Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 72 743
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 465
Оценките за срока и помощ на матурата. Оттам балът е готов за редовно.

# 466
  • София
Каква помощ на матурата? Да им дадат предварителон изпита ли? Прекалено конспиративно ми идва това на мен.

# 467
Децата парашутисти идват след всички класирания. Приемат 26 деца, започват 29. Даже бяха пуснали списък по паралелки с 26. После се появиха още 3. Знаят се и кои са. Не е тайна.

# 468
Няма протежета на трето и четвърто класиране, има поели риска, ако им стиска. Там може да има протежета точно толкова, колкото и на първо, т.е. никак. Не може да се сложи точка след четвърто, защото училищата трябва да си запълнят паралелките, а има деца, некласирали се на нито едно класиране.
С интерес ще наблюдавам развитието при едно потенциално протеже. Таткото още от преди изпитите беше обявил в кое училище има връзки с директора и как ще уреди детенцето, защото беше ясно че няма да изкара изпитите. Днес броя училища нарастна с 3. Детенцето е с точки в диапазона 50-55 и по двата предмета. Едното училище е в топ 10, едно в топ 20 и 2 по-ниско бслови, но доста над неговия бал. Ако влезе в което и да е ще е безкрайно ясно, че е с връзки. Отделно бащата няма цип на устата и вместо да си замълчи и да не унижава допълнително детето, се хвали как щял да оправи ситуацията. Така че до края на лятото ще се види наистина има ли протежета или не.
В нискобаловите може да стане поради липса на други кандидати. При наличие на свободни места, може да се вкарат хора с "обаждане" от МОН, РУО и др. По същия начин (при наличие на места през годините) се вкарват и в елитните гимназии. Но при наличие на места все пак...

# 469
  • Бургас
Направи ми впечатление сега, че две от паралелките в нашата АЕГ са с напълно еднакъв код. Разликата е единствено и само във втория език. Предполагам, че при кандидатстване се изписва не само код, но и пълното наименование на паралелката с все профили и няма да има изненади.
213070   Графичен дизаинер   2130701   Графичен дизайн   АЕ/ИсЕ
213070   Графичен дизаинер   2130701   Графичен дизайн   АЕ/КЕ

П.П. Явно в нашето РУО правят разлика между дизайн и дизаИнер Simple Smile

# 470
Направи ми впечатление сега, че две от паралелките в нашата АЕГ са с напълно еднакъв код. Разликата е единствено и само във втория език. Предполагам, че при кандидатстване се изписва не само код, но и пълното наименование на паралелката с все профили и няма да има изненади.
213070   Графичен дизаинер   2130701   Графичен дизайн   АЕ/ИсЕ
213070   Графичен дизаинер   2130701   Графичен дизайн   АЕ/КЕ

П.П. Явно в нашето РУО правят разлика между дизайн и дизаИнер Simple Smile
Вижте да не са 2 по 13 деца - една обща паралелка, която се дели на половина само в часовете по език. Тогава при записването няма разлика. Все са в един клас.

# 471
С тези балове съвсем се обърках. Бихте ли споделили с колко горе-долу точки ще се вдигне бала в не елитните училища, като 1-во, 127-мо, 12-то, 119-то спрямо миналата година? 

# 472
selleste, в сайта на МОН са с различни идентификатори 3729 за ИЕ и 4824 за КЕ.

# 473
  • Sofia
Моя позната се опитва да премести детето си вече две години - след осми и след девети клас от едно посредствено училище в друго посредствено. И двете квартални с нисък бал, като балът на детето стига и за новото желано училище, само че не е писано след седми клас, защото тогава не е било желано. Места обаче не се освобождават тези две години. Минаха през МОН, оттам опитаха да натиснат директорката. Тя отхвърли молбата с мотив, че няма физическа среда (или както там е формулировката). Изобщо не се поддаде.
Момиче от стария клас на сина ми си влезе през МОН в едно от най-високобаловите училища след директорските. Балът й стигаше за втори ешелон училища, където беше приета.

Преди две години минахме през сагата 4-то класиране също с премерен риск. Отписахме се от Първа английска след трето класиране. На трето не участвахме за 1 обявено място в най-желаното училище, на него влезе момче с 11 т. по-нисък бал от нашия. 1,36 точки ни делеше от мястото на второ класиране. Преценихме, че шансът на четвърто да се появи някой в този диапазон е нулев, още повече заради главоломното падане на бала  на трето класиране. На четвърто писахме 8 желания, балът в крайна сметка стигаше за 1 паралелка във Втора английска и 3 паралелки в Първа английска. В крайна сметка си влезе по първо желание и пак бих рискувала, ако нещата се повторят. Балът беше 424 за гимназиите с два пъти бел и два пъти мат.

