със сигурност. Аз например избягвам да препоръчвам майстори, но конкретно мебелиста ми е правил на кого ли не, от близки, приятели до роднини. На нас пък ни го препоръча колега на мъжа ми преди почти 20 години и така по веригата Simple Smile
Фурната ми от десетилетия е все в колона, не бих избрала друго вече. При майка ми е под плот, дразня се. Сега ще и правим нова кухня, и при нея вече ще е в колона.
Аз пък не мога да си избера материал за кухненския плот. Минавам от една крайност в друга, семпли цветове за шкафовете и тогава искам плота да хваща окото, кварцитите са подходящи, но не ми харесва цената им. Това като че ли ми е предпочитаният вариант.
Или някакъв едноцветен компакт с малко по-наситен цвят шкафове... Надявам се да свърши чакането и да мога да я поръчам късна есен, но докато има време пада едно чудене, 100 пъти сменям концепцията и все нещо не е ок. Та, приемам идеи за нещо кварцитоподобно като визия, което да не струва колкото цялата кухня.

# 226
  • София
Мебелистите, които ми препоръчват, не се рекламират, нямат офис или не сключват договор. Много ми е трудно да се доверя на такива.
Страх ме е да не купят евтини модулни шкафове и да ми ги препродадат на по-висока цена.
Страх ме е да не се изгубят като им дам половината от парите.
Спряла съм се на врати масив ясен и Диалог и Икеа го предлагат, както и Абанос, за които не намирам скорошни отзиви.

Не на последно място: не искам да подкрепям сивата икономика.

# 227
Те и Диалог правят най-обикновени модулни корпуси от пдч и просто слагат италиански (уж) вратички. Заради тези вратички кухните им са модулни, защото имат определени размери.
Как мебелист ще ти пробута готов модулен шкаф, като ти ще си избереш материалите? Той откъде ще намери готов шкаф с лице от мдф капучино и корпус пдч кашмир примерно? Ако я искаш до тавана, няма как с модулна да те излъжат, макар, че аз показах точно модулна кухня, която по случайност стана до тавана. Но такова съвпадение е много рядко.
Аз на моя мебелист се доверих точно като овца😆 Отидох, запознахме се и оставих капаро без даже да искам хвърчащ лист. Оказа се много точен и сега аз го гоня да му доплащам каквото има, а той все отлага.
Вече ми прави второ жилище от-до, но си беше риск така да действам без да го познавам. Макар че имах някаква представа и преди това го наблюдавах дълго време във ФБ какво пише и какви мебели прави... целенасочено и тихичко го бройках, като психопат😂

Последна редакция: сб, 06 сеп 2025, 17:19 от Чи лу

# 228
  • Пловдив
Здравейте, имам два запазени часа за проектиране на кухня в магазин ИКЕА в София, за понеделник 8 септември, съответно от 10 часа, и от 11 часа. Пътуваме и няма да можем да се върнем токова рано в понеделник, затова бих искала да ги преотстъпя на двама човека , който желае да ми пише на лично за да му пратя съответната резервация.

# 229
Имах кухня от Абанос и беше прекрасна! В последствие поръчах само вратички, че допълних шкафове, сложих вградена съдомиялна и смених  конфигурацията. Изключително любезни бяха и ми съдействаха. Даже лак или байц ми бяха пратили да минем едни дървени летви в кухнята безплатно.
 Мога да пусна снимка при интерес.

# 230
  • София
drago_2008,бих се радвала да я видя. От Явор ли е купувана? Не знам кой друг магазин е дистрибутор в София. Някак си на Явор не мога да се доверя.
Абанос имат врати масив, но не всички модели имат високи горни шкафове и не всички ги боядисват в каквото поискам.

Че лу, за да се притеснявам, значи имам опит с такава измама. Дори и да тръгна да меря дали ПДЧто е 18 см, ако не е, какво се случва? Нали вече съм платила и то без договор.
Не ми се занимава.
А пари, дето съм ги събирала толкова време ей така да ги дам на някой, абсурд.

# 231
Аа, аз не те агитирам за нищо, но чак такава измама не съм чувала- да лъжат с готови модулни шкафове.
Иначе и с фирма може да стане фал. Аз харесвах едни на които гледах работата с удоволствие и скоро гръмна скандал, че са спукали гуми. Последните клиенти увиснаха без мебели които са платили.
Правеха много хубави неща с най-модерно оборудване и изглеждаха просперираща фирма.
Това клипче от техните мебели ми е любимо :
https://youtu.be/Q-ZVExASm5k?si=qssrbVhEWPy-Vks7

Последна редакция: сб, 06 сеп 2025, 22:42 от Чи лу

# 232
От Зона мебели.

[img widл

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 11:13 от drago_2008

# 233
  • Точно където трябва
Много ли ще дразни ако плота не е над фурната.  И възможен ли е монтаж на плот над съдомиялна? Всичко ми звучи абсурдно, но нямам полезен ход

# 234
Много ли ще дразни ако плота не е над фурната.  И възможен ли е монтаж на плот над съдомиялна? Всичко ми звучи абсурдно, но нямам полезен ход
Защо не направите скица на помещението , тук има много креативни съфорумки , които ще дадат идеи как да избегнете такива недораьзумения , като плот над съдомиялна, винаги има полезен ход

# 235
  • Варна
elliee, мен не би ме дразнило изобщо. Много е полезно да имаш чекмеджета под котлоните. При мен е така. В тях стоят съдовете и приборите за готвене. Много често, в процеса на приготвяне на храна, ми се налага да взема нещо от тях. Много ми е удобно. Показвам ти една от любимите ми кухни и там са отделно, въпреки че фурната не е в колона.

Над съдомиялна съм почти сигурна, че няма да стане. Съдомиялната е почти до горе, а на котлоните им трябва място отдолу. Направи една скица в мащаб.

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 09:05 от Lady April

# 236
Много ли ще дразни ако плота не е над фурната.  И възможен ли е монтаж на плот над съдомиялна? Всичко ми звучи абсурдно, но нямам полезен ход
Възможен е, ако долният ред шкафове е с врата 80 см. Остава достатъчно място (кухина). При мен над съдомиялната даже има плитко чекмедже. Ако се сложи термоплот, котлонът ще използва и неговата дебелина.

# 237
  • София
drago_2008,  горните шкафове не могат да са по-високи, нали?
Аз не търся чак толкова класическа линия, но дървото е сигурно при мен.

# 238
  • Точно където трябва
Даже не знам как да направя читава скица, но помещението е малко. И грозното ще идва от това, че в редицата първо ще е фурната в долен шкаф, после мислех съдомиялна и над нея котлони и после мивка. И това разминаване ще е грозно. Но нито мивка, нито котлони са ми ок като първи до стена. Остава първо да е съдомиялна, после фурна и тогава мивка. Така пък съдомиялна и мивка не са една до друга.  На трето място фурна ми идва твърде далече от извода за аспирация.

# 239
drago_2008,  горните шкафове не могат да са по-високи, нали?
Аз не търся чак толкова класическа линия, но дървото е сигурно при мен.
Преди 6 г не можеше, но бях пускала запитване преди 3 г и ми бяха предложили по-високи. Тогава гледах друг модел. Най-добре да се пита за актуална информация.

Общи условия

Активация на акаунт