Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 72 461
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 825
Да..пише за ЕДИНИЯ изпит само.
Дават се макс 100 точки Wink
Другият все пак колко е ?..се питам аз.
По математика е 95,27, на шесто място - и това го пише в статията. Нещо може би не се разбираме, кое ви притеснява?

# 826
шмърциплянку, интересно ми е какво разбираш под санитарен минимум. По мои впечатления 2ч седмично групови занимания вдигат резултата с не повече от десетина точки, без значение дали детето ходи от 7ми, или още от 5ти. Толкова може и за няколко месеца преди матурите с индивидуален учител, или повечко самостоятелна работа вкъщи. В този смисъл школа с входен критерий 80+ точки не виждам причина да се хвали, че стигат 90+ на изход, при положение, че това са деца, които така или иначе са с ОК учител в училище и вкъщи се упражняват, та на тях школата да им е дала 2-3-5 точки отгоре макс.

# 827
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз не записах дъщеря си на школи, защото  имаше чудесни учители в у-ще. Обаче я записах на 1 пробен изпит в Литера. Близка приятелка ми каза впоследствие, че съм направила грешка, но вече бях платила и реших все пак да отиде. Детето каза, че изпитът е бил много труден, не хареса как е протекъл, не хареса децата, които бяха от школата, но все пак изкара 75 т на него. Аз не проявих повече интерес и не отидох да взема работата, после ми звъня самата Йонова, че съм изпуснала датите да взема работата. Аз й казах, че няма да отида да я взема, тя изрази учудване "Ама как, не искате ли да знаете как се справя детето Ви?", казах, че оценката ми е достатъчна и така. Моята приятелка каза, че обикновено протичат по един и същи начин разговорите за това как се е справило детето и какво следва да се направи - "детето има големи пропуски и е необходимо да ходи на школа, а в неговото училище на нищо не го учат и за нищо не става". И двете деца изкараха почти пълни 100 т, само с подготовка от училище и без нищо друго, освен да си пишат домашните.

# 828
Не виждам...за това не се разбираме Joy

# 829
  • София
шмърциплянку, интересно ми е какво разбираш под санитарен минимум. По мои впечатления 2ч седмично групови занимания вдигат резултата с не повече от десетина точки, без значение дали детето ходи от 7ми, или още от 5ти. Толкова може и за няколко месеца преди матурите с индивидуален учител, или повечко самостоятелна работа вкъщи. В този смисъл школа с входен критерий 80+ точки не виждам причина да се хвали, че стигат 90+ на изход, при положение, че това са деца, които така или иначе са с ОК учител в училище и вкъщи се упражняват, та на тях школата да им е дала 2-3-5 точки отгоре макс.

Не е към мен въпроса, но ще отговоря, понеже съм на същото мнение - дете с много липси поради обучителни затруднения, на входния тест имаше 32т от 100, на НВОто има 88.5т. Това е постигнато с посещение на курс веднъж седмично по 120 минути. Обучителните затруднения са си все така налични 😉

# 830
При наличие на добър учител в училище, школите не носят особена полза. Там се преподава същия материал, реално децата повтарят и затвърждават нещата от училище, за 2 часа на седмица в група не се научава нещо много повече. За нас школата по БЕЛ, въпреки добрата учителка, нямаше особен смисъл. Но по МАТ имаше огромно значение. Детето нямаше адекватен учител в училище и разчиташе на учителката в школата да обясни материала, за да може в къщи само да се упражнява. Учителката в школата също така и показа как да си описва подробно задачите, така че да не и отнемат точки за това. Като включим малко помощ от моя страна и много самостоятелна работа от страна на детето, компенсирахме липсата на учител в училище.

# 831
В Литера подходът е точно обратното - взимат се подбрани с изпит деца, от тях се подбират тези, които се справят за 95+ точки и се дават непрекъснато за пример на останалите, а децата под личната и черта за усърдие са обиждани и засрамвани публично пред всички постоянно с думи от рода на 'Аз и на майка ти звънях и и казах, че не учиш и няма да успееш на изпитите, но и това не помогна. Пълен провал си" - това вече са думи лично към моето дете, казани 1 седмица преди изпита докато детето ми държи в ръката си последният най-труден от всички изпити с резултат над 80 точки - с почти 10 точки над-предишния и с почти най-висок резултат в неговата група.
Не мога да си представя как някой ще даде луди пари, за да ходи детето му при такъв човек на уроци... тази жена по-скоро ще откаже децата от предмета!!!
Аз съм супер доволна от Кирил Тодоров от Междучасие (БЕЛ) - преподавател от старата генерация, отнася се с огромно уважение към децата, говори им на Вие, много търпелив, помага им по всякакъв възможен начин, дава им страшно много информация и за всяко дете намира добра дума, даже да не се е справило много добре. Съжалявам, че сина не беше достатъчно сериозен със записките, иначе спокойно сестра му можеше да ги ползва след 2 години!

# 832
Аз бях записала децата на школа по бел в шести клас, за моите момчета беше само загуба на време, безкрайно демотивирани бяха. В 7 клас избрах индивидуални уроци и по мат и по Бел + решаване на задачи с баща им. Започнаха от ниво 47-50 точки,  ходиха на всички пробни изпити към съюза на математиците във Варна и накрая по математика и двамата имат супер резултат 97/91 точки и 96/84 точки по Бел,  изкарани с три пъти в седмицата уроци  по Бел втория срок. Но началното им ниво беше зле, с много пропуски.

