Нашите кухни - тема 100

• 29 321
  • 640
  •   3
Отговори
# 600
Благодаря ви. Кои са най-добрите, така да се каже, марки откъм аспиратори за вграждане?

Може да погледнете Falmec/Faber. И двете са доказани и много надеждни марки.

# 601
Зависи. Има сега плотове, които се свързват безжично с аспиратора и сами се регулират спрямо силатахна готвене. Може така да изберете. Иначе като марки Фабер, Cata модел GS Dual щом искате по-тих, аз и на Eurolux евтините съм купувила и беше добре. Предложения Фалмек също, там има и доста скъпи.

# 602
  • Варна
В темата за аспираторите силно препоръчаха Елика. На мен ми звучеше като някаква измислена марка, но като се разрових май не е така.

# 603
А за мен аспираторът е най-простият фиксиран уред в кухнята, почти няма какво да му се развали и почти няма разлика в това как работи. Единствената важна разлика е шумът, но все едно тих аспиратор няма. От всичко това следва, че баш за това изобщо не е нужно да се търси най-скъпото, а само да се гледа дебит и след това децибели (но не на максималната степен).  Аз съм с аспиратор от Лекс Груп и осем години нямам оплаквания.

# 604
Добре е да се прочете темата са аспираторите/абсорбаторите.Важна е кубатура и тн.
Елика е реномирана марка .

# 605
Моля за мнение за мдф UM и мдф АМ на Кроношпан- почистване и поддържане

# 606
С тези букви, никой няма да ви отговори. Дори и аз, дето знам всички материали, влезнах в сайта да проверя. По-разбираемо е да попитате за мдф с акрилно покритие и мдф с фолио.
Аз не съм очарована от акрила, но моят е от Salex отпреди 5г.
От фолио имам спалня от agt от Роси и съм доволна.

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 18:02 от Чи лу

# 607
  • София
Предстои ми правене на кухня и съм чуденка ако я направя от ПДЧ само много ли зле/евтино ще изглежда? Гледам много снимки в нета, но не разбирам от какъв материал са вратичките. Утре ще ходя до Салекс да гледам какво има, на какви цени. Майсторът ми препоръчва Модекс, но четох стари теми, че трябва да се пази от драскане, а това определено не ме устройва. Сегашната ми е бяла, МДФ боя мат, но сега трябва да преценя красота/цена...

# 608
Чак пък да изглежда евтино... то има ПДЧ-та, които са на цената на мдф фолио и повече даже. Особено в Салекс са си скъпи. По-скоро рискът е в това, че на повечето едноцветни пдч-та покритието не е съвсем гладко, много ще се цапа в кухня и трудно ще се чисти. На тъмните цветове се виждат направо петна и се чистят много трудно. На дървесните десени най-малко личи зацапване.
Аз имам лятна кухня от пдч с дървесни шарки и много си я харесвам. Нищо и няма здрава е

# 609
Само да не е релефен дървесен.

# 610
  • София
Не знам, за това питам. Правила съм обзавеждане преди 5-6 години последно и за това питам. А и масово кухните се правят с МДФ. Иначе обмислям светла кухня с нещо дървесно, но ще видим утре какво има в Салекс. А накрая майсторът като ми каже крайната цена може рязко да размисля от всичко Simple Smile

# 611
То има ли съвсем гладко дървесно пдч? Не съм виждала. Видях такъв дървесен термоплот - съвсем гладък, и приличаше на балатум.
Catty, защо се ограничаваш само със Салекс? Там пдч-то е скъпо, погледни и в други фирми.
Или мебелистът те прати? Те така правят, пращат там, където взимат най-голяма отстъпка... но аз го излекувах моя мебелист от тия номера😂

# 612
Една кухня имам - горе дървесно ПДЧ на Егер, долу графит.
Графитът се цапа, но се чисти лесно, въпреки, че не е гладко покритието.Горе това дървесно няма махане на мазните отпечатъци.

# 613
А така, при мен е обратно😆
Имам светла дървесна кухня на почти 20г., която по цяло лято търпи страшни изтезания и я чистя по веднъж годишно, колкото да не е без хич, иначе си изглежда супер чиста. Тя е мешена- мдф профили с пдч, според тогавашната мода.

# 614
Моето е едно много релефно, отвратително.По принцип мострата ме подведе- там беше едно тъмно гладко парче, а се оказа, че големият формат няма нищо общо:

Общи условия

Активация на акаунт