Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 72 859
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 375
Тази година си мисля, че е много рисково 3-то класиране. Ако имаш висок бал може би в премерен риск, но с 80- ки не се оправдава риска. Но пак ще важи "правилото"- риск -печели, риск- губи.

# 376
Според мен това, че през предишните години не е имало свободни места за дадена паралелка на трето и четвърто класиране, означава, че просто паралелките се запълват до второ класиране и няма отписали се.
Aз не обичам хазарта и се надявам за нас нещата да се решат на първо или макс на второ класиране. Нямам нерви за трето, четвърто.
Като пишете за освободените места. Чух за случай от предишни години на прието дете на първо класиране, с висок бал и по първо желание, но родителите забравили да го запишат в упоменатия срок. Нали детето било прието, те решили хората, че могат да подадат документи, когато пожелаят. Та участвали после в следващите класирания.

# 377
  • София
Като не четат тук, ще забравят Joy

# 378
  • София
Не мога да ви изчета, че пътуваме тия дни, ама мернах, че обсъждате за природните науки. Аз пък не мога да си намеря немаскирана паралелка с природни науки. Всичките са с чуждоезиков профил, маскирани като природни.. единствените истински такива са в НПМГ, но за съжаление при тази конкуренция са почти недостижими. От няколко дни се ровя и се ядосвам. Искам детето да учи химия и биология на български език. Не искам да се счупи от учене на немски или френски, допълнително английски и като капак в 9 клас - биология на немски или френски. Това реално си е една чуждоезикова паралелка с гарантиран профил химия и биология. Мерси... За какво й е тоя профил като практически ще е пропуснала биология в 9 клас, защото никой не може да ме убеди, че за една учебна година можеш да научиш който и да е език, така че да научиш биология на човека на него.

# 379
# 380
  • Куциндрел
.... Разбира се, това е мое мнение, но поне за момента ИИ нещата са прекалено неестествени, натруфени, нереалистични и откровенно грозни.
               Не съм се интересувала какви точно са нещата на ИИ, но със сигурност знам няколко големи фирми, които съкратиха масово служителите си и ползват ИИ. При това са фирми с доказани успехи в областта на киното, изкуствата, анимацията и т.н. Зет ми работи в тази сфера повече от  20 години и в момента остана без работа. Оферти за работа в тази област няма и се замисля за преквалификация. Специалноста му е "Графичен дизайн", второ висше - Кино и телевизия.
Преполагам, че в тези фирми са останали все пак хора, които да работят и с ИИ, просто зет ти е изтеглил късата клечка.
Не може да се сравнява дете на 13, което тепърва ще учи нещо във времето на развитие на ИИ и човек, който 20 години е работил в други условия. Децата ще учат и ще се развиват, заедно с развиващия свят и ИИ. След 5 години ще са на друг акъл и вече с ясни желание какво искат от живота.

# 381
  • София
Трето и четвърто са толкова честни , колкото първо и второ. Синът ми участва в четвърто, въпреки че място имаше и в трето, но не се решихме да рискуваме. След като се появи още едно на четвърто, решихме, че е нашият знак Simple Smile
Трето и четвърто не са едно и също. За четвърто класиране остават свободни места, за които не е имало вътрешни мераклии, а и на всички им е писнало и са заминали на море   Морето и настъпилата апатия са много важни фактори  в кандидатските къмпании. Рискът е различен.

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 16:59 от xxxxxx

# 382
Точно това е , което Ваче каза, Чуждоезиков профил, маскиран с "Природни научки". ИИЧЕ АЕ, т.е. в 8ми клас нямат часове Биология и Химия, а в 9ти клас всичко на куп.

# 383
За там са добри отзивите, учи се много, но имат задължително иврит, имайте предвид.

Аз малко се ошашках... оказва се, че в 2 от професионалните гимназии, които сме харесали, искат Карта за предварителен медицински преглед с отразено цветоусещане (става въпрос за програмиране / компютърни технологии / измервателна техника), а младежа е далтонист. И сега се чудя какво да правим и дали това би му попречило да учи това, което му е интересно. Някой да има опит в тази насока?!

