Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 72 944
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 330
Ами ние подписахме преди да им дават дипломите, като книгата стоеше между трите класни и по време на връчването, помахваха на родител да изтича и подпише, докато директорката говореше и връчваше.
Дипломата ви трябва на вас, на тях може и да им стои в чекмедженцето с книжката Wink

# 331
  • София
И при нас е една апатия с реденето, а не са и при мен.  При едната избора е само един - Елисавета Вазова, остава да измисли как да ги нареди желанията, няколко специалности са.
Другата не знам...ту ТУЕС, ту Джон Атанасов. За Джонката мисля, че може и от първо касиране да и стигнат, ама не знам....най-вероятно ще сложа накрая и Елисавета Вазова, защото и тя не знае с какво иска да се занимава и програмиране и другото и харесва. Дано факта, че на едното място са повече момчета, а на другото има повече момичета (+сестра и) не я разубеди. Ама ще я оставя сама да избира.

# 332
  • София
Това означава ли, че дете прието в 9 ФЕГ Френски и немски, може да се яви на матура по АЕ?

В много училища предлагат профилите сдвоени, но това не е задължително. Има и училища, които на практика не дават избор, факт. Но нормативно за 3/4 профил могат свободно да бъдат избирани предмети. Така е напр. в Испанската, ФЕГ, а от тази година и 2АЕГ.

Как да се яви на ДЗИ по език който не изучава? ФЕГ са чуждовезиков профил и са с два включени езика...
АЕ го има в раздел Б само за паралелки А и Б, т.е. за тези за които е втори чужд език.

Това не е вярно. От миналата година има т.нар. Валидиране на компетентности, които се приравняват на ДЗИ. Реално можеш да се явиш на какъвто предмет искаш без изобщо да си го учил в гимназията. Естествено подготвяш се сам. Синът ми тази година завърши ФЕГ - паралелка френски/испански. Английски не е изучавал, но се оказа, че му трябва ДЗИ ПП английски за кандидатстване в една специалност. Подаде документи за Валидиране и се яви на изпит на датата за допълнителните ДЗИ, т.е. това му стана ДЗИ по желание. Така че няма никакъв проблем с ДЗИ-тата.
Успех на всички!

# 333
И при нас е една апатия с реденето, а не са и при мен.  При едната избора е само един - Елисавета Вазова, остава да измисли как да ги нареди желанията, няколко специалности са.
Другата не знам...ту ТУЕС, ту Джон Атанасов. За Джонката мисля, че може и от първо касиране да и стигнат, ама не знам....най-вероятно ще сложа накрая и Елисавета Вазова, защото и тя не знае с какво иска да се занимава и програмиране и другото и харесва. Дано факта, че на едното място са повече момчета, а на другото има повече момичета (+сестра и) не я разубеди. Ама ще я оставя сама да избира.
Във Вазова са с квоти, така че си има момчета за всички, че и да артисат. Само една паралелка, интериорен дизайн, не е с квоти. В Туеса и Джонката обаче, да се приготви за стадо от бичета, там ще им е трудно на момичетата, шегувам се, възпитани са момчетата там, по-кротки са даже от СМГ, според мен

# 334
  • Пловдив
Моля за потвърждение - при първите две класирания нямаме опция за пренареждане на желанията, нали така?

А след второто и след третото ?

И също така ако на първо или на второ класиране детето е прието в едно училище, но иска още едно класиране, възможно ли е някак да си "запази" мястото във вече класираното?

# 335
  • София
Ох а мен ме изневяра дългия период между излизането на резултатите и първо класиране . Тя отдавна е решила какво иска Елисавета Вазова е на първо място, 105 с 2 паралелки и после за цвят по не нежеланите от 12,138, 1,7 и 127  по 1 паралелка. Последните са  редени по най близко от вкъщи.

