Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 73 227
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 135
Сметките, които правите, ми се струват далеееч по-сложни и от 23 задача Grinning

Хаха, да😆

Сега се подсетих… след като наборите излязоха от изпита, помня че имаше много разстроени тук в темата, а сега като чета всички са все с хубави резултати. Ехх как го правитее😅😅

olly, специално ще се позанимавам с още малко сметки😆
[/quot

Не всички! Ние сме с кофти резултат по МАТ и така си и стоим. Просто нямапмного какво да пиша, защото се коментират високи балове и училища, които за нас останаха недостижими.
Пренасочих времето си в проучване на училища, които никога не са били в полезрението ни или пък желани. Но....ще трябва все пак нещо да се реди.

# 136
И аз се интересувам защо на сина ми точките от областния кръг на олимпиадата по география не са нанесени. Има по математика, но не и по география. И на двете беше втори в областта. Става въпрос за Варна. По география беше със 185т. Към кого да се обърна?

# 137
  • София
Соул, благодаря за темата.
Искам да попитам дали може в София само родител да гледа работата? Наборката е с класа на хижа и се връща на 02.07. Няма как да види. Според РУО ученик и/или родител може да гледа, но дали това е действителни така?

# 138
Моят също го няма-на европейска олимпиада по география е, връща се на 05.07 и аз от любопитство искам да му видя работата. Та се чудя ще ме пуснат ли без него.

# 139
  • София
Здравейте,
Аз преди 3 години ходих сама да видя работата на детето. Попитаха ме защо не е с мен, а аз им казах, че вече му се повдига само от споменаването на НВО и категорично отказва да си го причини. Учителките се засмяха и ме пуснаха без проблем. (ако детето е вече на море, например също родител може да отиде сам)
Допълвам се за другия въпрос, който ще се появи след 1-2 седмици - при записването в гимназията изпратихме единия дядо да го запише с предварително направено пълномощно, заверено при нотариус. В него бяхме написали за по-сигурно, че и детето (освен родителите) е съгласно да бъде представлявано от дядо си.

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 11:49 от Skiorche

# 140
Соул, благодаря за темата.
Искам да попитам дали може в София само родител да гледа работата? Наборката е с класа на хижа и се връща на 02.07. Няма как да види. Според РУО ученик и/или родител може да гледа, но дали това е действителни така?
[/quote

Не, не може. Вчера гледахме работата по математика,  влиза възрастен с дете, записват се имената, дата и час на влизане, както и час на излизане. Разрешават един придружител  с детето.

# 141
Viola, как да няма логика... Има, при това Мецан идеално я е  схванал. Просто става дума за различни неща. Ако човек го интересува балът за влизане точно в тази паралелка на 164 ГПИЕ, гледа и се ориентира  за шансовете си по изчисления прогнозен бал за нея, да.И въобще не го грее каъв е минималният бал другаде. Но ако друг (като Мецан) просто сравнява два  минимални бала с цел направа на изводи някакви, тогава вече трябва да отчита и броят хора, вместили се в интервала от 500 до минималния на последния приет... Иначе е малко като да сравниш на ДЗИ  среден успех от  примерно 5,96 по даден предмет,  изкаран от 13 души,  и 5,94, ама  като средноаритметичен от оценки на 91 души.. И в двата случая справянето е несъмнено отлично, но  не следва да се сравняват. Неслучайно някои училища в гимназиален етап с малък брой ученици се  махат от МОН-ските класации по  БЕЛ  за първите 10/20 гимназии в страната, нищо че средният им успех е отличен, даже може би и по-висок от този на училището на позиция 1...
Да, за всичко това сте абсолютно права, аз просто визирах приема.
Качество ако оценяваме, наистина още някои неща трябва да се вземат предвид.

# 142
Някой знае ли Дидева откъде взема статистиките за успеваемост? На сайта на РУО я няма, в МОН гледам също няма или аз не я намирам?
Чудно ми стана просто...

Също в 11 клас - можело да се избира между други два профила различни от тези в първи гимназ.етап...що нещо такова ми се върти че казаха на отворените врати? Май да звънна пак да питам кои са те ли....

# 143
Някой знае ли Дидева откъде взема статистиките за успеваемост? На сайта на РУО я няма, в МОН гледам също няма или аз не я намирам?
Чудно ми стана просто...

Също в 11 клас - можело да се избира между други два профила различни от тези в първи гимназ.етап...що нещо такова ми се върти че казаха на отворените врати? Май да звънна пак да питам кои са те ли....
Дидева ползва официалния източник, РУО на съответната област, ето за София са публикувани тук: https://ruo-sofia-grad.com/%d0%b8%d0%b7%d0%bf%d0%b8%d1%82%d0%b8- … 0%bb%d0%b0%d1%81/

За 3-ти и 4-ти профил - всяко училище предлага профили (за втория гимназиален етап, след 10-ти клас) съобразно възможностите си - 1 или два. Ученикът избира от тези, които му се предлагат в училището.

# 144
Аз не за София питам. В София е ясно....РУОто не е качило....Дидева е качила...от къде?

Поразгледах уч.план в училището..поизясни ми се малко..

# 145
Аз не за София питам. В София е ясно....РУОто не е качило....Дидева е качила...от къде?

За кой град е въпросът?

# 146

За Пловдив вчера някой писа, че е получил по имейл статистика , след като са я поискали от РУО и ще й я прати.

# 147

За Пловдив вчера някой писа, че е получил по имейл статистика , след като са я поискали от РУО и ще й я прати.
Ето за Пловдив, от сайта на РУО - ПЛовдив: https://www.ruoplovdiv.bg/messages/file_messages_students_16/sta … o_7_klas_2025.pdf

# 148
Бургас пратиха на мейл и после качиха. Иначе всички си имат на сайтовете, но са толкова ужасно направени, че е като да търсиш игла в купа сено. Най-лесно през карта на сайта се намират. В краен случай през портала за отворени данни.

# 149
Бургас пратиха на мейл и после качиха. Иначе всички си имат на сайтовете, но са толкова ужасно направени, че е като да търсиш игла в купа сено. Най-лесно през карта на сайта се намират. В краен случай през портала за отворени данни.
Да, абсолютно, кошмарно подреждат информация, все едно нарочно да те затруднят да намериш каквото си искаш.

Общи условия

Активация на акаунт