Отговори
# 270
  • София
Добро утро!

Криво-ляво изкарахме нощта. Сега се връщам от поликлиниката, бях да взема направление от педито за алерголог. Нещо мрънкала на сестрата...Тя е от лекарките, които не обичала да дава направления #Cussing out Ама явно съм изглеждала достатъчно страшно, та ми даде направление и дума не каза. А и мъжът ми е достатъчно озверял, та се беше заканил да омете поликлиниката с нея, ако откаже.
Както и да е...
Бланк видях го, а и Цвети ми писа ЛС. Ама първо ще отидем при тази Ангелова, а ако нищо не направи - Мустаков.
Стискайте палци момичета!  bouquet

# 271
Привет и от нас!  Hug
nana77 нагушкай Калоян от нас стискаме палци и те чакаме с добри резултати!  Peace
Ние пътувахме много добре, но Токи е сополив. Още петък вечерта се научи да става сам и сега нали се сещате че няма сядане.  Laughing

Хайде пак на среща в Св. Троица - днес 14.00 часа! Нали знаете аз и AndyB  сме там със сигурност!   Laughing

# 272
  • у дома
Хайде пак на среща в Св. Троица - днес 14.00 часа! Нали знаете аз и AndyB  сме там със сигурност!   Laughing

Party  Party  Party

nana77  Praynig  Hug

# 273
Момичета, гледайте бТВ - говорят за ваксините и за нежелани реакции след тях.
Там казаха и за алергии след ваксината за Хепатит Б -
nana77 възможно ли е да е свързана тази реакция на бебо с ваксината?

# 274
  • София
Tony_M - засега мила нищо не мога да кажа. Може от всичко да е. Силно се надявам днес лекарката, при която ще ходим да е наистина толкова добра, колкото съм чула и прочела. Ние бихме втората противохепатитна ваксина на 14 март. Принципно, ако има алергична реакция тя би трябвало да се прояви доста преди 6 април, когато се обрина Калоян.
Вече не знам....Уморих се да гадая, ще почакам до 13 часа и ще пиша...

# 275
Нана, много ми докривя за Коко.  Cry Хайде, дано бързо да се оправите, че ти сигурно съвсем ще блокираш от толкова притеснетия spoko
Весел празник на всички ви! Ние ходихме на село и спахме две нощи там- обявихме сезона на хойканията за открит Hug
Всъщност другите може и да спаха, аз не съвсем, щото Виктор беше много неспокоен- по цяла вечер се дупеше в леглото, а първата вечер рева, защото е свикнал като спи млекоцентралата да му се пада в ляво. Обърна се два- три пъти, не откри цица в ляво и ревна. Не помогнаха обясненията и увещанията, че същите цици са в дясно, и че тази позиция не накърнява качеството на продукта   Naughty
Виктор поошета с паяка пред къщата на баба, опита какъв е вкуса на листата на зюмбюла, лалето и чемшира, за десерт хапна и листо от димитровче  ooooh!
По- зле съм от затворнически надзирател- току- надничам в устата на детето и измъквам зелении и цветове от там  Sick
С яйцата се борихме самостоятелно- той държеше яйцето, аз само леко придържах. Опита и козуначна кифла /толкова много крещя възмутено, че не му даваме... накрая се примирих и му тикнах една в ръцете/. На село бесняха с брат си и братовчедите... Циркът беше пълен  #Onfire
За боядисването на яйцата няма да пиша, щото вече съвсем се олях. Не станаха кой знае какви красоти- към края на процеса Виктор се дереше с пълно гърло, а аз тренирах "прескочи паяк с ревящо  бебе вътре"   ooooh!

# 276
  • софия
И ние сме така  Confused,две нощи никакво спане,направо съм  Tired.....
Нана,дано всичко мине по-бързо  Hug от нас с Найа !

# 277
  • София
Привет! Hug
Нана, стискам палци и аз!  Praynig Peace Като писа, че си го мазала със слънцезащитен крем, значи ли че е бил на слънце много? Да не е от това? На Ивчо му излизаха лятото, както и сега, ако го погрее повече. А плюс крема, може да се е засилила реакцията, ако и той не му понася... Ново нещо скоро да е ял?
Замислих се аз - уж щяхме да се виждаме много през ваканцията, пък то - само 1 път Rolling Eyes И люлинска уж щеше да има... Thinking
На сополивите желая бързо да им мине! Peace
До после! Heart Eyes

# 278
  • В ЛЮтеницата
Привет и поздравления за всички празници, които изпуснах да честитя, че май доста отдавна не съм се включвала!
Dusheto  Hug
След една седмица разправии по купуване на новата кола, продаване на старата - днес съм без нито една, че мъж ми ми я взе  Twisted Evil, иначе този път и ние с Лора щяхме да се включим в следобедната среща! Да съобщавате редовно за следващи такива - дано пък ни излезе късмета най-накрая  Laughing.
Нана, дано всичко се оправи, че ми е мъчно за Калоян! Предполагам, че вече си минала само на АМ докато се установи от какво е? И за второто дете ще ти е обица на ухото това ранно захранване дето го направи.
Лора и тя е сополива, но вечер и капя Олинт - детски, за да може да спи.
Анди, да имаш с какво да ни се похвалиш Laughing?
Blueeye®, много вкусно ми изглеждат тези козунаци!