# 384
Не мога да ви изчета, че пътуваме тия дни, ама мернах, че обсъждате за природните науки. Аз пък не мога да си намеря немаскирана паралелка с природни науки. Всичките са с чуждоезиков профил, маскирани като природни.. единствените истински такива са в НПМГ, но за съжаление при тази конкуренция са почти недостижими. От няколко дни се ровя и се ядосвам. Искам детето да учи химия и биология на български език. Не искам да се счупи от учене на немски или френски, допълнително английски и като капак в 9 клас - биология на немски или френски. Това реално си е една чуждоезикова паралелка с гарантиран профил химия и биология. Мерси... За какво й е тоя профил като практически ще е пропуснала биология в 9 клас, защото никой не може да ме убеди, че за една учебна година можеш да научиш който и да е език, така че да научиш биология на човека на него.

Може, като изсипват по 100 нови думи всеки ден, накрая на учебната година вече трябва да имаш запас от поне 5000 думи. А на следващата година продължаваш, вкл. и по предмети. Така беше навремето. Говоря от личен опит за труден език като френски, но би трябвало да е било така и за други езици.

# 385
Днес коментирахме ца цветоусещането..сутринта.
Може да се върнете и прочетете...

# 386
  • Sofia
Трето и четвърто са толкова честни , колкото първо и второ. Синът ми участва в четвърто, въпреки че място имаше и в трето, но не се решихме да рискуваме. След като се появи още едно на четвърто, решихме, че е нашият знак Simple Smile
Трето и четвърто не са едно и също. За четвърто класиране остават свободни места, за които не е имало вътрешни мераклии, а и на всички им е писнало и са заминали на море  Рискът е различен.

Не съм писала, че са едно й също, а че са еднакво честни като първо и второ. Вие писахте за някакво проверяване на честността. Кое е по-рисково класиране според вас?

# 387
Така беше на времето, сега начина на учене на език е по-различен от писане на думи, мниги много думи и много много писане...
Това са всичко паралелки с профил Природни науки в София. Хич не изглеждат много, нали? После доста ЕГ си имат същите профили като 3 и 4ти, обаче.
Само двете паралелки в 35то, с име оцветено в синьо са с квоти.
Само 68мо и НПМГ са с разширено изучаване на езика.
Скрит текст:

ПП: 4то класиране си е точно толкова честно и публично, колкото и трето. Просто там се появяват местата след второ, които не са включени в трето... по-рано те се появяваха на "директорското" училище по училище, сега са централизирани и може пак на общо основание да се пробваш на тях. Те из да пето класиране ги публикуват централизирано, но само първоначалните. После са на различни дати, тече едно отписване и запиване и се следят дати, срокове... На сайта си всяко училище трябва да публикува тази информация и пак не е за "вътрешно ползване".

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 17:08 от peneva_a

# 388
  • София
Трето и четвърто не са едно и също. За четвърто класиране остават свободни места, за които не е имало вътрешни мераклии, а и на всички им е писнало и са заминали на море  Рискът е различен.
Не съм писала, че са едно й също, а че са еднакво честни като първо и второ. Вие писахте за някакво проверяване на честността. Кое е по-рисково класиране според вас?
По-високорисковото за мен е трето класиране. За 4то - кандидатите са по-малко и вероятно има някаква причина местата да не са заети на трето класиране. А преди 2 години дори имаше свободни места в СМГ след последния пас.
За "чесността"     няма друга причина трето класиране да не се извършва по алгоритъма на второ. Това е шанса да се влезе с голяма разлика в бала, която нормално е невъзможна.

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 17:24 от xxxxxx

# 389
Не съм се интересувала какви точно са нещата на ИИ, но със сигурност знам няколко големи фирми, които съкратиха масово служителите си и ползват ИИ. При това са фирми с доказани успехи в областта на киното, изкуствата, анимацията и т.н. Зет ми работи в тази сфера повече от  20 години и в момента остана без работа. Оферти за работа в тази област няма и се замисля за преквалификация. Специалноста му е "Графичен дизайн", второ висше - Кино и телевизия.
[/quote]
Преполагам, че в тези фирми са останали все пак хора, които да работят и с ИИ, просто зет ти е изтеглил късата клечка.
Не може да се сравнява дете на 13, което тепърва ще учи нещо във времето на развитие на ИИ и човек, който 20 години е работил в други условия. Децата ще учат и ще се развиват, заедно с развиващия свят и ИИ. След 5 години ще са на друг акъл и вече с ясни желание какво искат от живота.
[/quote]
Точно това имам предвид. Те ще живеят и учат във време на ИИ и ще имат възможност да се научат да се възползват от него. Само времето ще покаже какво следва, но трябва да бъдем оптимисти за бъдещето на децата си. Със сигурност те ще правят и учат по различен начин от нас, когато сме били в гимназията.
Само успех им желая!

Общи условия

Активация на акаунт