# 833
  • София
А то какво означава? И ако може, обяснението да е на български език.

# 834
  • София
Сертификат за владеене на немски език, който се издава от Германия. Изпитът е от две части - писмен и устен. Устният се провежда два пъти в годината. Един път за страните от Северното полукълбо и един път за Южното. Писменият изпит се проверява в Кьолн, ако не се лъжа, а устният в училище.
Прикачвам снимка от сертификата на дъщеря ми.

# 835
Vili Dim, направи си експеримент да потърсиш мнения във форума за Йонова и школата и. Няма да намериш негативно мнение. Всички възхваляват отличните и резултати. Миналата година се появи една потребителка, което намекна за това в тогавашната тема за 7 клас и си признавам, че аз лично се скарах с нея и и казах, че не е права, защото моето дете посещаваше школата още от 6-ти клас, но при другата учителка и бях силно убедена как системата е желязна, резултатите са налице и тази жена е велик педагог.
Освен това съм с момче, те не говорят много и аз всъщност осъзнах какво се случва чак през май, когато нещата съвсем ескалираха и той започна да споделя. За съжаление всичко което каза, се потвърди през други познати деца от неговата група, както и от по-малки братчета и сестричета, които са попаднали при нея още в 6-ти клас. Детето стоически я изтърпя до края на годината, но след от един от уроците, в които доста се беше заяждала с него, беше толкова отвратен, че 2 седмици не пипна по БЕЛ.
Родителите, чиито деца са изкарвали на пробните изпити над 85-90 точки изобщо не са разбрали какво се случва в час, а на тези, чийто деца са под тази граница така им се набива в главата, че децата не учат и са виновни как няма да влязат никъде,че според мен не се замислят за подхода. Не са само над 90+ точките на децата от тази школа - видях онзи ден финалната статистика. Просто смееш ли да си записал детето в тази велика школа и да кажеш, че не си доволен. Ми то ти е повтаряо цяла година как то не учи и за нищо не става - явно си го повярвал.
На родителите също се набива в главата, че децата няма да мръднат от нивото си, което е просто безумно. На всеки изпит, които както всички знаем е в пъти по-сложен от реалното НВО, се показва статистиката и се обяснява как децата толкова си могат и че изпита е по-труден от НВО-то, но там пък се притеснявали и затова каквото изкарат на първия изпит, това ще е. И после се показва една статистика от миналата година, в който отличните оценки са много повече отколкото на пробните. И като попиташ логичния въпрос - добре де, защо на изпитите имате толкова по-добри резултати, отколкото на пробните, отговорът е 'ами те вашите деца толкова си могат". Т.е мотивацията е - ние сме супер школа, но децата ви не стават - точно както са казали на gadamer. Разбира се това се казва само на децата с точки под 85. Другите се дават за пример - все едно ме интересува колко добре се е справил Пенчо от СМГ на първо място и само като ми го навират в лицето аз ще почна да опявам на моето, което така или иначе учи почти денонощно, че е тъп и да полага повече усилия.

# 836
  • София
Аз и преди съм писала, че дъщеря ми посещаваше школа над нивото й (Работилница за знание, групите й по БЕЛ и МАТ бяха предимно с ученици от СМГ, съответно тя имаше да догонва). Да не казвам как на първия тест - там правят по няколко през годината - имаше малко над 40т. В нито един момент никой не я е подценил, мотивираха я. Повтаряха й, че очакват повече и най-вече, че може повече. Извади късмет и с прекрасни учители в училище.
Трябва да се има предвид, обаче, че школата не е индивидуален урок и никой няма да съобрази съдържанието с всяко едно дете, нито стават чудеса. Трябва да се пишат домашни, да се четат произведения по БЕЛ, да се решават задачи.
Аз съм много доволна от резултата, макар че сме далеч от 100т. (малко не достигат за 90), защото за нея са много, значително над средните за училището (да не кажа от най-високите) и й дават шанс да се цели в добри училища, съответно да се развива. А и не по-малко важно, не намрази книгите, нито математиката (не казвам, че се влюби в нея и ще решава цяло лято геометрични задачи за удоволствие, но вече хич не се плаши от нея).

# 837
Далеч съм от мисълта да "защитавам" школата на Йонова. За някои деца е подходяща, за други не е. Някои деца изкарват 90+ точки,  други - не. Не е краят на света, ако не си в тази школа. Все пак има под път и над път какви ли не. Избор голям, вкл. и частни уроци. Някои деца се справят и без такива дори.
За нас сагата НВО 7 клас е към края си, да му мислят следващите набори.

# 838
  • София
ganis, благодаря! Т.е. децата в 35-то училище минават изпит за този сертификат, така ли? И това се случва в края на 8-ми клас ли? Питам, защото пред нас предстои избор на паралелка с природни науки и искам той да е информиран.

# 839
  • София
Да, в 35.СУ също се провежда изпит за ДСД. Този изпит се държи в 12.клас.

Общи условия

Активация на акаунт