Нашите кухни - тема 100

• 29 387
  • 640
  •   1
Отговори
# 615
  • София
То има ли съвсем гладко дървесно пдч? Не съм виждала. Видях такъв дървесен термоплот - съвсем гладък, и приличаше на балатум.
Catty, защо се ограничаваш само със Салекс? Там пдч-то е скъпо, погледни и в други фирми.
Или мебелистът те прати? Те така правят, пращат там, където взимат най-голяма отстъпка... но аз го излекувах моя мебелист от тия номера😂

Ами да, мебелистът ми май работи със Салекс, сегашният ми апартамент той ми го прави и от там избирахме плоскостите. А и четох назад в темите, че на Егер май са хубави. Кой друг магазин препоръчваш?

Трябва да избирам и мивки за баните, че утре трябва и ПВЦ плоскостите да видя и евентуално избера, че да ми направи мебелите и за баните.

Да питам и за термоплотовете, че хич не ги разбирам - може ли да се направи без лайсни? Питах го, той каза, да мога да ти напраавя, ама не ти препоръчвам, ще влезе вода. Имам голям проблем с тези лайсни, вкл. водобранни такива, а май няма да ми стигнат парите за технически камък.

# 616
Може да се направи без лайстни, но казват, че предварително трябва да се обработи среза на плоскостите и после добре да се поддържа силикона( да няма отлепване и прекъсване).Сега има нелоши водобранни лайстни, не като тези едновремешните.

# 617
ДХЗ, изглежда много красив орех иначе (ако правилно разпознавам шарката).
Абе, да не се изхайлазваме в кухните Simple Smile - колкото повече ни улесняват техниката и разни дребни джаджи, толкова по-трудни стават за чистене, пък уж това би трябвало да е по-елементарно за постигане...

# 618
Не знам орех ли е, какво е, но сега ще ви покажа какво трябваше да е комбинацията:

Дървесното нищо общо, в мострата сложили парче от най-малко релеф и най-тъмен цвят.

# 619
На някои декори има снимана и цяла плоча в сайта, там се виждат шарките и чеповете. Но на някои няма, аз скоро се излъгах така и сега плочата ще стане на рафтове в килера. Добре, че взехме първоначално само една.

catty, аз имам две кухни с термоплот без лайстни и водобрани.  Скоро пусках снимка в тази тема, абсолютно нищо му няма на единия плот 5г,. Другият не съм ползвала още, но съм сигурна в уменията на мебелиста и знам, че ще е ок.
Водобранът да не мислиш, че прилепва много добре, ако оливаш здраво и под него ще влезне вода. Той по-скоро е за да скрие луфта между плот и гръб, при мебелисти на които не им се занимава или не могат да го направят без. Моят мебелист оставя микроскопична равномерна цепка, която яко тъпче с полиуретан и после го забърсва, и така няколко пъти.  Преди това обмазва и самия плот по среза с полиуретан. Аз му вися на главата и намилам: "мажи дебело, не се стискай"😂

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 11:40 от Чи лу

# 620
  • София
Чи лу, благодаря. Ще говоря значи с моя майстор за това. Отивам в Салекс сега да огледам и избирам, дано ми дойде идея за съчетание, че нещо нямам. Изгледах стотици клипчета и снимки.

# 621
ДХЗ, наистина мострата е от Марс, а действителната плоча - от Венера Simple Smile
Ако ми представят такава мостра и по нея поръчвам плоча, която се окаже съвършено различна, ще я върна.
Ако е до вкус, на мен обаче повече ми хареса венерианската, обожавам орех за мебели.

# 622
Ами аз като я видях реших, че има грешка, ама нямаше.Майсторът вдига рамене и казва, че досега не е правил с такава плоскост мебели и не я е виждал.Кого да обвиня:( .
После в нета намерих баш цвета, вече
си знам да проверявам в бъдеще.
Не че е лош този орех, просто концептуално се бие леко с останалото в жилището..

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 13:26 от ДХ3

# 623
  • София
ДЗХ, черният плот термоплот ли е или камък? Много ми харесва комбинацията с ореха (много е хубав, нищо, че явно ти си останала разопарована).

# 624
Не е камък, но не знам дали е термо плотът.Не съм го избирала от това, а по цвят.😀  Мога да потърся дали пазя някакви номера от мострите.

# 625
Термоплот е, то се вижда на снимката на кухнята. Прилича ми на черен мрамар на Егер, но вече го няма по българските сайтове.

# 626
Гледам, че в телефона съм снимала тази мостра, която не отговаря много на моя плот, не помня колко картелчета съм гледала, но е нещо подобно:
https://kronospan.com/en_EN/decors/view/kronodesign/worktops-square-edge/K553/

# 627
  • София
Аз съм ЗА да си послушаш мебелиста, нашите вратички са модекс и до тук съм напълно доволна от тях... Какво значи да не ги драскаш, нали няма да режеш хляб отгоре им, то и пдч-то ще трябва да го пазиш толкова.

# 628
  • София
Леле, момичета, 3 часа в Салекс прекарахме, скапах се, чак лошо ми стана накрая. Харесах си сигурно най-скъпото ПДЧ за 400 лв. за плоскост Simple Smile Харесах си и плот Компакт, ама пак почти най-скъпия вариант. Сигурно няма да е това, въпреки че ще искам оферта и с него, за да знам поне защо ще се откажа. Спрях се на вариант МДФ планинско зелено за долни шкафове, дървестно за горни, черен плот и гръб. И едни дълги дръжки в черно, за които вече и ММ се опитва да ме откаже. Същото дървестно ще има и на секцията в хола, но се чудя още как да го съчетая.

Ще го мисля тези дни, да видя какво ще избистря.

# 629
Черен плот и гръб. Доста непрактично.

Общи условия

Активация на акаунт