Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 72 567
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 765
ФЕГ си е много добро училище. Дъщеря ми завърши там 8 клас и се оказа,че доста изискват,а аз друго мислех. Имаше избор и за още няколко елитни гимназии,но решихме,че френският е хубав език😀И не знам кой ги разправя тия,че е зле. Естествено,като във всяко друго училище,има несполучливи учители.

# 766
😆😆😆Ако не бяха тези 10 дни ЧАКАНЕ нямаше да вися денонощно в тази група и вместо роман да чета всяко ново мнение и пост 😆
Май дойде време и аз да попитам, защо “масовото мнение” е, че “средата, децата, нивото… на 9 ФЕГ е много страшно”??? Влизам в техния сайт и чета прекрасни неща - спечелени първенства, медали, постижения… Майки на деца от ФЕГ казват, че “въпреки някои минуси, поне средата и децата са супер”… От къде идва този мит за “адската атмосфера” във ФЕГ? Те станаха 8-ми в класацията на ДЗИ тази година…
Дайте мнение, моля.
Супер е ФЕГ, не знам къде ги четете тия неща. Ама не съм учудена, наскоро някой се оплакваше от НЕГ и от испанската.

# 767
Аз за Регалия добри отзиви не съм чула. И децата, които познавам и знам, че там са били на школа (някои от 6ти клас) не са изкарали много точки на НВОто. Но ако има някой с личен опит, нека сподели.
А към коя да се насоча?
Аз имам личен опит само с Литера - двете ми девойки са били там на МАТ и БЕЛ. Доволни сме, малката се справи по-добре от кака си по МАТ (изкара 100 т), но това си е до дете Relaxed

# 768
Аз за Регалия добри отзиви не съм чула. И децата, които познавам и знам, че там са били на школа (някои от 6ти клас) не са изкарали много точки на НВОто. Но ако има някой с личен опит, нека сподели.
А към коя да се насоча?

Проучвайте не толкова школи, колкото  добри преподаватели. За Регалия нямам мнение, моето дете беше във Веди, при двойката учителки от ПЧМГ Константинова ( БЕЛ )/Илионова(МАТ). Бяха ни препоръчани и останахме доволни.

# 769
А към коя да се насоча?
Аз имам личен опит само с Литера - двете ми девойки са били там на МАТ и БЕЛ. Доволни сме, малката се справи по-добре от кака си по МАТ (изкара 100 т), но това си е до дете Relaxed
Тази сутрин им звънях, но вече нямат места за шести клас. Страшно много съм се забравила. В началото на следващата година ще се боря за седми. По математика при кого са били?
А към коя да се насоча?

Проучвайте не толкова школи, колкото  добри преподаватели. За Регалия нямам мнение, моето дете беше във Веди, при двойката учителки от ПЧМГ Константинова ( БЕЛ )/Илионова(МАТ). Бяха ни препоръчани и останахме доволни.

Благодаря, Славея, ще ги видя сега и тях, за първи път ги чувам.

# 770
А към коя да се насоча?
Тази сутрин им звънях, но вече нямат места за шести клас. Страшно много съм се забравила. В началото на следващата година ще се боря за седми. По математика при кого са били?
А към коя да се насоча?

Проучвайте не толкова школи, колкото  добри преподаватели. За Регалия нямам мнение, моето дете беше във Веди, при двойката учителки от ПЧМГ Константинова ( БЕЛ )/Илионова(МАТ). Бяха ни препоръчани и останахме доволни.

Във Веди по БЕЛ, конкретно 6 клас, също препоръчвам Галина Стайкова.

# 771
  • София
Сега ще бъдете 6 клас . А дали няма вече да е променен формата след 2 години? Е това никой не го знае още.

# 772
Скрит текст:
А към коя да се насоча?
А към коя да се насоча?

По МАТ бяхме при госп. Бойка Антова - препоръчвам я с две ръце, изключителен педагог и най-вече човек с главно "Ч" Simple Smile Успех!

# 773
На мен да се започва с школите от 6 клас ми се струва много натоварващо за децата. Не мога да си представя две години последователна мъка като тази в 7 клас. Трябва да се има предвид, че успеваемостта на децата, посещавали дадена школа, си зависи от тяхната лична нагласа към учителите и техния метод на преподаване. Моят син посещаваше "Веди" (по препоръка на познати), вероятно школата си е добра, но за него беше напълно безполезна. Казваше ми - мамо, напразно си си дала парите, все едно съм на допълнително училище и тъпча на едно място. За дъщеря ми избрах друг подход - подготовката по математика оставих на баща ѝ, а за БЕЛ посещаваше "Литера", без която никога нямаше да постигне резултатът, който постигна.
Моят съвет е - ръководете се от нагласите на детето при избор на подход за подготовка за НВО.

# 774
😆😆😆Ако не бяха тези 10 дни ЧАКАНЕ нямаше да вися денонощно в тази група и вместо роман да чета всяко ново мнение и пост 😆
Май дойде време и аз да попитам, защо “масовото мнение” е, че “средата, децата, нивото… на 9 ФЕГ е много страшно”??? Влизам в техния сайт и чета прекрасни неща - спечелени първенства, медали, постижения… Майки на деца от ФЕГ казват, че “въпреки някои минуси, поне средата и децата са супер”… От къде идва този мит за “адската атмосфера” във ФЕГ? Те станаха 8-ми в класацията на ДЗИ тази година…
Дайте мнение, моля.

Здравейте,мойто дете завърши 8ми клас тази година във Фег.Страхотна година-страхотна класна,страхотен клас.
С две ръце я препоръчвам.

# 775
  • София
Само дето класът във ФЕГ няма да е същият, защото ще са 9ти клас, а класната може и да е тя, но само ан една от паралелките.

Не всеки се навива да учи френски и немски. Трудни езици са.

# 776
Някой има ли представа днес ли ще качат резултатите от изпита в НГДЕК? Кога и къде се публикуват обичайно?
Една майка от училището на сина ми каза, че май са ги преместили за 14ти, заедно с класирането (тя днес е звъняла, сина й беше на изпит по история). Но все пак си проверете.

# 777
Благодаря за мненията за 9 ФЕГ!
При нас това е най-голямото желание и тайна надежда, че няма да се класира в Испанската с ФЕ, което е записала като 1-во желание, само защото там има познати от горните класове… Но тайната надежда е, че няма да я приемат там и ще си отиде във ФЕГ 😆
Луда работа! Няма здрава логика!
Но не е лесно да си в главата на девойка в пубертета 😆😆😆

# 778
От езиковите първи ешелон, без значение коя, постоянно има някой креслив да се оплаква. То не бяха наркомани, пияни, не научили езика, лоши оценки, абе квото се сетите. От памтивека е така.
Даже ако спрат да се оплакват ще почна да си мисля, че наистина са западнали.

Моята мина на инструктаж от близките приятелки и обмисля да смени посоката от ФЕГ към НЕГ. Много дълго време им дадоха да мислят

# 779
Пише 14.07 вече наистина. Имам спомен, че днес трябваше да има резултати по история, но явно е променено.

Общи условия

Активация на акаунт