# 336
При нас свидетелствата ще ги дават в петък, класната миналата седмица изпрати имейл да покани родителите да присъстват (който има желание и възможност) - ще раздават и разни грамоти и т.н. на пълните отличници и на децата, които са се изявили в някаква насока. После желаещите от трите 7ми класа отиват на заведение с класните, родителите са свободни. Simple Smile
Ние подредихме желанията, ще го проверя пак на 07.07 да няма някаква нова муха в главата (за всеки случай) и смело напред. Понеже в училището беше идвала кариерна консултантка, миналата седмица взех, та й звъннах. Жената ми прати 2 различни теста, младежа ги попълни и ги пратихме обратно. Днес се чухме за консултация, общо взето, няма изненади, само ми потвърди това, което знам - каза, че добре сме избрали и подредили желанията, и му пожела успех. Simple Smile

# 337
Моля за потвърждение - при първите две класирания нямаме опция за пренареждане на желанията, нали така?

И също така ако на първо или на второ класиране детето е прието в едно училище, но иска още едно класиране, възможно ли е някак да си "запази" мястото във вече класираното?
След второ може да се реди САМО от наличните места и САМО след като в системата сте "Незаписан". Т.е. ако се запишете на първо или второ класиране, трябва да се изтеглят документите, да изчакате да се смени статуса в системата и да подадете отново. Т.е. никак нищо не ви се пази.
Това място, което се освобождава след записване на второ класиране и изтегляне (след като сте видели свободните места), се появява "свободно" за 4то класиране. Може да подадете пак за него, но не се знае кой с какъв бал също ще го поиска...

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 12:32 от peneva_a

# 338

Между първо и второ няма възможност за пренареждане.
След второ има 3 варианта:
- не е приет на първо или второ - редят се наново желанията от останалите свободни места на трето класиране;
- приет е на второ, не си харесва мястото, не записва, освободеното място отива за трето класиране, кандидатства се на трето;
- приет е на второ, записва се, на трето класиране се появява място, което иска повече, отписва се и кандидатства наново. Освободеното от него място от второ класиране ще се появи чак на четвърто класиране.

В никой от случаите мястото от предходното класиране НЕ се пази.

ПП Докато се изпиша на телефона, Пенева го е обяснила.

# 339
Ами ние подписахме преди да им дават дипломите, като книгата стоеше между трите класни и по време на връчването, помахваха на родител да изтича и подпише, докато директорката говореше и връчваше.
Дипломата ви трябва на вас, на тях може и да им стои в чекмедженцето с книжката Wink

От текста публикуван в нашата родителска група, не става ясно какво иска да каже авторът, макар че същият се предполага да е грамотен, все пак е учител....не пише родители поканени ли са, не са ли, иска ли се от тях присъствие, не се ли,  ...подпис необходим ли е, не е ли....доста посредствена езикова култура наблюдавам аз, което е жалко....Expressionless
ПС..говоря за нашия класен ръководител.

Ох а мен ме изневяра дългия период между излизането на резултатите и първо класиране .  

Ох..и мен така....

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 16:52 от teta75

# 340
  • Бургас
Имах път покрай училището, в което се гледат работите по БЕЛ, и реших от любопитство да вляза. Бях си подготвила всички нужни документи, но не и 1 брой дете, което категорично отказва да дойде. Греда Wink

# 341
  • В реалността
Ние още чакаме нашето РУО да пусне Статистиката /ако изобщо го направи/. Показател за това, че сме в дъното на резултатите във всички класации от ДЗИ и НВО.

# 342
Скрит текст:
...От текста публикуван в групата, не става ясно какво иска да каже авторът, макар че същият се предполага да е грамотен, все пак е учител....не пише родители поканени ли са, не са ли, иска ли се от тях присъствие, не се ли,  ...подпис необходим ли е, не е ли....доста посредствена езикова култура наблюдавам аз, което е жалко....Expressionless
Редакрирам се, явно Тета има предвид класна/училищна група и липсата на информация в нея и класната и поста ѝ не касае мен...

Много тъпа ситуация с такива класни, които казват как нищо не казват.

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 14:17 от peneva_a

# 343

Това място, което се освобождава след записване на второ класиране и изтегляне (след като сте видели свободните места), се появява "свободно" за 4то класиране. Може да подадете пак за него, но не се знае кой с какъв бал също ще го поиска...

Ето това с местата от 2-ро за 4-то класиране не го разбирам. Кои места изобщо участват тогава в 3-то класиране след като на 2-ро всички са заети? Аз мислех, че идеята да не се пазят местата след 2-ро е точно, за да участват в 3-то.

# 344
  • Стара Загора
Ние още чакаме нашето РУО да пусне Статистиката /ако изобщо го направи/. Показател за това, че сме в дъното на резултатите във всички класации от ДЗИ и НВО.
Олеееее кое е това РУО?
Дори "бързаците" РУО Стара Загора пуснаха в понеделник вечерта.
Подредихме желанията, взех медицинско от личната и отиваме на морска почивка другата седмица. От там ще подаваме желанията

Общи условия

Активация на акаунт