# 279
  • София
Elwing не е бил на слънце много. Гледам да не го излагам пряко на слънце, защото е супер бял и ми е ясно, че лесно ще изгори. А и до момента 5-мата лекари, които го гледаха бяха категорични, че не прилича на слънчева алергия.
Сега гледах по бТВ за реакции след ваксини. Но както писах по-горе не ми се вярва да ми даде реакция месец след противохепатитна.
Ох, какво ли не мислих - сапун, козметика, ядене, дрехи...ма то бива бива, но разбирате ли, че той нямаше бяло петънце по кожата. От главата, включително под косата до върха на пръстите беше огромно червено петно...все едно съм го жулила с коприва. За капак температурата, подутите ръчички и крачета...снощи не можеше да си стъпи на крачетата, като стълбчета му бяха. Cry
Pepper естествено, че е само на НАН хипоалергенен. Но не смятам, че може отсега да се каже толкова категорично, че обривът е от храна, камо ли оттова, че рано съм захранила. Все пак Калоян започна да яде плодови пюрета на 4,5 месеца, като преди това не е пил сокове. Не мисля, че е рано. Колкото до второто дете - за момента въпросът е еретичен.  Naughty

Искрено и от сърце ви благодаря за огромната подкрепа, момичета!  bouquet Heart Eyes

# 280
Привет и от нас! Hug
И ние се прибрахме и сега се чувстваме по-спокойни. Деничето никак не е спокойна като ходим при бабите и дядовците, покрай нея и аз. Така че през деня основно бяхме с количката на вън, там ядеше, там спеше. Добре, че и времето беше много хубаво. Даже успяхме, заедно с кумувете ни,  да отидем до един параклис и  да запалим по свещичка за здраве. Най-големия цирк беше когато заведохме със сестра ми и двете бебчета да видим баба ми и дядо ми. Като ревнаха и двете кукли, цяло село ги чу.
За днес свършихме с ежедневното чистене и следобяд сме на разходки. Деница даже заспа по корем, нещо което не се е случвало откакто беше на 2 мес.
Днес малката мишка става на 8 месеца. По този повод почерпка от нас newsm38  ura  cook
Честито и на другите празнуващи днес!  bouquet
Nana77, дано изпишат на Калоян правилните лекарства и да се оправи бързо миличкото.  PraynigСтискам палци.

# 281
  • у дома
Blueeye®, много вкусно ми изглеждат тези козунаци!

не само така изглеждат  Mr. Green

# 282
  • София
Леле момичета видях обрива на Кало на НАНА  CryМного е сериозно.Помолих се за него Praynig.Вярвам,че ще се оправи,но положението е сериозно.Стискаме ви палци Наде!Дано бързо се оправите!

# 283
Нана77, стискам палци бързо да се оправи малкият човек!
  bouquet

Виждали ли сте това:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176116.0
Ако някой го е пускал, пардон за повторението Mr. Green

# 284
  • София
Върнахме се!

Момичета изключително съм впечатлена от тази жена - д-р Албена Ангелова. От пръв поглед ми каза откога е обривът и бе категорична, че не е от храна.

Каза, че подуването на ръчичките и крачетата и синьо-лилавият им цвят е най-характерният признак на алергия към химическо вещество, погълнато от детето т.е от лекарство. И като й казах какво съм му давала последните дни преди да се изрине тя каза, че е от Панадола т.е от парацетамол.

Сега сме само на мляко. Ще пие Зиртек, ампули витамин С и калций. Каза ми всеки божи ден да й се обаждам по телефона, за да я осведомявам за състоянието на Калоян и тя ще ми казва как да захранвам отново. Когато овладеем обрива ще му направи кръвен тест за различни медикаменти и ще видим 100 процента от какво е.

Междудругото я питах за доматите и тя бе категорична, че на тяхната възраст няма никакъв проблем да им се дава сварен домат в супа или пюре. Каза обаче, че за момента са ни забранени суровите банани, банановата каша въобще всичко бананово, защото този плод допълнително утежнявал ситуацията с алергията.

Предупреди ни и че трябва да не оставяме детето без наблюдение изобщо и по-леко да спим нощем, за да му следим дишането. Рискът от задушаване все още съществувал. Sad Но като цяло малко се успокоих.

Още веднъж ви благодаря от сърце за подкрепата! Ще имаме нужда и следващите седмици от нея!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт