Как България се грижи за своите граждани?

• 4 527
  • 96
  •   1
Отговори
# 90
Точно пък здравеопазването е по-добре все още тук.
Много хора след пенсионирането се прибират в България. Да си харчат и нас големите пенсии.

# 91
В България здравеопазването е по- добро ли? Преди няколко часа се прибрах у дома след операция на жлъчка в частна болница.оперираха и една циганка, която от години живее със семейството си в Холандия. Получила кризи и хукнала веднага тук да се лекува. Няма обаче осигуровки. Циганите решили, че ще платят, имали пари. Поискали им 3200 лв такса за пролежаване и те решили, че това ще е и платили. Обаче после се оказало, че дължат още 12  хиляди за операцията. Циганите бяха изумени, все пак е жлъчка, не е мозък . Чудя се колко ли щеше да им струва в Холандия.... Та не знам  за мита за високите пенсии, дето ще се харчат тук... Който се опари като циганите, добре ще си помисли.....

# 92
В Холандия въобще нямаше да я оперират. Ти кажи къде е за предпочитане.
Ако беше отишла в Хирургиите, доста по-малко щеше да плати. Ама като искате да пълните гушите на частни болници, не се оплаквайте.

# 93
България ми е мащеха на мен, не майка. Дала е безусловна свобода на своите граждани обаче, не може да се отрече.

Ама пък много се дразня, като чуя Държавата, това сме ние! и не сме съзнателни и затова така. Наистина ли си мислим, че например в Нидерландия шофьорите са безкрайно отговорни и с радост изчакват многобройните велосипедисти? Или че си изхвърлят боклука на определените места в определеното време, защото обичат да им е чисто, а глобата от 200 евро няма нищо общо?

# 94
Отговорността се свежда до това да избереш кой да те представлява и да въведе политики, които да се спазват.
И ти като гражданин за реагираш на нередностите и да се бориш да ги няма.

Тя и Германия беше/е нормална държава, но както се вижда последните избори на управление им докараха големи главоболия.
Колят ги, блъскат ги с коли и т.н. и няма кой да ги защити от  това. Каква полза от гладките пътища в този случай?

# 95
Аз от години не съм виждала гладки пътища в Германия.
Което не мога да кажа за сръбските магистрали.

# 96
Няма обаче осигуровки. Циганите решили, че ще платят, имали пари.

Ако бяха ѝ внесли осигуровките, за да ѝ възстановят осигурителните права, можеше нищо повече да не плати, е, освен таксата за храната, разбира се.
Така че хитрата сврака...

Общи условия

Активация на акаунт