# 474
  • Бургас
Shushi, редовни паралелки са си, с по 26 деца всяка. В идентификатора е разковничето Simple Smile

Crow, благодаря! В ДПП няма графа идентификатор, сега видях, че на сайта на училището са го посочили. Мислех, че само код на специалността ни е нужен, ще трябва и идентификатор да си подготвя.

# 475
  • ту тук, ту там
Ох, аз също още не знам кой код се пише точно, трябва да разгледам. Иначе написахме днес листчетата и сега си играе. Нареди ги, па току стане и размени някои. 😅 Ама то точно такава беше целта де.

# 476
  • София
Момичета, моля ви, дайте отзиви за НТБГ!
На моята може бе няма да й стигне за испанската и се е насочила към Бизнес администрация с испански език в НТБГ. Поне от вчера е така, утре може и друго да измисли
Разбрах, че там няма профили в 11 и 12 клас, и имат държавен изпит вместо 2-ра матура.
Часовете по език в 8-клас са толкова, колкото и на езиковите гимназии.

Ще съм благодарна на всякакви отзиви.
Звъннах в гимназията, но от там не бяха много разговорливи:disappointed:

Принципно, от едно време, бизнес администрация е "секретарска" паралелка. Не че няма да учат счетоводство, финанси и статистика, но се набляга на кореспонденция и машинопис. Поне преди беше така, много момичешка също така. Пък нека политиците се хвалят, че я завършили не знам къде си. В икономическите гимназии най- доброто е банково дело, счетоводство и икономическа информатика според мен.

# 477
Shushi, редовни паралелки са си, с по 26 деца всяка. В идентификатора е разковничето Simple Smile

Crow, благодаря! В ДПП няма графа идентификатор, сега видях, че на сайта на училището са го посочили. Мислех, че само код на специалността ни е нужен, ще трябва и идентификатор да си подготвя.

Погледни тук https://infopriem.mon.bg/home/info?cid=64&rio=2, на пръв поглед идентификаторите за София съвпадат с кодовете, публикувани от РУО-София.

# 478
Не знам аз как стават номерата. Но преди няколко години, когато кандидатства дъщеря ми, в последните дни се емна буквално да учи задачите наизуст, защото математиката изобщо не е нейното и на пробните въртеше между 45 и 65 т. Реши да ги учи като ги обяснява на една нейна приятелка, която не влагаше особени усилия и не разбираше задачите изобщо. Присъствала съм на разговорите и знам възможностите на детето. Накрая дъщеря ми с огромни усилия изкара 76 т., другото момиче - над 90 т., с които влезна в едно от училищата в Топ 10. Като се разсекретят работите, знае ли се кой как въвежда резултатите в системата.

# 479
  • Берлин
Не мога да спя от мислене и имам нужда от съвет/коментар.Ситуацията ни е: момче, Пловдив, бал,с който влиза навсякъде, където пожелае, на 1во класиране. Завърши МГ. Друг език, освен английски, не иска. Направихме тестовете за кариерно развитие-профил икономика, предприемачество, информатика излезе. Но това ни беше ясно и без тестове. Сведохме до 3 училища избора, но не можем да решим.
1. АГ - "какво друго ще ми даде, освен да задобрея по английски?", среда - неизвестна, местоположение - на другия край на града.
2. МГ - "ми още 5 години ще си почивам". Нивото не отговаря на високия входящ бал по никакъв начин. Среда - неизвестна към скучно-стерилна, пак е на другия край на града.
3. НТГ - най-привлекателната специалност е с немски, отпада. Другите харесани варианти са Финансист, Икономист-информатик, Бизнес-администрация и Организатор интернет приложения.
Среда - неизвестна, но, според познати деца, свежа и на ниво. Местоположение-топ.
И не знам. Полезно ще ми е,ако някой коментира по нашия казус. Благодаря предварително.

Дописвам с коментар от преди малко: "тъпото е, че в Иконома и без да дадете луди пари за уроци,пак щях да вляза".
Но е твърде егоистично да го насоча нанякъде,само защото може да влезе в най-високобаловата паралелка в града.

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 01:23 от PAPURCHE MEHURCHE

Общи условия

Активация на акаунт